[ PCS @ 12.03.2007. 22:34 ] @
Ploca je malo starija, ASUS A7V266-M i na njoj procesor AMD Duron 750MHz. Hteli smo da prikljucimo nesto na USB i nista se nije desilo, nije prepoznao USB uredjaj. Svakako mu je bilo vreme za reinstalaciju Win-a pa sam to odradio. Instaliran mu je Win XP SP2 sa svim potrebnim drajverima koji se traze u device manageru. Tamo vidim USB controlers i sve je kao normalno. Na ploci postoje 2 USB-a pozadi, plus ima 2 dodatna (prikacen je onaj dodatak sa USB portovima sto se montira pozadi poput PCI komponeneti). U bilo koji USP port da se ubode bilo kakav USB uredjaj on ih jednostavno ne konstatuje. Ne pokazuje nikakvu gresku niti obavestenje, bukvalno nista! U BIOS-u su enable-ovani, resetovao sam ga ali isto. Moja ideja je da skinem najnovije drajvere za maticnu i poslednju verziju BIOS-a pa prvo probam sa novim VIA 4in1 drajverima (tu bi trebalo i da su USB drajveri), a ako ne uradim ni tako nista onda da flash-ujem BIOS. Jos nesto, desava se da se ponekad monitor sam od sebe ugasi (kao na stand by-u), a racunar radi normalno. Mislim da to ima veze sa napajanjem, a ne znam da li ovaj problem moze imati veze sa USB-ovima. Napajaje nisam menjao, mada imam u planu i to da probam.
Da li se nekom desilo nesto slicno?
Hvala

POZDRAV
[ buljko @ 13.03.2007. 22:55 ] @
Po ko zna koji put, ista preporuka! Prvo, proveri prisutnost napona +5V na USB konektorima, sve ostalo ide posle toga!
[ PCS @ 16.03.2007. 21:46 ] @
Nisam bas siguran kako da to uradim. Pitao sam par ljudi, neki kazu da moze iz BIOS-a, neki kazu mora instrumentom (koji BTW nemam). Kako je najlakse da to uradim? Hvala
[ buljko @ 16.03.2007. 22:12 ] @
Ako nemas instrument, nadji neku USB lampicu, punjac za mobilni ili sl. i proveri radi li to.
[ PCS @ 19.03.2007. 08:53 ] @
Proverio sam sa USB lampicom i ne svetli :( Znaci da napona nema. Ima li sanse da se to popravi ili da trazim drugu plocu?
[ buljko @ 19.03.2007. 11:37 ] @
Ima sanse cak, popravka ne bi trebala biti skupa ali, mislim da to nije posao za tebe! Vredi se potruditi ako sve ostalo radi kako treba, poveri to nekom servisu.
[ sokratbg @ 22.03.2007. 20:36 ] @
probaj da zamenis napajanje mozda ono ne radi u potpunosti kako treba
za via ploce imas posebne usb drivere
http://www.softwarepatch.com/utilities/via-usb2.html
[ JOJO847 @ 23.03.2007. 09:16 ] @
Da napajanje u ovom slučaju ne radi kako treba, nebi PC niti startao.

[Ovu poruku je menjao JOJO847 dana 24.03.2007. u 12:44 GMT+1]
[ sokratbg @ 23.03.2007. 23:56 ] @
pa ne slazem se ali nema veze
neka proba sa zamenom napajanja ako moze da ga pozajmi od nekog
u svakom slucaju plocu istu takvu ili mozda bolju, zajedno sa procesorom moze da kupi za 10-15 e