[ ilDuceo @ 15.03.2007. 13:58 ] @
| Safe Mod radi normalno, ali cim pokusam uci u Win (i Vistu i XP) pojave ze vertikalne linije koije se krecu i tu zakuca! Problem sam resio re-instalacijom wina! Ali to nije prvi put da mi se to desilo, pa me interesuje uzrok problema, da li je softwareski ili harwareski...?! |
[ Flash411 @ 15.03.2007. 15:45 ] @
Losi driveri za graficku,tesko da je hardverski.
Probaj s drukcijim(novijim) driverima.
[ ilDuceo @ 15.03.2007. 17:32 ] @
Desavalo se i sa driverima dobijenim uz graficku, a i sa novim diverima skinutim sa zvanicnog sajta!
[ Flash411 @ 15.03.2007. 18:06 ] @
Pogledaj koji refresh rate imas za ekran,mozda mu je previse ili cak i premalo
[ Goran Mijailovic @ 15.03.2007. 18:14 ] @
Desavalo mi se u praksi da su takvi problemi izazvani pregrevanjem procesora, cip seta na maticnoj ili grafickog procesora. Ja bih prvo ocistio sve kulere i hladnjake pa onda tek trazio dalje.
[ ilDuceo @ 15.03.2007. 19:22 ] @
Citat: Flash411: Pogledaj koji refresh rate imas za ekran,mozda mu je previse ili cak i premalo
Nisam stizao do dela da mogu bilo sta da uradim!
Citat: Goran Mijailovic: Desavalo mi se u praksi da su takvi problemi izazvani pregrevanjem procesora, cip seta na maticnoj ili grafickog procesora. Ja bih prvo ocistio sve kulere i hladnjake pa onda tek trazio dalje.
Re-instalirao sam Win i sad je sve OK! Nemam, ali bas nikakvo objasnjenje za takvo ponasanje kompa!
[ Flash411 @ 15.03.2007. 19:34 ] @
safe mode?
on sluzi za podesavanje monitora kad se zablesira...
kad se postavi previsok refresh rate...previsoka rezolucija i tak :)
[ ilDuceo @ 15.03.2007. 19:49 ] @
Fora je u tome sto se to desilo iz cista mira! Radio je normalno od instaliranja Viste i onda odjednom....
[ Flash411 @ 15.03.2007. 20:57 ] @
nisam upucen u vistu i njene musice....ovo vrijedi samo za xp,ne dalje...jbg :)
[ ilDuceo @ 15.03.2007. 21:54 ] @
Imao sam dual Vista i XP i oboje su se tako ponasali!
[ Goran Mijailovic @ 15.03.2007. 22:03 ] @
To nije do softvera.
[ vaske71 @ 15.03.2007. 22:15 ] @
Vista home premium i vindows xp sp2 isto mi se vise puta desavalo i dalje se desava samo sto se meni nista ne zakuca kad restartujem sve radi normalno i vista i xp , ja ipak mislim da je neki nesklad izmedu OS -ma !!!
[ ilDuceo @ 04.05.2009. 20:39 ] @
Opet mi se pojavio problem. Naime, imam instaliran samo XP, sve je radilo do trenutka kada je u sred igranja igrice "pukao" drajver za graficku i pojavile se vertikalne linije. U safe mode udje normalno, izbrisem drajver i radi bez drajvera. Cim instaliram (bilo koju verziju drajvera) opet se pojave linije. Neko resenje?
Da dodam jos neke simptome. Upravo sam reinstalirao sistem. Cim sam instalirao driver, linije su se pojavile. Ako duze ostavim da radi tako sa linijama, monitor se iskljuci, tj, prestane da dobija signal.
[Ovu poruku je menjao ilDuceo dana 04.05.2009. u 23:58 GMT+1]
[ BoysBVS @ 05.05.2009. 23:53 ] @
Proveri kontakte na grafickoj. Koji monitor imas? Da nije Samsung 793 ili tako nesto?
[ Rapaic Rajko @ 06.05.2009. 11:46 ] @
Kad sam ja to imao (sarene vertikalne linije sirine DOS karaktera) na racunaru na poslu, servis mi je zamenio (staru) memoriju i - sve se sredilo.
I to se desavalo samo kad se masina dobro zagreje... posle zamene memorije, nikad vise. A da, graficka je bila integrisana (znaci share-ovana sistemska mem).
Pozz
Rajko
[ plavigor @ 07.05.2009. 10:56 ] @
Biće ipak da je do grafičke. Drajveri za XP i za Vistu se valjda razlikuju pa u tom slučaju mogućnost lošeg drajvera treba isključiti. Pored toga, nije ništa neobično i nelogično da grafička kao radi bez drajvera, a sa drajverom neće ili radi nestabilno (bar meni jer imam jednu takvu GF2). Npr, nešto je u GPU-u kvrcnulo, a taj deo se inače ne koristi sa univerzalnim drajverom. Konačno, VGA drajveri i služe tome da se iskoriste sve mogućnosti koje GPU ima. Slično tome, i neki fizički oštećeni (okrnjeni) CPU može da radi ali do momenta dok mu valjda baš nešto odatle ne zateba (laički objašnjeno; imam jedan takav Athlon XP 1600+). Možda se grafička mesecima pregrevala (loše hlađenje ili je crkao ventilator) i sada je na izmaku snage.
@ilDuceo
Metoda zamene je veoma dobra i korisna.  Probaj tu grafiku u drugom računaru, a drugu grafiku u tom računaru. Za par sati, a možda i par minuta doći ćeš do neoborivog zaključka. 
[ Milan86 @ 07.05.2009. 11:05 ] @
Mislim da je problem sa memorijom graficke kartice...
[ ilDuceo @ 10.05.2009. 21:32 ] @
Citat: BoysBVS: Proveri kontakte na grafickoj. Koji monitor imas? Da nije Samsung 793 ili tako nesto?
Proverio sam kontakte. Imam samsung 740BF. Monitor radi ok na drugom kompu.
Da li je moguce da je u pitanju hard disk, posto je "pun" bad sektora?
[ BoysBVS @ 11.05.2009. 00:06 ] @
Ne verujem da je do harda... Ajde nabavi program za pracenje temperature hardvera. Ja koristim Speed Fan http://download.cnet.com/SpeedFan/3000-2094_4-10067444.html
Kad udjes u njega imas opciju Charts,odaberi Temperatures i otkaci sve i pokreni igricu ili nesto... Kad ti se pojave linije onda se vrati u Speed Fan i vidi da li je negde temperatura visoka...
[ ilDuceo @ 11.05.2009. 09:33 ] @
Kad se pojave linije nema vracanja nigde... u tom trenutku komp zakuca. A ne verujem da je do temperature jer se desava i kad se ukljuci posle nekoliko dana. Sad sam "namestio" koliko toliko stabilan sistem (da mogu net, muziku i filmove) sa integrisanom grafickom. A razlog zasto sumnjam da je do harda je to sto sam imao problema pri instalaciji vecih aplikacija tipa Corel, PS, Office (isti disk sa kog sam instalirao radi na drugom kompu). Izbacivao mi je svakojake greske odnostno programi nisu stabilno radili posle instalacije.
[ BoysBVS @ 12.05.2009. 17:29 ] @
Ako radi sa integrisanom grafickom normalno onda je to garant do graficke. Neko je spomenuo da probas graficku na drugom kompu... Jesi probao? Ili stavi neku drugu graficku kod sebe pa probaj... Ne verujem da je do harda ali nikad se ne zna...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|