[ dejangti @ 13.03.2007. 08:05 ] @
ok vrlo glupo pitanje i verovatno je vec bio odgovor na njega, ali..... ovako na poslu imam mrezu od 15-tak racunara, sve sam ih umrezio i dodelio manuelnu IP adresu opsega 192.168.1.1-192.168.1.30, i sada stavljam na svaki avast antivirus 4.7.942 i ZoneAlarm version:7.0.302.000, ubacio sam ove IP adrese u trusted computers tako da bi mogli da komuniciramo i sharejumo podatke iako smo pod firewall-om.. na mrezi ima server ali nema neku znacajniju funkciju, uglavnom cuva podatke... koristim link-sys sr216 16-port 10/100switch u jednoj kancelariji, pa onda kablom do druge kancelarije u isti switch samo sa 8 portova, imena kompova sam podelio u brojeve....moj je 4... u ovaj switch sa 16portova sam bocnuo i internet koji ide iz dsl routera e na tom routeru su bila dva kompa u mrezi i samo su oni imali internet, i sada smo svi u mrezi ali internet imaju oni koji imaju ukucanu DNS adresu, tu sam stavio 3 kompa... na jednom kompu ima video nadzor i samo je to na njemu... e sada ide niz pitanja... hteo bih preko interneta da vidim sta se desava na ovim gde je video nadzor, da pristupim kompovima kao admin preko neta..... da vidim sta rade neki korisnici...treba postaviti limited accounte... naravno server da ima pravu funkciju toliko za sad.. znaci bilo kakvu ideju da imate, link, savet, vise su nego dobrodosli... |