[ Deda_Mraz @ 13.03.2007. 15:23 ] @
Imam XP i Ubuntu, sve je lepo radilo u boot manageru da izaberem ubuntu ili XP, onda sam instalirao Vistu na treću particiju i Vista je sklonila Ubuntu iz grub-a, kako sada da ubacim ubuntu nazad dakle da imam Xp, Vistu i Ub.?

Poz
[ downer @ 13.03.2007. 15:29 ] @
Veliki Alah se sveti!
To ti je zato što si pljuvao po Alah Ubuntu-u!

treba verovatno da digneš neki live linux pa da popraviš grub. Pretrazi po ES-u, mislim da je bilo reči o tome.
[ vladared @ 13.03.2007. 15:29 ] @
imao si ovde više puta to pitanje. moj predlog je da ili skineš sa neta super grub cd (pored pompeznog imena se ustvari krije svega 3 M iso fajl) i on bi trebao čak automatski da ti ponovo instalira GRUB, jedino što ćeš kasnije morati da dodaš (kako je dodat i XP) i Vistu.
Za ostale načine pogledaj malo na ovom sajtu...
[ Deda_Mraz @ 13.03.2007. 15:32 ] @
Citat:
downer: Veliki Alah se sveti!
To ti je zato što si pljuvao po Alah Ubuntu-u!

Ima neka tajna veza...

Znam da mogu da fix-ujem sa live CD-om, ali trenutno mi je rom u OUT-u velikom

Jel može taj program da se stavi na USB da bude butabilan pa da sa USB-a podignem ako je moguće da mi USB device bude omogućen da podižem nešto sa njega!?
[ vladared @ 13.03.2007. 18:06 ] @
teško... kao što sam rekao dolazi kao iso fajl. jedino kada bi ga raspakovao i na neki način napravio bootabilan flash. ne kažem da nije moguće...
[ niceness @ 13.03.2007. 19:00 ] @
Ima nesto ovde : http://users.bigpond.net.au/he...kPage.html#Super_Grub_USB_Disk
[ stale85 @ 13.03.2007. 19:37 ] @
Citat:
Imam XP i Ubuntu, sve je lepo radilo u boot manageru da izaberem ubuntu ili XP, onda sam instalirao Vistu na treću particiju i Vista je sklonila Ubuntu iz grub-a, kako sada da ubacim ubuntu nazad dakle da imam Xp, Vistu i Ub.?

Kako moze Vista da konta Grub, to jest morala bi da konta gnu/linux particije i da zna gde da trazi menu.lst(grub.conf), i onda da pronadje Ubuntu entry i izbrise... Ili je prosto samo greska u tipkanju.
[ BBS @ 19.03.2007. 13:06 ] @
kako sve da podesiss mozes naci ovde:

http://lifehacker.com/software...xp-vista-and-ubuntu-193474.php
[ Mister Big Time @ 19.03.2007. 13:42 ] @
Nije li ono da se uvek kada preko Linuxa (tj. posle) instaliras Windows moras da repariras GRUB/LILO?

Jesi li probao sa da boot-ujes u konzolu kao root i da kazes:
grub-install /dev/hda

[ BBS @ 20.03.2007. 02:18 ] @
Jeste jer Win ne vidi tj nece da vidi Linux tako ga monopilista Bili podesio