[ ioblak @ 15.03.2007. 20:15 ] @
Iskotirao sam neku dimenziju. Zelim da namesto stvarne dimenzije <> pisem nesto drugo. To je izvodljivo pomocu PROPERTIES/TEXT/TEXT OVERRIDE, medjutim ja zelim pored te nove brojke i mogucnost da upisem toleranciju na primer plus minus 0,2. Ne bih zeleo da rasturam kotu preko explode komande. A takodje ne dolazi u obzir resenje da pisem tekst- toleranciju divljacki pored kote.

Molom Vas podelite samnom ideju kako razresiti ovaj problem. POZDRAV
[ bluebird @ 15.03.2007. 21:01 ] @
Koliko je meni poznato na prepravljene kote neces moci da upisujes toleranciju

Pod FORMAT/DIMENSION STYLES/MODIFY/TOLERANCES mozes da upisujes toleranciju za kotiranu dimenziju

Cim rucno prepravis kotu tolerancija se gubi

Ne vidim svrhu tolernacije ako prepravljasa kotu

Kao sto rucno menjas kotu mozes da upises i toleranciju

Pozdrav
[ ioblak @ 15.03.2007. 21:09 ] @
Svrha je sledeca. Imam potrebu da uradim vise crteza koji su potpuno isti po obliku ali su im dimenzije ralicite i pune sa tolerancijama (bukvalno crtam skicu cevnih ploca za izmenjivace i samo menjam kote.) Ovo takodje mogu da uradim u solid worksu i da resim problem, ali mi je potrebno resenje za obican 2d acad.

[ bokisha @ 15.03.2007. 23:02 ] @
Slozio bih se sa bluebird -om

A i dodao bih jos jednu komandu, a cini mi se da je idealna za prepravke, a to je DDEDIT
pa prepravljaj koliko volis!!!
[ bluebird @ 16.03.2007. 08:07 ] @
Pa mogao da uradis u SW model, generises dwg fajl, u ACAD-u dodas tolerancije

(ne znam koliko je crtez komplikovan, ali ako ti je lakse uradi jedan pa prepravljaj kote)
[ ioblak @ 17.03.2007. 09:40 ] @
Kada mi je neko predlozio komandu ddedit sinulo mi je resenje

Kotu koju zelimo da rucno upisemo za jedno sa tolerancijom preko
PROPERTIES/TEXT/TEXT OVERRIDE i upisemo npr:

1251{\H0.7.x;\s+0.6^-0.7;}

Napisali smo kotu: 1251 +0.6 -0.7 (i tolerancijski font je 70% od obicnok kotnog fonta,+0.6 je iznad -0.7). Probajte funkcionise uvek. Ovaje vezano za staking, autostaking kada pisemo neku frakciju.

Svi ste me ubedjivali da je problem glup, a niko mi nije dao resenje.
[ bokisha @ 17.03.2007. 10:55 ] @
Ja sam ti predlozio komandu DDEDIT!

Kao drugo i ja se sslazem sa vecinom da je problem zaista glup, jer pogledaj koliko si vremena potrosio da bi to uradio.Jer uvek postoji jednostavnije resenje, kao npr, da explodiras kotu i lepo prepravis i to ti je posao od 5 minuta!!!
Ne znam koliko ti znaci KISS metod ( Keep Simple and Stupid), koji se naveliko koristi u masinstu, modeliranju, crtanju itd...
[ Filthy McNasty @ 29.03.2007. 21:19 ] @
DDEDT komanda odradjuje posao ali ne vidim razlog za to, neko je vec lepo objasnio da u Dimension Style Manageru mozes podestiti toleranciju a to je i profesinoalniji nacin od DDEDIT komande, zato to i postoji.

Explode komanda na kote, to je isuvise glupo i previse amaterski odradjen posao. Meni je profa na AutoCAD kursu uvek podvlacio i boldirao , NIKADA ne razbijati kote!!!!! Cist amaterizam.