Graf ti je super?! Ne znam stvarno sta izaziva taj problem.
Pokusaj u BSP da cekiras opciju VMR9, mozda je do Video renderera.
Sad ne znam koju verziju WMP koristis, v11 je poznata da pravi dosta problema (inace imam ga na kompu al samo zbog kodeka koji dolaze sa njim i pazi kako apdejtujes windows mozes da skines zakrpu za jacu DRM protekcija).
Jesi li pokusao sa Media Player Classic(MPC)?!
Ali pre nego sto pokusas sa MPC, u MPC-u idi na "Options->External Filters" i koristeci "Add Filters..." dodaj filtre kao na slici i za svaki cekiraj "prefer" i obrati paznju da redosled bude isti kao na slici. A pre toga na opciji "Playback->Output" cekiraj Haali's video renderer (uzgred Haali renderer dolazi sa MatroskaSplitter-om), jer ako ga ne cekiras MPC ga nece koristit bez obzira sto si ga stavio u External Filters sa cekiranim "prefer"

I sta si ti ustvari uradio sa muljanjem ovih opcija

?!...ti si zapravo rekao MPC-u koje ce filtre(kodek,spliter,video renderer) da koristi pri playbacku, bez obzira koji je njihov merit u DirectShow engine-u(i samim tim si 100% siguran da ce bas te filtre da koristi), u slucaju da za konkretan video ti filtri ne odgovaraju MPC ih zaobilazi i trazi odgovarajuci DirectShow filter na osnovu merita.
Citat:
Da li to znači da ih je uninstaller sve izbrisao i da ništa od njih nije zaostalo kao što kažeš?
Default program unistaller, kao i onaj iz add/remove programs NIKADA ne cisti do kraja, i UVEK se skuplja smece...najbolje je koristiti neki specijalizovani program za deinstalacije koje ne samo sto cisti zaostale fajlove nego pravi cistku i u registrima.
Citat:
Koji text encoding u VLC-u koristiš prilikom učitavanja titlova?
Jao...zaboravio sam, davno sam koristio VLC, za razliku od tebe nemam potrebu da ga koristim

.
U MPC-u koristim "EastEurope" (u stavari u ffdshowu(opcija "subtitles") koristim "EastEurope", jer sa Haali rendererom MPC ne moze da pusta titlove).
A u GMplayer-u(Mplayer GUI) koristim "cp1250" za nasa slova. Inace, GMplayer koristim za problematicne/falicne filmove koji ne mogu da se pustaju preko DirectShow plejera i ako ih on ne moze pustati znam da film ne valja i da je spreman za Recycle Bin.
Pa ti izvuci neku analogiju iz ovoga.