|
[ SindzaBG @ 12.03.2007. 14:41 ] @
| Vec nekoliko dana imam problem sa protokom. Uvek je bio oko 26 kbs a sad je oko 17/18 kbs. Nakon nedelju dana kontaktiranja sa njihovom tehnickom podrskom dobio sam sledece obavestenje.
----------------------------------------------------------------
Uzrok problema je kapacitet optickog linka koji ne moze da podmiri potrebe
svih korisnika usluga naseg sistema i neazurna reakcija nadleznih sluzbi
Telekoma kojima je na vreme upucen zahtev za prosirenje.
Zahtev je, prema recima nadleznih u Telekomu, morao biti ranije realizovan,
ali je greskom u obradi realizacija odlozena.
Veliki broj novih korisnika poceo je da koristi ADSL usluge naseg sistema i
samim tim opseg linka kojima raspolazemo postao je nedovoljan da podmiri
potrebe svih korisnika koji mu istovremeno pristupaju.
Obzirom da se ovakvi podaci analiziraju i vrsi prosirenje kapaciteta linka
prema potrebama, zahtev za prosirenje upucen je blagovremeno. Zbog propusta u
radu nadleznih sluzbi Telekoma koje smo naveli, zahtev nije realizovan i
kapacitet linka je postao, na zalost, nedovoljan da podmiri potrebe svih
korisnika.
Prosirenje linka bice izvrseno u roku od dva do tri radna dana (moguce je da
prosirenje bude izvrseno i ranije), a obzirom na velicinu propusnog opsega
linka koji ce biti aktiviran njegov kapacitet bice ponovo daleko veci od
potreba korisnika koji istovremeno pristupaju sistemu.
Molimo vas da uvazite nase izvinjenje zbog nastale situacije. Ocekujte brzo
resenje, nakon koga cete moci da koristite pristup Internetu koji ce
odgovarati vasim potrebama i ocekivanjima.
----------------------------------------------------------------
Ako budete imali slicnih problema da znate u cemu je problem...
Pozdrav.
Da dodam:
Sad sam ih zvao ali niko od Administratora nije tamo pa su mi rekli da nazovem sutra ujutro. Hocu da mi sledeci mesec daju za DZABE jer placam 256 a imam skoro 128. Nisam im ja kriv sta stavljaju ljude na mrezu a nemaju kapacitet... Samo da uzmu kintu... |
[ ton_majstor @ 12.03.2007. 21:51 ] @
Ne razumem, dobio si najjasnije moguće objašnjenje za tu situaciju. Nije do njih, do Telekoma je... 100x smo ovde razglabali kako svi provajderi (dobro, većina njih) trpi zbog te neažurnosti i neposlovnosti Telekoma.
Inače, bez namere da reklamiram... Sezam je verovatno najpristojniji provajder ovde. Barem što se tiče ADSL-a, i mog iskustva, a veruj mi... odavno se borim sa njima.
Pozdrav!
[ broker @ 12.03.2007. 21:54 ] @
Pa jeste do njih. Kada vide da je link proterecen ne treba da prodaju vise naloga da ga dodatno opterecuju. Najlakse je prebaciti krivicu na Telekom. Nije na Telekomu da vodi racuna ko je preterao sa prodajom svog linka...
[ ton_majstor @ 12.03.2007. 22:12 ] @
I to je tačno... ako se tako gleda. Ali, ako Sezam traži proširenje kapaciteta, a ne daju mu... sa nemuštim obrazloženjima... onda je ipak kriv I Telekom.
Zaista, kada se raširi ADSL po Srbiji, svašta očekujem, pa i smanjivanje brzine protoka u većoj meri...
Naučila me muka.
Pozdrav!
[ NuLLCoDe @ 13.03.2007. 08:42 ] @
U proseku 2-3 meseca treba cekati, od podnosenja zahteva za prosirene linka da to odrade. Nisam znao da se tako odnose i prema ovako velikim providerima kao sto je Sezam...
[ GFC @ 13.03.2007. 09:37 ] @
Ja mislim da je u ovom slučaju Sezam krivac 100%.
Ja od NJIH kupujem uslugu i ONI su dužni da mi je obezbede. Kakve oni probleme imaju sa trećim licima - jednostavno me ne zanima. Inače, o uslugama Sezama - sve najbolje, ali ovo kako sada obrazlažu situaciju je nonsens.
Ja nisam kupio uslugu od Telekoma, tako da sa njima nemam ništa, pa ni pravo da ih krivim u ovom slučaju (iako, lično, o njihovom poslovanju mislim sve najgore).
Zamislite situaciju da imam benzinsku pumpu i prodam 5000lit goriva za sutrašnje takmičenje u rally-ju, koje su takmičari platili pre 10 dana. Onda svi dođu na pumpu da uzmu benzin i ja kažem - znate, nisma ja kriv, NIS je obećao da će dopremiti danas pa mi nije isporučio... bla bla bla... I ko je kriv?
Kao što neko gore reče - "samo da uzmu kintu". Nažalost.
[ minikola @ 13.03.2007. 09:39 ] @
Problem je Sezamov. Dakle treba obratiti paznju na to da je
(1.)prvo doslo do preteranog povecanja broja korisnika (Sezam cjapa lovu na novim
korisnicima) pa je
(2.) tek onda poslat zahtev Telekomu kad su korisnici
poceli da se zale. E pa ne radi se posao tako. ako planiras povecanje
broja korisnika, nabavi kapacitete na vreme. Ovako ispada da je Sezam
novim korisnicima prodavao ono sto realno ne poseduje i bas ga briga za
to. Dakle, Telekom ovde uopste nije kriv jer ako sezam 4 Meseca
besomucno prodaje nove Adsl prikljucke a "ne seti" se da na vreme poveca
kapacitete ka internetu za te korisnike, onda Telekom treba za "5
minuta" ili dva dana da poveca kapacitet. Nije nego.. sarene laze..
U medjuvremenu zbog Sezamove alavosti za parama i loseg planiranja
korisnici ispastaju i imaju losiju uslugu. ako su vec priznali do cega
je problem, nek lepo svim korisnicima koji imaju losiju uslugu smanje
cene za taj mesec za 30% koliko im je i preopterecenje linka.
Preopterecenje linka je Sezamova greska, nikako telekomova.
Postoji takodje "agregacija" i to da protok nije zagarantovan ali ovakav
odgovor kakav si dobio je krajnje glup i sam po sebi predstavlja osnov
da se sa pravom pokaze kako Sezam nema do kraja kvalitetan odnos prema
svojim korisnicima.
[Ovu poruku je menjao minikola dana 14.03.2007. u 11:54 GMT+1]
[ milanst18 @ 13.03.2007. 10:18 ] @
U potpunosti se slazem sa komentarima da je krivica iskljucivo Sezamova, i ako misle da budu korektni prema korisnicima i da pokazu da im je stalo da njihova usluga bude na nivou koju je korisnik platio, a ne da koriste izgovore. Treba da naknadu za sledeci mesec umanje za 20% do 40% zavisno koliko je trajalo zagusenje linka, ali ovo bi Sezam trebalo sam da ucini, a ne korisnici da traze umanjenje racuna. Ovakvim gestom bi pokazali da su svesni njihove krivice u nastaloj situaciji.
Javite kako ste prosli.
[ komptrade @ 13.03.2007. 13:51 ] @
Pa nije kriv sezam.
Normalno je da niko nece da odbije nove korisnike a da se istovremeno reklamira i trazi ih.
Brzina koju si uzeo nije garantovana, vec MAKSIMALNA, i neces je uvek imati.
Sezam je postupio odlicno jer te je obavestio da je problem kod njih, IZVINIO TI SE, na lep nacin.
A ti budi srecan sto nije postupio drugacije da nikog o nicemu ne obavestava i da te ostavi da trunes sa desetinom placenog protoka..
[ calexx @ 13.03.2007. 18:39 ] @
Za razliku od ostalih, Sezam ipak vodi računa o linku pa ako postane tesno, oni kupuju još. Ostali jednostavno počnu da seku neke portove ili ponude druge cenovnike. Telekom je kasnio i ovde mora da bude bar 50% njihova krivica. Sezam skoro da nije ništa zakinuo, jednostavno je link malo sporiji nego što bi mogao (ali ne i morao) da bude i umesto da pozdravimo njihov pokušaj da to oprave, počele su priče da samo na lovu misle (što i nije neka negativna osobina, IMHO).
Ja sam primetio poslednjih nekoliko dana da mi par puta dnevno brzina na p2p padne sa prosečnih 50k na 40-50k a to je, prema pisanju korisnika nekih drugih ADSL provajdera, sasvim pristojna brzina. Da li moram po ko zna koji puta da pišem da nijedan provajder ne nudi garantovanu brzinu u ovim narodnim paketima? Čak i da prosek bude mnogo ispod brzine koja je deklarisana kao maksimalna, sve je po propisu a onda se odlučuje da li je to OK ili se traži drugi provajder.
[ vikler @ 13.03.2007. 19:55 ] @
moze li neko da mi odgovori da li sezam ogranicava p2p u bilo kom smislu? znaci smanjenje protoka/potpuno iskljucivanje...
hvala unapred.
[ daki_bmw @ 13.03.2007. 20:46 ] @
Citat: vikler: moze li neko da mi odgovori da li sezam ogranicava p2p u bilo kom smislu? znaci smanjenje protoka/potpuno iskljucivanje...
hvala unapred.
Ukratko ne!
Sto se tice same teme, bas mi je nekako "drago" da je vidim. Kada sam prvi put primetio ovaj problem (pre oko 10-ak dana), dosao sam ovde i video da niko nista ne pominje, pa sam posumnjao da je mozda kod mene problem. Interesantno da je svima opao protok za oko 50% (kazete da sa 256 realno imate 128, a meni je sa paketom 512 kao da realno imam 256). Ne bih da branim Sezam, ali ipak stoji da su oni jedan od retkih ozbiljnijih provajdera kod nas...na osnovu mog skromnog iskustva i promenjenih 5-6 provajdera, sto dial-up, sto adsl... Mada sa druge strane nije nikakvo opravdanje da, ako je neko jako los, drugi ima pravo da bude malo manje los i da se samo zbog toga smatra da je ok... Licno, adsl je mi je, osim prva tri meseca kada je radio ocajno, od oktobra 2005. do ovog sada februara 2007. radio prakticno bez greske, bez ikakvog umanjenja protoka zbog toboze "agregacije" ili cega god vec, u bilo koje doba dana ili noci, bio to p2p, klasican download, surf etc. Jedino me nervira sto mi u toku meseca stigne 648 poruka kako mi pretplata istice "tad-i-tad", a ovaj mail koji je post-ovao pokretac teme ja nikada nisam dobio i ovo je prvi put da vidim ovo obavestenje! Pa zar mora da dodjem na ES da bih saznao da kod mog provajdera nesto nije u redu...
[ calexx @ 13.03.2007. 21:41 ] @
Meni još nije stigao nikakav mejl o tome, možda zato što sam upravo završio prvi gratis mesec i počeo drugi plaćen. Mejl od koga je počela tema je dobijen ... Nakon nedelju dana kontaktiranja sa njihovom tehnickom podrskom dobio sam sledece obavestenje. ...
[ stonex @ 13.03.2007. 21:41 ] @
Citat: daki_bmw: Pa zar mora da dodjem na ES da bih saznao da kod mog provajdera nesto nije u redu...
E ako me nesto nervira kod Sezama onda je to upravo ova istina ! Znaci kada odem na sajt jedino sto novo mogu da vidim je neka nova reklama i nista vise ! Nikada neke vesti , problem ovde , problem onde , dajemo vam popust ako nesto tamo tralala ,neka desavanja , besplatne karte za neko desavanje za verne korisnike itd . Kada god odem na njihov sajt imam osecaj kao da to nije moj provajder nego tamo neki 5-ti . A i , brate mili , SRAMOTA JE da najveci provajder u Srbiji nema tehnicku podrsku od 0 - 24 h !!! Ako mi se desi neki problem posle 22h mogu samo na spavanje da odem jer njih bas briga sto je najveci broj korisnika na net-u posle 22h ! Ovo je zaista potpuno nenormalno !
[ Decorated Emergency @ 13.03.2007. 23:05 ] @
Jao, a ja mislio da sam jedini sa ovim problemom! Malo mi je laknulo kad sam video temu, jer nisam jedini sa ovim..
Evo veceras mi se vec 2 puta diskonektovao ADSL, pa sam se posle 10tak minuta opet konektovao.. Cak imam i lag u igrici koji se do pre nedelju dana nije ni malo osetio.Ne razumem stvarno sta se desava, ali se nadam da ce uskoro popraviti situaciju.
[ dejnakovac @ 13.03.2007. 23:27 ] @
E da se i ja pridruzim klanu "sezamovaca":))
Ja sam problem uocio pre par dana i mislio sam da je do mene,posto sam nesto cackao po XP-u :)
Pre par dana obican download je preko opere isao bednih 13K dok je u isto vreme preko DAP-a isao 29K..nisam verovao ocima,jer inace normalan download mi je 25K.Ne znam da li su sta uradili povodom tog prosirenja ali meni danas torrnet vuce ko lud,u jednom trenutku sam imao konstantnu brzinu izmedju 29 i 30K!!!
Nadam se da ce prosiriti taj link pa da umesto dosadasnjih 25K mozda i izvucemo 28-29K sto je i maximum za 256 paket!
PozdraV.Dexter
[ calexx @ 14.03.2007. 00:53 ] @
Pa recimo da sam dobio informaciju da će sutra (tj valjda je to danas) da bude potpisan ugovor sa Telekomom o proširenju linka. Onda je potrebno najviše 2-3 dana da to proradi kako bi trebalo. Bilo bi lepo da se malo ubrza link pa da i ja imam recimo 54k ali bi bilo dovoljno i da se prorede ona povremena usporenja na 40-50k. :)
[ ton_majstor @ 14.03.2007. 12:23 ] @
http://www.elitesecurity.org/p1507159
Citat: Evo veceras mi se vec 2 puta diskonektovao ADSL, pa sam se posle 10tak minuta opet konektovao.. Cak imam i lag u igrici koji se do pre nedelju dana nije ni malo osetio.Ne razumem stvarno sta se desava, ali se nadam da ce uskoro popraviti situaciju.
Sinoć i juče par puta je ZAISTA bilo padova u komunikaciji sa Sezamom, ali to su realno, tehnički problemi... ja na osnovu toga ne formiram stav o CELOKUPNOM njihovom poslovanju...
Elem, oni su trenutno najposlovniji ADSL-provajder u Srbiji, barem što se mog iskustva tiče. Ja ne tražim dlaku u jajetu, mada je realno da su nam svima ovde potrebe velike, a tolerancija mala!
Sezampro mi te potrebe trenutno ne osporava, ako smem toliko da ih "reklamiram" ovde.
Pozdrav!
[ SindzaBG @ 14.03.2007. 13:33 ] @
Opet sam im poslao meil...
Ja kao korisnik sezampro usluga (adsla-a) nemam nista sa vasim problemom koje imate sa Telekomom. Ako vam je kapacitet mali onda niste trebali da ukljucujete jos korisnika na adsl ali to je stvar vase kuce i ne zelim da ulazim u to.
Uredno izmirujem racune i placam zanesto sto nemam!
Pretplata mi istice 1 Aprila.
Zelim da mi sezampro omoguci besplatno koriscenje adsl usluga ( flat paket koji imam i sad ) u vremenu od 1.Aprila do 1.Maja 2007 godine jer u ovom mesecu kao i sto ste se sami uverili ne mogu da koristim uslugu za koju sam platio.
Vasa pretplata bice produzena za onaj period za koji niste mogli da koristite ADSL uslugu koju ste aktivirali.
Srdacan pozdrav,
Antic Sasa
SezamPro korisnicki servis
----------------------------
ISP SezamPro On-Line
[ ton_majstor @ 14.03.2007. 13:52 ] @
Malo li je na ovu sirotinju...
Pozdrav!
[ SindzaBG @ 14.03.2007. 13:54 ] @
Ja koristim Sezampro vec nekoliko meseci i iskreno NIKAD nisam imao problema.
Kad je ovo krenulo zvao sam tehnicku podrsku i ljudi mi kazu ''ma to je do zagusenja sajtova na koje ides...''.
Onda odem na zvanican sajt da da skinem neki fajl da bih proverio kad BRE ono pici veza oko 26 kbs. Ja gledam i ne mogu da verujem ko koga ovde zahebava! Razmisljam.... moguce da je neki sajt trenutno zagusen tj. preopterecen al nije moguce 50 sajtova!
Onda opet zovem podrsku i kazem im situaciju a oni mi kazu ''Imas virus u kompjuteru''. Kad mi je to rekao pritisak mi otisao na 150. Rekoh mu '' Momak nemoj da me zezas. Nemam nikakav virus, niti bilo sta slicno''. Imam samo Kaspersky na kompu a on kaze: ''Problem je u racunaru''. Rekoh mu ok... Onda nesto mislim... moguce da je windows ko ce ga znati... Instaliram opet XP kad BRE ono opet sve isto...
Opet ih zovnem i kazem im kakva je situacija kao oni meni: ''Jel imas zasititu tipa firewall itd...'', rekoh ''NEMAM BRE NISTA, SAMO WINDOWSA'' a on mi kaze da je do racunara.
PROVALI KOJE JE OVO MALTRETIRANJE!!!!
Onda lepo spakujem komp, odnesem kod ortaka u drugi deo grada koji ima adsl (beocity) i probam kod njega. Isti komp radi fenomenalno!!!!!!! Ortak mi kaze ''Sine, ovi bre tebe zahebavaju, ja cu sad upalim kola i idemo da im ....''. Nekako ga smirim i mislim se aj ti lepo njih pozovi i trazi Gaznu ili nekog slicnog.... Javi se neki dobar momak i ja mu OPET sve lepo objasnim a on mi kaze da DOKAZE!!! Ja mu kazem...kakve bre dokaze, zahebavate me vec nedelju dana da je do mene i jos mi trazite dokaze? Da li ste bre vi normalni! A on mi kaze: Ja ne mogu tu nista da uradim. Moras da 'slikas' protok sa zvanicnog sezampro sajta kao i sa npr microsoft zvanicnog sajta kako bi se GAZDE uverili u tovj problem. Rekoh OK. Nikad nisam imao problema sa sezampro do sada pa cu ovog puta progledati kroz prste i to cu uraditi inace bi vec bio kod vas.... zbog ovakvog maltretiranja od strane vase Tehnicke Podrske!
Ovo sam ima poslao kao dokaz...
[ SindzaBG @ 14.03.2007. 14:18 ] @
Svakim danom sve gore i gore... Danas mi je brzina oko 12 kbs...
[ milanst18 @ 14.03.2007. 18:11 ] @
Dobro nisu trazili da im das krv da provere da li si stvarno njihov korisnik ili mozda DNK analizu. Da budu potpuno sigurni :-)
Kakvo cimanje.
[ bukovski @ 14.03.2007. 19:15 ] @
bar su vas obavestili :)
[ SindzaBG @ 15.03.2007. 07:13 ] @
Citat: ton_majstor: Malo li je na ovu sirotinju... ;)
Pozdrav!
To cemo tek videti oko 1 Aprila kad mi istice pretplata za ovaj mesec.
Jos jedna pohvala za Sezampro. Nemaju ogranicenje za Torrent, Rapidshare, Limewire,... Cuo sam da neki provajderi ili Blokiraju ili smanjuju brzinu pri koriscenju ovih programa.
[ milosh76 @ 15.03.2007. 11:02 ] @
Citat: SindzaBG: To cemo tek videti oko 1 Aprila kad mi istice pretplata za ovaj mesec.
Jos jedna pohvala za Sezampro. Nemaju ogranicenje za Torrent, Rapidshare, Limewire,... Cuo sam da neki provajderi ili Blokiraju ili smanjuju brzinu pri koriscenju ovih programa.
Sto si zloban? Ajd se kladimo da ce ti produziti pretplatu, ako budes dovoljno dosadan  Dobar je Sezam, vis da ih zezaju za link. Kad god je neki haos, oni daju dan-dva sad ti ne radi 5 dana pa kukas. :P
[ SindzaBG @ 15.03.2007. 12:16 ] @
Citat: milosh76: Sto si zloban? Ajd se kladimo da ce ti produziti pretplatu, ako budes dovoljno dosadan :) Dobar je Sezam, vis da ih zezaju za link. Kad god je neki haos, oni daju dan-dva sad ti ne radi 5 dana pa kukas. :P
Kao sto mozes procitati moje predhodne postove, ja sam rekao da je Sezam do pre dve nedelje radio fenomenalno i to stoji. Uvek cu pohvaliti nesto sto je dobro ali sa ovim maltretiranjem od strane njihove Tehnicke Podrske, prilicno sam se razocarao.
Kapiram ja da ih Telekom zeza za prosirenje kapaciteta ali ja kao njihov korisnik nemam veze sa tim. Platio sam nesto i to hocu da mi se obezbedi. Ljudi koji rade u Tehnickoj Podrsci mogli su prvi dan da mi kazu u cemu je problem a ne da me ovako cimaju ko budalu. Jednom prilikom kad sam ih zvao, devojka mi je rekla da sam u pravu i da imaju probleme sa Telekomom. Onda sam je ja pitao: A zasto mi to nisu vase kolege rekle prvi dan vec mi vi to saopsavate nakon dve nedelje. Ona mi kaze: Mi smo imali obavestenje isti dan oid strane Telekoma kad je problem poceo da se javlja kod vas ali ja ne znam zasto vam to oni nisu odmah rekli!
Ako mi produze pretplatu, odmah cu to ovde napisati i pohvaliti ih. To je najmanji problem.
Sve u svemu ''nisu bili obavesteni''....
Nikad nisam koristio usluge ovog provajdera (dok sam imao dial-up) tako da ne mogu govoriti kako su se ponasali predhodnih godina.
[ calexx @ 15.03.2007. 18:46 ] @
Samo da dodam da sam dobio info da je link danas proširen pa bi valjda opet trebalo da bude u redu. Kod mene je za sada dobro, eMulac drži maksimalnu brzinu ali ću da sačekam do ponoći pošto mi je poslednjih nekoliko dana oko 22-23h bilo problematično.
[ Dishko @ 15.03.2007. 21:20 ] @
 sve lepo bez mene pričate
BTW , Antić će ti produžiti pretplatu. Sigurno.
Toliko.
o linku... pouzdano - proširen.
Mada, iskreno, ja nisam ovih dana skidao pola neta kao što imam običaj, ali negde oko dvojke kad sam svlačio neku fajletinu od 984 MB išlo je 72KB/s, potpuno tolerabilno.
Cheers.
[ alexandar_cajic @ 16.03.2007. 01:04 ] @
..Evo sta su meni odgovorili na pitanje agregacije,i kakve su usluge (i po kojoj ceni) kod drugih provajdera...i na pitanje:ljudi zasto da ostanem kod vas....
Inace imam 512/128 ...download mi ide (zavisno sa kog servera) od 37-48kb (dok sam imao 256/64 bilo je 18-28kb),kod p2p mi varira 50-54kb...
Postovani/Postovana korisnik,
U Srbiji trenutno mozete dobiti razne ponude sto se ADSL-a tice. Ne bih zeleo da komentarisem konkurente, ali sigurno mogu da garantujem da kod ISP-a SezamPro nema agregacije i da uslugu koju platite Sezam garantuje. Naravno treba imati na umu ADSL tehnologiju u smislu brzina prenosa uploada i downloada i sa kojih servera. Uveravam Vas da necete pogresiti ako ostanete kod nas, a Vi cete sami odluciti sta Vam najvise odgovara.
Srdacan pozdrav,
Danijel Zivojinovic
----------------------------
ISP SezamPro On-Line
www.sezampro.yu
+381 11 308 18 18
...pa sad...sta da kazem...
[ milosh76 @ 16.03.2007. 08:06 ] @
Citat: Dishko: ;) sve lepo bez mene pričate :)
BTW , Antić će ti produžiti pretplatu. Sigurno.
Toliko.
o linku... pouzdano - proširen.
Mada, iskreno, ja nisam ovih dana skidao pola neta kao što imam običaj, ali negde oko dvojke kad sam svlačio neku fajletinu od 984 MB išlo je 72KB/s, potpuno tolerabilno.
Cheers.
A sto da mu produzuje pretplatu? Par dana nije radilo, sad radi kao sat. Da se nije mozda pretrgao sto je skinuo LOST za 3 dana umesto za 2... jaka stvar. Internet nije download, surfujte ljudi, buljenje u ekran dok se nesto skida nicemo ne sluzi :)
Sindzo, Sezam je korektan, za razliku od drugih kod njih imas i 15 dana da uplatis nakon pretplate, bas me zanima koliko bi te EuNet pustio ili neki drugi... Ako im link zeza 5-6 dana, ne znaci da je smak sveta. Surfuj malkice :)
[ SindzaBG @ 16.03.2007. 08:53 ] @
Ljudi, nije problem i da su rekli da ce narednih mesec dana Sezampro imati problema sa ADSL zbog prosirenja kapaciteta i verujte mi cutao bi! Da su stavili obavestenje na njihov zvanican sajt ili poslali informaciju svim korisnicima da mogu ocekivati probleme, bio bih uz njih! Ja treba dve nedelje da ih smaram sa mojim problemom da bi oni na kraju rekli da nije do njih. Da nisu imali informaciju od Telekoma pa i da kazes nemaju pojma sta se desava vec su sve to znali od samog pocetka ali nikog nisu obavestili...
Brzina mi je jos uvek mala...
Hajde i da se malo nasalim...
Kad sad odes na zvanican sajt mozes samo videti reklamu ''FORA JE MINUS'' 
[ Livadic Cvetko @ 16.03.2007. 09:15 ] @
Citat: milosh76: A sto da mu produzuje pretplatu? Par dana nije radilo, sad radi kao sat. Da se nije mozda pretrgao sto je skinuo LOST za 3 dana umesto za 2... jaka stvar. Internet nije download, surfujte ljudi, buljenje u ekran dok se nesto skida nicemo ne sluzi :)
Sindzo, Sezam je korektan, za razliku od drugih kod njih imas i 15 dana da uplatis nakon pretplate, bas me zanima koliko bi te EuNet pustio ili neki drugi... Ako im link zeza 5-6 dana, ne znaci da je smak sveta. Surfuj malkice :)
zar je bitno šta on radi sa internetom koji on plaća ? Mislim da to SezamPro ne bi trebalo da zanima da li on downloaduje ili možda radi preko neta za neku firmu ... nebulozno ... nisam upoznat sa sezamovim pravilnikom o korištenju usluga međutim morala bi da postoji neka tačka koja bi se odnosila na ovakve situacije .)
pozdrav
[ SindzaBG @ 16.03.2007. 09:46 ] @
Sad sam ih opet zvao da ih pitam da li imaju neke novosti u vezi mog problema i momak mi kaze da su juce poslepodne prosirili link i pitao me kakva mi je sad veza. Rekao sam mu da mi trenutna brzina varira izmedju 20kbs i 24kbs. On mi je rekao da u toku danasnjeg dana testiram nekoliko puta kako bih se uverio u ''prosirenje linka''.
Meil od Tehnicke Podrske jos uvek nisam dobio sto se tice Prosirenje Linka. Samo imam informaciju o nekakvim radovima u Novom Sadu.
Pozdrav.
[ milosh76 @ 16.03.2007. 10:20 ] @
Citat: SindzaBG: Sad sam ih opet zvao da ih pitam da li imaju neke novosti u vezi mog problema i momak mi kaze da su juce poslepodne prosirili link i pitao me kakva mi je sad veza. Rekao sam mu da mi trenutna brzina varira izmedju 20kbs i 24kbs. On mi je rekao da u toku danasnjeg dana testiram nekoliko puta kako bih se uverio u ''prosirenje linka''.
Meil od Tehnicke Podrske jos uvek nisam dobio sto se tice Prosirenje Linka. Samo imam informaciju o nekakvim radovima u Novom Sadu.
Pozdrav.
Resetuj ruter za pocetak, prekinu download i resetuj racunar. Kad se konektuje ruter proveri vezu pa pusti p2p da vidis kakvo je stanje.
Cvetko, ne sporim da moze neko da downloaduje sta hoce, samo ne vidim svrhu da download bude na max i da ne mogu da surfujem normalno.
[ selters @ 16.03.2007. 10:52 ] @
Pazljivo pratim sve napisano o ADSL i raznim provajderima, da ih ne pominjem. Zapazio sam da mnogi od vas pominju brzinu download-a na 256/64 i 512/128, a da to nije u skladu sa onim sto bi moglo da bude, i sto verovatno mnogi od nas koji nameravaju da uzmu ADSL ocekuju. Konkretno: retko ko je pomenuo download brzi od 25 - 28 kB/sec na 256/64 ili 40-45 kB/sec.
Ja trenutno imam wireless 256/64 i download (kad mi je potreban) retko pada ispod 30 kB/sec, a vrlo cesto je i preko 30! Ovih dana, konacno i Mladenovac dobija ADSL, pa sam u velikoj dilemi da li da se prebacim na 768/192 kod Telekoma ili da ostanam na ovakvom wireless-u, pogotovo sto provader najavljuje povecanje na 512/128 za iste pare koje bih dao nekod od ADSL provajdera. Pomozite da razresim dilemu!
[ milosh76 @ 16.03.2007. 10:55 ] @
Ako si zadovoljan i ako ti cena odgovara, glupo je da menjas bilo sta.
[ djricky @ 16.03.2007. 11:05 ] @
[ SindzaBG @ 16.03.2007. 11:25 ] @
@milosh76, sve sam uradio kao sto si mi rekao i evo ga rezultat.
Limewire mi varira izmedju 18kbs - 23kbs. Kad je trenutna brzina npr. 23kbs on ga odmah sasece na 18kbs, pa nakon toga postepeno dize do 23kbs. Postepeno spusti do 21kbs i polako se vrati na 23kbs. Nakon toga opet sasece na 18kbs i tako u krug... Ovo mi se desavalo na vise ''fajlova'', a ne samo na jednom...
Sto se ti Torrent-a, isto situacija kao i sa Limewire mada ponekad brzina padne cak i na 7kbs do 8kbs sto mi se pre ovih problema sto Sezampro ima sa Telekomom nije desavalo.
Ako skidam preko sajta brzina je izmedju 24,8kbs - 26,7kbs. Isto odjednom sasece sa 26,7kbs na 24,8kbs, pa ga postepeno dize i tako u krug...
Videcu kako ce se ADSL ponasati u toku danasnjeg dana...
Otisao sam na zvanican sajt beocity da proverim kakva mi je brzina (ako uopste mozemo tome verovati) i evo ga rezultat:
Takodje sam otisao na sajt http://www.thinkbroadband.com/speedtest.html da proverim kakva mi je brzina (ako uopste mozemo tome verovati) i evo ga rezultat:
Kad odete na ova sajt, kliknite Start i sacekajte oko 30. sekundi
Nakon toga dobice te novu web stranicu.
Kod opcije: Save and View Your Results, izaberite: I'm not using a Boradband connection / My ISP is not listed above
Dobicete opet novu web stranicu sa vasim rezultatom.
Pozdrav.
[ night-shift @ 16.03.2007. 11:43 ] @
Ta brzina je sasvim dobra. Probaj u Limewire-u da skidaš nekoliko fajlova odjednom, da imaš dovoljno izvora, pa onda gledaj brzinu. Ili skidaj torrentom sa nekog privatnog trackera.
[ ton_majstor @ 16.03.2007. 11:55 ] @
Te tvoje brzine su sasvim ok, tj. manje-više ih svi imamo (tj. imao sam, jer sam se popeo na 512kbps), te nisi nešto posebno "kažnjen" od strane provajdera.
Pozdrav!
[ SindzaBG @ 16.03.2007. 12:10 ] @
Citat: night-shift: Ta brzina je sasvim dobra. Probaj u Limewire-u da skidaš nekoliko fajlova odjednom, da imaš dovoljno izvora, pa onda gledaj brzinu. Ili skidaj torrentom sa nekog privatnog trackera.
Da, znam za to. Tako sam i testirao. Hvala na savetu.
Citat: ton_majstor: Te tvoje brzine su sasvim ok, tj. manje-više ih svi imamo (tj. imao sam, jer sam se popeo na 512kbps), te nisi nešto posebno "kažnjen" od strane provajdera.
Pozdrav!
Znam da je ovo dobra brzina! Samo sam hteo da test koji sam danas uradio podelim sa vama... 
[ SindzaBG @ 16.03.2007. 12:27 ] @
rapidshare, ide izmedju 25,8kbs - 26,7kbs. Za sad se Sezam vratio na one brzine sto je i imao pre problema sa Telekomom. Sve lepo funkcionise!!!
[ alexandar_cajic @ 16.03.2007. 13:16 ] @
..Meni ono merenje sa sajta Beocity daje rezutat 406..407...366...407kbps...za 512/128...
..Posto nemas vise problema...nek neko zatvori temu.
[ GFC @ 16.03.2007. 14:35 ] @
Izgleda da su zaista resili probleme. Nema gubitaka i laga u igrama, protok je manje vise stabilan 25-28Kb/s.
[ SindzaBG @ 16.03.2007. 16:27 ] @
Danas sam poslao meil:
Zdravo svima.
Ovom prilikom zelim da vas obavestim da mi je u toku danasnjeg jutra doslo do poboljsanja u protoku. Zvao sam Tehnicku Podrsku i rekli su mi da ste prosirili kapacitete sto mi je drago. Nadam se da cete mi kao sto ste i rekli, omoguciti besplatno koriscenje vasih usluga u odredjenom roku. Molim vas da me obavestite koliki ce to vremenski period biti jer mi istice pretplata 1 Aprila kako bih planirao (obezbedio) novac za sledecu uplatu.
Sve najbolje u buducem radu.
@
I dobio odgovor:
U odgovoru na vasu prethodnu poruku ukazali smo da administrativnom greskom nadlezne sluzbe Telekoma opseg Internet linka sistema nije na vreme prosiren, iako je sluzbeni zahtev upucen pre vise nedelja.
Komplikovana procedura koju je Telekom predvideo i odsustvo samo jednog sluzbenog lica odgovarajuce sluzbe uzrokovali su potpuno novu klasu problema, koja se do sada nikada nije pojavila.
Obzirom da smo u ranijem kontaktu jasno rekli da cemo vam izaci u susret, ovom prilikom vas obavestavamo da smo rok isteka vase tekuce ADSL_Home_256 pretplate pomerili za 10 dana.
U ovakvim situacijama, kada nije doslo do potpunog prekida ADSL usluge, mozemo u pojedinacnim slucajevima izvrsiti izmene ove vrste. Ovo je princip koji se primenjuje za slucajeve kada je ADSL pristup potpuno onemogucen. Situacije kao sto je ova nije moguce precizno oceniti i izvrsiti nadoknadu, buduci da sam problem realno nisu mogli osetiti svi korisnici usluga naseg sistema.
Stoga naglasavamo da se ne radi o pravilu koje je moguce i potrebno primeniti prema svim korisnicima.
Nadamo se da ce nas gest opravdati poverenje koje ste nam ukazali time sto koristite nase usluge i da cete ubuduce biti u potpunosti zadovoljni njihovim kvalitetom.
Srdacan pozdrav,
Antic Sasa
@
I na kraju sam im poslao meil ...
Pozdrav svima.
Ovom prilikom zelim da vam se zahvalim na paznji i objasnjenu koju ste mi dali (preko meila) sto se tice vasih problema sa Telekomom. Takodje zelim da vam se zahvalim sto ste mi dali besplatno koriscenje mog tekuceg ADSL_Home_256 paketa u trajanju od 10 dana. Sa ovim cinom (poklonom) ste samo dokazali da vam je stalo do vasih korisnika.
SezamPro ce i dalje ostati moj provajder bez obzira sto su mi vasi radnici iz Tehnicke Podrske davali pogresne/lose informacije/savete sto se tice mog problema. Ovom prilikom zelim da pohvalim radnika koji se zove ''Milos'' jer mi je jedino on dao tacnu informaciju kao i savete sta treba da uradim u vezi mog problema ali na zalost sa njim sam stupio u kontakt pre nekih tri/cettiri dana. Verujem da cete mu dati POVISICU na Platu jer je stvarno zasluzio.
Nadam se da se ovakvi problemi koje ste imali sa Telekomom u buducnosti nece desavati.
Zelim vam jos mnogo korisnika kao i uspeha u buducem radu.
Ako zelite mozete zakljucati ovu temu ali moze i ostati jer ko zna sta se jos moze u buducnosti desavati. Takodje zelim da se svima zahvalim koji su ucestvovali u ovoj diskusiji kao i na savetima. Nadam se da ovakvih problema vise necemo imati.
Pozdrav.
[ night-shift @ 16.03.2007. 16:37 ] @
Prava firma, da ih je samo više takvih...
[ Dishko @ 17.03.2007. 11:29 ] @
Topic closed
ahahahaa
btw, meni i dalje download ide od 75-80 KB/s ?
Cheerio lads.
[ milosh76 @ 18.03.2007. 10:55 ] @
Citat: Dishko: Topic closed :)
ahahahaa
btw, meni i dalje download ide od 75-80 KB/s ?
:)
Cheerio lads.
Tebi ce taj Antic da ukine ADSL ako nastavis da se hvalis da skidas Boga oca sa neta :P
[ minikola @ 18.03.2007. 11:34 ] @
Samo kad bi bilo vise ljudi koji reaguju na probleme kao pokretac teme i
sve bi bilo bolje a ne da cute. Bolje da se uporedjuju usluge, trziste
je trziste. Ko se trudi dobije korisnike.
Mene jedino kod sezama nervira sto su prvi izvor SPAM poruka posle
blatnjavog Beotela i sto imaju sigurno slabiju tehn. podrsku od Euneta
al hajde..
[ calexx @ 18.03.2007. 18:09 ] @
Ako misliš da neko skuplja adrese sa Sezama, nije nemoguće da se to dešavalo a ako misliš da na Sezam mejl stižu spamovi, onda nije baš tako. Skoro su uveli rigoroznu zaštitu pa se ne sećam da sam skoro dobio bilo šta što nisam očekivao. Za svaki slučaj stiže i info šta je odbijeno kao i šta će tek da bude provereno. Ne znam za klasičnu tehničku podršku, ja znam kome da se obratim ako se pojavi neki problem a takvu podršku nema nijedan provajder. ;))
[ ton_majstor @ 18.03.2007. 19:17 ] @
Nema nikakvog spama na tom mejlu, iako ga i ne koristim. A da su prosledili moj yahoo nalog unaokolo, sumnjam.
Pozdrav!
[ minikola @ 19.03.2007. 13:49 ] @
Nisam rekao da je adresa koju imam kod Sezama puna Spam poruka, nije
majke mi, dobijam samo 5-6 poruka nedeljno ;) Kazem da oni nemaju
razvijenu kulturu kontrole svojih korisnika koji salju SPAM na druge
adrese. A posebno ako su to korisnici kod firmi koje preko Sezama izlaze
na Internet. Eh da, da zaboravim , Sezam nema svoj News server nego
koriste Beotelov (??) ..
A i sto se tice kvaliteta podrske, ne mogu da pridju Eunetu (koji istini
za volju ima najkvalitetniju podrsku za korisnike u zemlji)
[ ton_majstor @ 19.03.2007. 18:57 ] @
Ne bih se potpuno složio za Eunetovu podršku, makar onu telefonsku.
Nedavno sam telefonom povećavao jednom prijatelju brzinu paketa. Prijatelj je potpuna neznalica i molio me je da mu to uradim, naravno sa tog broja na kome je instaliran ADSL.
Ne bih opisivao moje muke sa tom jadnom devojkom tamo, ali smo se oboje (prijatelj i ja) pošteno oznojili dok smo uspeli da je ubedimo da nas uzme u razmatranje. Ne dao Bog ikome onaj razgovor! Bili smo na vezi desetak minuta i pisali razne mejlove... učili brzi kurs o paketima i agregaciji...
Svejedno, uspeo nam je poduhvat.
Kada sam tražio to isto, par dana kasnije za sebe (što da i ja nemam 512?), ali od Sezama... uspeo sam da sa operatorom odmah dogovorim sve za par minuta, a samo sam poslao jedan formalni mail adminu u toku istog radnog dana.
Moj prijatelj je povećanje brzine čekao par dana duže od mene, iako smo na istoj centrali.
Mada, sve je ovo offtopic ovde... mi koji smo zadovoljni sa Sezampro-om, retko imamo potrebu da se ovoliko raspišemo. Izvinite.
Pozdrav!
[ calexx @ 19.03.2007. 19:58 ] @
Ne bih ja mnogo hvalio ni anti spam Euneta tj to je možda jedini mejl na koji mi uglavnom redovno stižu ponude tipa Besplana Muzika (nisam progutao slovo), pa ponude raznih devojčica koje nude nešto ili koje bi ... i tako to. Mislim da taj mejl nisam ama baš nikad koristio, jedino sam svakih par meseci proveravao nove mejlove i čitao Eunetove biltene.
Da ostanem bar malo u topicu, ;) od onog dana kada je rečeno da su proširili link je sve u najboljem redu, eMulac se više ne muči mada je uglavnom 50-51, ne mogu da izvučem više od toga ali mi je sasvim OK.
[ djricky @ 19.03.2007. 20:42 ] @
nisu vise skucani, mada se nisu bas puno rasirili...
nadam se da sebi vise nece dozvoliti ovako nesto 
[ DRON @ 23.03.2007. 02:29 ] @
Jeli jos neko od korisnika Sezam-a primetio da se poslednja dva dana situacija od pre prosirenja linka vratila?
Preko dana kad je spic tj. popodne protok padne za oko 20%+, dok je pre podne i posle ponoci sve ok.
Prosto ne mogu da verujem da je prosirenje koje su toliko dugo cekali vec popunjeno i opet je knap.
Taman sam se ponadao da ce sve biti ok, kao sto je bilo poslednjih nedelju dana (raj!).
U globalu sam zadovoljan uslugom koju pruzaju, nema ogranicenja (torrent i sl.), cene su solidne...
Nisam imao problema ni sa korisnickim servisom, razume se da su nekad nervozni jer ih zove po 1000 ljudi dnevno sa raznim ideama.
U principu Sezam je jedan od najboljih provajdera ako ne i najbolji ali iskreno se nadam da ce neke stvari dovesti u red.
[ wllada2003 @ 24.03.2007. 18:54 ] @
Kako moze da se poveca brzina downloda kod Limewire ja sam kod SezamPro-a na 256/64 kbps a download mi je trenutno 10-15kbps? Vi pricate o 25-28kbps a ja ne mogu da dobijem ni konstantno 10 kbps!
[ captain apollo @ 24.03.2007. 19:00 ] @
Jedini nacin, pod predpostavkom da taj fail zaista moze da se skida max brzinom je da potpuno ubijes upload, odes u ocije i ubijes sve slotove za upload kao i ugasis parcijalno serovanje. tako ja to radim i skida mi vecinu fajlova max. Pozdrav
[ wllada2003 @ 25.03.2007. 12:48 ] @
Da ubijem upload OK! mislim da sam to vec uradio! Da li neko ima jos neku ideju?
[ stonex @ 25.03.2007. 14:27 ] @
Ja imam ideju ! Da svi napisemo po jedan mail Sezamu i da trazimo da teh. podrska radi od 0 - 24h. jer kada imam probleme oni su uvek posle 22h. Skoro sam ih pitao zasto nemaju podrsku od 0-24h lik mi je rekao : " Pa vidite, onda ja moram da radim i nocu " . Mislim , stvarno sramota !!!
[ calexx @ 25.03.2007. 15:11 ] @
Već sam ih pitao, ako je neki problem koji ima veze sa njima i zbog koga bude veliki zastoj ili prekid, oni brzo za to saznaju i reše za kratko vreme. Na probleme koji su vezani za Telekom a koji su verovatno češći oni ne mogu da utiču osim da jave odgovarajućoj službi Telekoma ... koja valjda nema 0-24 radno vreme.
[ ton_majstor @ 25.03.2007. 18:24 ] @
Tačno, ako vam crkne nešto oko telefona, prijavite kvar i čekate sledeći radni dan. Ne verujem da bi Sezam u 2 noću mogao da pokrene neku tehničku ekipu Telekoma, pa sve i da si sin nekog budže!
Pozdrav!
[ SindzaBG @ 26.03.2007. 09:46 ] @
Obavestenje iz Sezama...
Otežan ADSL pristup na telefonskoj centrali Bežanija
Pristup internetu preko ADSL-a je onemogućen korisnicima čiji telefonski brojevi pripadaju telefonskoj centrali Bežanija.
Uzrok problema je kvar na opremi. Kolege iz Telekoma sa kojima smo u stalnom kontaktu vrše zamenu opreme.
Molimo sve korisnike da uvaže naše izvinjenje zbog nastalog problema.
[ milosh76 @ 28.03.2007. 12:14 ] @
Citat: stonex: Ja imam ideju ! Da svi napisemo po jedan mail Sezamu i da trazimo da teh. podrska radi od 0 - 24h. jer kada imam probleme oni su uvek posle 22h. Skoro sam ih pitao zasto nemaju podrsku od 0-24h lik mi je rekao : " Pa vidite, onda ja moram da radim i nocu " . Mislim , stvarno sramota !!!
A sta time dobijas? Problemi koji se resavaju telefonski su obicno budalastina koju mozes sam resiti, Telekom problemi se ne resavaju vikendom, a kamoli nocu... Zasto bi placali ljude za noc ako ne moraju? Besmislen predlog veruj mi. Problem sa protokom resis tako sto smanjis download i upload i to je to. A bilo bi lepo i da spavaju malo...
[ SindzaBG @ 16.04.2007. 10:51 ] @
Danas sam iz SezamPro-a dobio uputstvo za Vistu tako da ako nekome zatreba...
- kliknuti na start, pa control panel, pa device manager
- u device manageru se kada je uredjaj prikljucen isti pojavljuje na dva mesta, na oba mesta je potrebno kliknuti desnim klikom na "neinstalirani" uredjaj, te potom kliknuti na install drivers,potom, izabrati browse my computer te pokazati na putanju do drivera (prema nasem CDu, to je : `D:\driver\ADSL\Wan`) pa kliknuti na NEXT
- ponoviti radnju na uredjaju, koji je dodatno prijavljen medju USB devices
- 20tak sekundi posle, ukoliko je sve povezano kako treba, modem ce se sinhronizovati (uhvatice ADSL vezu)
- resetovati masinu, nije potreban reset posle REinstalacije drajvera, isti postaju funkcionalni samim zavrsetkom instalacije
- na desktopu se kao i na ostalim verzijama Windowsa pojavljuju dve ikonice, Access Runner DSL , i Access Runner Control Panel, prica sa konektovanjem je ista kao na ostalim windowsima.
[ Decorated Emergency @ 21.04.2007. 12:14 ] @
hmm, da li je neko primetio da je u poslednje vreme download na sezamu slab? ja imam 256k paket, i nikako da mi predje 20k kada skidam nesto.. ne znam da li je to do mene ili opet nesto do njih? >:[
[ SindzaBG @ 24.04.2007. 15:39 ] @
@Decorated Emergency, kod mene sve radi bez problema. Ako skidam nesto sa nekog sajta i vidim da je mala brzina onda odem naprimer na Mikrosoft Oficijalni sajt i pokusam da nesto odatle skinem. Ako je brzina sa Mikrosoftovog sajta OK onda je verovatno neki problem do tog sajta sa koga skidas, ako je i sa Mikrosoftovog sajta losa brzina onds je do ADSL-a i nazovi tehnicku podrsku....
Evo sajta sa kog proveravam kakva mi je brzina...
http://download.microsoft.com/...49/wmp11-windowsxp-x86-enu.exe
[ dralle @ 24.04.2007. 20:34 ] @
Sve funkcioniše besprekorno skoro 2,5 godina.
Nemam zamerki na sezam,
[ kobatz @ 25.04.2007. 16:31 ] @
isto samo rechi hvale za sezama...od samog pocetka sezama sam sa njima....trenutno testiram adsl i cable(sbb) naizmenicno na kompu...pozzz
[ Decorated Emergency @ 26.04.2007. 01:10 ] @
@SindzaBG,
Uhh, ipak je do sajtova preko kojih skidam neki fajl!
Testirao sam brzinu sa tog linka koji si postovao i konstantno je 28kb/s. Hvala ti puno! 8D
[ captain apollo @ 26.04.2007. 21:34 ] @
Ja sam dobio adsl pre mesec dana. Uzeo sam 256/64. Ranije sam bio kod Beocity-ja i otkazao sam im ugovor zato sto su ogranicavali protok. (p2p) Za sada sve radio ko podmazano. Na p2p uglavnom mi je protok 26 - 27 kbs.
[ SindzaBG @ 27.04.2007. 00:24 ] @
@Decorated Emergency, molim i dugi put ;)
@captain apollo, u pravu si. Ja koristim Limewire, Torrent-a, Soulseek, i brzine se krecu izmedju 26/27kbs. Radi Odlicno, bez padanja brzine...
[ milosh76 @ 27.04.2007. 08:56 ] @
Citat: SindzaBG: Danas sam iz SezamPro-a dobio uputstvo za Vistu tako da ako nekome zatreba...
- kliknuti na start, pa control panel, pa device manager
- u device manageru se kada je uredjaj prikljucen isti pojavljuje na dva mesta, na oba mesta je potrebno kliknuti desnim klikom na "neinstalirani" uredjaj, te potom kliknuti na install drivers,potom, izabrati browse my computer te pokazati na putanju do drivera (prema nasem CDu, to je : `D:\driver\ADSL\Wan`) pa kliknuti na NEXT
- ponoviti radnju na uredjaju, koji je dodatno prijavljen medju USB devices
- 20tak sekundi posle, ukoliko je sve povezano kako treba, modem ce se sinhronizovati (uhvatice ADSL vezu)
- resetovati masinu, nije potreban reset posle REinstalacije drajvera, isti postaju funkcionalni samim zavrsetkom instalacije
- na desktopu se kao i na ostalim verzijama Windowsa pojavljuju dve ikonice, Access Runner DSL , i Access Runner Control Panel, prica sa konektovanjem je ista kao na ostalim windowsima.
Uputstvo se odnosi na stariju verziju modema. Ove modeme koje daju u poslednje vreme se to ne odnosi. Vista se vrlo cudno ponasa sa njima, uglavnom za sada je resenje ruter preko mrezne karte, kao kod Linuxa recimo.
[ alexandar_cajic @ 28.04.2007. 19:17 ] @
..Jel primetio neko da nakon duzeg iskljucenja racunara sa el.mreze (znači celo kućište bez napona)..modem nikako da se sinhronizuje...dioda mu non stop treperi....tek posle čupanja iz usb-a i ponovog uključenja u isti...dioda prestane da treperi i sve bude ok...
Mozda bi neki prekidač ili taster trebalo da se nabudži na modemu...ili je to slučaj samo kod mene....
[ mikicg @ 27.05.2007. 22:55 ] @
Posto se Sezam ponasa kao i ostatak firmi u Srbiji, tj. njihova tehnicka podrska, i na pitanje kako ce da rese problem USB modema i Viste, dobijem odgovor da predjem na XP. Fenomenalno.
Moje pitanje je, da li neko zna, imaju li ove firme koje prodaju samostalne USB modeme za ADSL, u Beogradu, modeme koji rade na Visti?
Hvala.
[ tdjokic @ 27.05.2007. 23:24 ] @
Citat: mikicg: Posto se Sezam ponasa kao i ostatak firmi u Srbiji, tj. njihova tehnicka podrska, i na pitanje kako ce da rese problem USB modema i Viste, dobijem odgovor da predjem na XP. Fenomenalno.
Moje pitanje je, da li neko zna, imaju li ove firme koje prodaju samostalne USB modeme za ADSL, u Beogradu, modeme koji rade na Visti?
Hvala. Ako vec razmisljas o kupovini, zasto ne ides na Ethernet prikljucak, ima i modema i rutera. Nisam dugo gledao, ali mislim da razlika u ceni nije velika a time se oslobadjas zavisnosti od OS-a i drajvera.
[ mikicg @ 27.05.2007. 23:29 ] @
Cekam da prodje vikend, pa da mi odgovore. Tada cu odluciti sta dalje. To sam imao na pocetku, kada nisu imali USB modema, dali mi na koriscenje dok im ne stigne.
[ ton_majstor @ 28.05.2007. 08:52 ] @
Citat: Posto se Sezam ponasa kao i ostatak firmi u Srbiji, tj. njihova tehnicka podrska, i na pitanje kako ce da rese problem USB modema i Viste, dobijem odgovor da predjem na XP. Fenomenalno.
Pa, ako firma koja pravi USB-modem NIJE napisala drajver za Vistu, šta tu Sezam može da učini?
Uostalom, u instalacionoj proceduri se nigde ne pominje Vista, tako da si ili prethodno trebao da zoveš podršku, ili da se držiš propisane procedure (max. XP).
Sezam ima sjajnu tehničku podršku. Ne optužujmo druge za svoje propuste.
Pozdrav!
[ mikicg @ 28.05.2007. 09:30 ] @
Sta da ucine, pa da nam ponude modeme koji podrzavaju novi sistem. Nije Srbija jedina zemlja sa Vistom, pa da proizvodjaci nemaju potrebe da prave modeme za Vistu.
Uostalom kako moze na modemu koji sam dobio pre 2 godine, da stoji da podrzava Vistu.
E da , koji je to moj propust?
[ ton_majstor @ 28.05.2007. 11:05 ] @
Nemam nameru da otpočnemo flame, ali... kao što si sam i rekao, pre dve godine nije bilo Viste. Vreme je za novi modem ili ruter. Ovaj naš stari USB-modem radi na svim OS od 98 do XPSP2. Taj modem nisi kupio, nego ga iznajmljuješ, pa možeš i da ga ZAMENIŠ za neki koji ti radi sa Vistom. Idi u Sezam pa proveri.
Ako Sezam to nema u ponudi ZASADA, ostani na XP do daljnjeg. Ako NE ŽELE (bez dodatnog plaćanja) da ti omoguće da lagano pređeš na Vistu, onda pogledaj Ugovor koji si potpisao, možda ima neka klauzula oko toga. Ako ima, a zezaju te... prijavi ih inpekciji... ako po ugovoru nisu obavezni da podržavaju update, žao mi je.
Ipak si ti napravio "propust", instalirajući Vistu bez da proveriš dal' je podržana (drajverima) od strane provajdera. Ipak Sezam ne može da zna šta mi sve imamo i šta sve radimo ili planiramo da radimo. Korisnička podrška tu nije NIŠTA kriva (oni su inače, ok ljudi), nego Uprava (Dejan i Zoran)...
Vidi, većina nas će kad-tad tvojim stopama, na Vistu... i imaće isti problem. Možda i neće, ako ga reše dotada Sezamovci, ili neki ljudi kao vi ubrzaju taj proces već danas. Mada, vidim da neki ljudi lepo "vistaju" preko Sezama, a nemaju problema kao ti?
Pozdrav!
[ mikicg @ 28.05.2007. 12:13 ] @
Pa to ti i govorim, nemam ja nikakav problem sa Sezamom kao snabdevacom usluge, veoma sam zadovoljan, na XP sve savrseno radi, dve i po godine, medju prvima sam dobio ADSL. Naravno da sam spreman da zamenim modem, ni to nije problem. Ono sto oni treba da urade, to je da nam ponude nove modeme, a ne da mi daju odgovor da se strpim godinu dana i da tek tada predjem na Vistu. To nije profesionalan odgovor. Eto, toliko.
[ ton_majstor @ 28.05.2007. 13:55 ] @
Citat: na pitanje kako ce da rese problem USB modema i Viste, dobijem odgovor da predjem na XP. Fenomenalno.
Ovo u tvom prvom postu nije zvučalo kao... da se strpiš godinu dana. Priznaćeš...
Citat: a ne da mi daju odgovor da se strpim godinu dana i da tek tada predjem na Vistu. To nije profesionalan odgovor. Eto, toliko.
Hehehe... a šta će onda, za godinu dana da se desi? Metamorfoza modema u ruter, USB1.1 u 3.0?
Evo, zvao sam ih ceo zadnji sat, i NEDOSTUPNI SU! Ponoviću tvoj zahtev pa da vidimo dal' su toliko neprofesionalni kao što kažeš ili je nešto drugo u pitanju... javiću čim saznam.
Pozdrav!
[ mikicg @ 28.05.2007. 14:04 ] @
Taj odgovor sam dobio od tehnicke sluzbe, kada sam ih zvao na telefon. Pa sam im poslao poruku na e-postu, i sada cekam da mi odgovore na ovo pitanje u vezi novih modema.
[ ton_majstor @ 28.05.2007. 15:20 ] @
Malopre sam ih dobio, objasnio šta imam od HW-a i da hoću da pređem na Vistu.
1. Moj USB-modem (Conexant Acessrunner), onaj mali, bež... sa jednom crvenom LED-lampicom RADI sa Vistom. Imam ga dve godine, kao i ti tvoj...
2. Ruter mi ne treba, ethernet takođe, osim ako neću mrežu unutar stana (dobro, to sam znao)...
3. Ako vas IŠTA "keca", dođite kod nas u Sezam. Sredićemo.
Hvala, vrlo ste ljubazni, doviđenja....
Beš ga, ja baš ne vidim (čujem) da su neposlovni. Meni je ovo dovoljno.
Pozdrav!
[ calexx @ 28.05.2007. 19:56 ] @
Citat: ton_majstor: Korisnička podrška tu nije NIŠTA kriva (oni su inače, ok ljudi), nego Uprava (Dejan i Zoran)... Nisu baš ni oni najviše krivi, neko treći odlučuje. ;) Ja sam inače zbog par sitnih problema uvek kontaktirao baš Zorana i sve je rešeno u teoretski najkraćem roku. Koliko znam, ako imaju modem koji može na Vistu, sigurno će da zamene. Ipak, ako uopšte postoji mogućnost da se koristi UTP umesto USB, bolje da se tako reši problem.
[ mikicg @ 28.05.2007. 22:05 ] @
@ton_majstor
Pa, dobro, tebi tako odgovorili, meni ovako kako sam rekao. Cekam da mi odgovore na novo pitanje, pa ako ne dobijem jasan odgovor, idem do Sezama.
E da, ovo je sa Conexant sajta:
Modem Support
At Conexant, we are proud of our accomplishments. We have shipped hundreds of millions of modem chipsets for use in desktop computers, notebook PCs, PDAs, video game consoles and many other personal computing applications. Our technology connects people to the Internet.
But with our success comes some confusion as well. We receive calls and e-mail from users who believe that we build and sell consumer modems. Please note that we do not manufacture consumer modems.
Conexant designs the chipsets for the technology, which are in turn custom-designed for every manufacturer we do business with. As such, we suggest that if you have an issue with your modem, please contact your manufacturer for information regarding drivers, installations, repairs and upgrades.
Pa ko je proizvodjac ovih modema koje mi koristimo?
[Ovu poruku je menjao mikicg dana 28.05.2007. u 23:23 GMT+1]
[ ton_majstor @ 29.05.2007. 10:21 ] @
Ja mislim da je unutra (ma, sigurno je) Conexantov čip ili čipset. Ostalo, tj kutija je valjda neka Kina... ne piše ama baš NIŠTA, samo barkodovi odozdo... Jeste, Conexant tvrdi da ne pravi modeme, i da nisu prodavci istih.
Ajde baš javi šta su ti odgovorili iz Sezama.
Pozdrav!
[ mikicg @ 30.05.2007. 17:47 ] @
Evo ovo pisem iz Viste. Dobio sam TP-LINK ADSL 2+ router. USB modeme nemaju za Vista 64, rade samo na Vista 32. Na kraju sam poslao poruku upravi, i sve je sredjeno za dva sata od slanja istog. Eto.
[ ton_majstor @ 30.05.2007. 19:23 ] @
Drago mi je da si se uverio (kao i ja, i svi mi) da su oni IPAK profesionalci i "udobni" provajder.
Pozdrav!
[ SindzaBG @ 01.06.2007. 10:25 ] @
Opet problem sa protokom. Zvao sam Tehnicku Podrsku i rekli su mi da oni uopste ne znaju za ovaj problem i da ce odmah kontaktirati lelekom...

[ SindzaBG @ 01.06.2007. 11:37 ] @
Sad je sve OK.
[ Dishko @ 02.06.2007. 11:00 ] @
To je bio najbrze resen problem sa optikom u telekomu ikad
[ Decorated Emergency @ 23.10.2007. 21:10 ] @
da li jos neko na sezamu ima problem sa downloadom u poslednjih nedelju dana?
sad skidam nesto sa microsoftovog sajta i brzina mi ne prelazi 50kb/s !!
torrenti rade katastrofa, ne prelazi 20kb/s...
sta se desava? o.O
btw, imam 1mbit konekciju
[ SindzaBG @ 23.10.2007. 23:35 ] @
512/64
U poslednjih nekoliko dana meni se desavalo da preko dana brzina varira 47kbs-50kbs... (radpishare, limewire preuzimanje jednog fajla od vise korisnika)...
Preko noci sve je ok...
Terrent nisam koristio ovih dana...
[ virus_crew @ 27.10.2007. 13:27 ] @
E da stvarno se nesto cudno desava i meni torrenti slabo idu da li je neko saznao nesto o cemu se radi?
Pozz
[ milosh76 @ 30.10.2007. 10:09 ] @
HINT: trazite SAGEM modeme... bolji su od Conexant i mogu na Vistu
[ kostas_bgd @ 02.11.2007. 13:50 ] @
Sada ima i akcija kod Sezama, ruter za 850 din + PDV, uz koji se dobija i trajni poklon, web kamera. Inače, ovo je neki ruter sa 2 ethernet porta. Nisam ga ranije viđao. Možda neko bolje zna o čemu je reč. http://www.sezampro.yu/public/page/modemuruterpoklon.asp
[ V.i.P.e.R @ 20.11.2007. 11:50 ] @
Prvi put posle 2.5 god. imam problem sa sezamom...
Imam 1536/192 i od pre 2 dana download varira izmedju 200-300 kbs.
Upload je manje vise ok 130-150 kbs.... Ping 17-20 pa po neki prekid...
Koristim US Robotics ADSL/Wireless ruter. Firewall ne koristim, viruse i trojance nemam.
Isto se ponasa i na desktop masini i na laptopu...
Cetrala je 200 m od kuce, nisam primetio radnike telekoma i sl. da su nesto kopali ovih dana.
Telefon radi normalno bez sustanja tj linija je OK. Spliter takodje.
...nista niko nije dirao, menjao parametre i cupao kablove sl. jednostavno
BRZINA DOWNLOADA JE OPALA.
Ruter povezuje normalno na 1536/192... Ponekad brzina na sekundu ode na 1300 kbs i
odmah padne na 200-300 kbs...
Zvao sam teh. podrsku i sta ce oni da urade ne znam ali treba pocinjem da se nerviram...
Zna li neko sta bi moglo da bude problem???
[ drvlada75 @ 20.11.2007. 11:53 ] @
Evo i kod mene isto na Beotelu...
1536/192...jedva predje 200-300...celog dana zovem Beograd....izgleda da je rec o regionalnom problemu?
[ drvlada75 @ 20.11.2007. 14:00 ] @
Ponovo je sve OK!!! 
[ V.i.P.e.R @ 20.11.2007. 16:47 ] @
Evo i kod mene posle 2 dana je malo bolja situacija, mislim opet nije kao sto treba da bude (mnogo varira) ali je bolje. Kod prijatelja takodje iz Nisa na razlicitim centralama je uglavnom je sve OK... Sta je problem izgleda niko ne zna...
[ calexx @ 20.11.2007. 18:41 ] @
Da nije problem kod onih odakle ide download? Ja koristim Sezam ADSL ali pošto to ide na eMulca, ne mogu da kažem kako radi pošto je to vrlo podložno raznim uticajima. Mogu eventualno, ako problemi ostanu, da prekinem sa tim i da pustim neki provereni DL, onda ću da znam radi li ili ne. Pošto Telekom svako malo ima neke radove, ne bi me začudilo da je problem bar malo povezan i sa njima.
[ V.i.P.e.R @ 20.11.2007. 22:49 ] @
P2P ovih dana nisam ni koristio, pricam za http... sa bilo kog servera pa i sa sezamovog... umesto standardnih 150-160 KB/s vuko je 35-45 KB/s (recimo uputstvo.zip sa njihovog servera)... Od malo pre je nesto bolje ali opet nije kao sto treba i kao sto je bilo... recimo skoci do 150 na kratko pa padne na 50, pa onda 80, pa 130 KB/s itd...
Takodje na bilo kom speed testu isto tako...
Stvarno ne znam u cemu je problem ali hocu da ono sto platim i imam a ne da placam 1536 a da imam brzinu istu kako oni sa 512 ili 1024...
[ calexx @ 20.11.2007. 23:14 ] @
A sad ispočetka? Šta si to platio? Garantovanih 1536?
Ajde kad budem kući prekinuću eMulca pa probam kako kod mene radi.
[ SindzaBG @ 21.11.2007. 11:01 ] @
512/64
Ja nemam problema... Brzina mi je izmedju 51/52kbs...(http, rapidshare, limewire)
Sto se tice uputstva.zip sa sezamovog sajta brzina je ista...
[ calexx @ 21.11.2007. 19:14 ] @
Ja sam noćas restartovao taj komp pa probao kako radi običan DL. Povukao sam neki fajl sa Sezama i pustio 5-6 minuta, sve je išlo uglavnom maksimalnom brzinom. Ne kažem da nekada negde neće da bude problema, to može da se desi iz mnogo razloga ali je veza uglavnom uvek na maksimumu. Skoro da nemam nikakvu zamerku, naročito od kada su mi zamenili Connexant Hasbani ruter ovim TP-Linkom koji radi samo tako.
[ V.i.P.e.R @ 22.11.2007. 00:13 ] @
Ni ja nisam imao do pre par dana nikakvih problema - sve je islo kako treba... Zadnjih dana nesto nece... prvo 2-3 dana od 200-300 kbit/s... od sinoc rekoh da je za nijansu bolje ali nije kao sto je radilo ranije... krene maximalno i odmah padne na 600-800, pa se lagano popne nekako do 1000 i nece da predje nikako 1000... (pre toga konstantno je islo 1250-1300 kbit/s)...
Inace sam veoma zadovoljan njihovom uslugom, ali bih zeleo da znam o cemu je rec i zasto ne radi lepo ovih dana (izgleda samo kod mene). Poslao sam im pre par dana mail i nadam se da ce da rese problem...
[ calexx @ 22.11.2007. 00:57 ] @
Probaj sa resetom rutera, ja sam svojevremeno imao problem sa jednim USR a kasnije i sa Connexant ruterima, možda pomogne.
[ SindzaBG @ 10.03.2008. 07:44 ] @
Interesantno...
Prelazak sa drugog provajdera na SezamPro možete obaviti jednostavno, bez trenutka prekida usluge ili rizika od gubitka ADSL priključka.
Vaš sadašnji provajder je u obavezi da vam, na vaš zahtev, izda Migracioni kod (MIK). MIK ćete navesti u vašoj prijavi za AD[S]L na Sezamu i to je sve.
Sve prijave koje sadrže validan MIK se realizuju po posebnoj proceduri koja garantuje da ćete AD[S]L uslugu koristiti bez prekida i bez opasnosti da ostanete bez priključka. U trenutku kada zahtev bude realizovan, biće potrebno samo da priključite opremu koju vam obezbeđuje SezamPro i nastavite korišćenje uz SezamPro username.
http://www.sezampro.yu/public/info/?id=43
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|