[ srbinNS @ 16.03.2007. 09:14 ] @
Pozdrav svima, Nabavio sam vistu, biznis verziju (legalnu), i kupio sam pre neki dan novi racunar sledece sadrzine: proc: intel p4 3.0 ghz emt64t ploca: msi 945gzm3-L micro atx memorija: apacer ddr2 667 1 gb vga: pcie radeon 550 256 mb/128 bit hdd: wd 160 gb sataII Problem se javlja kada pokrenem instalaciju viste. Kada bootujem racunar sa cd-a, jedno 15tak sekundi nesto kao cita, prodje onaj pocetni logo i taman kad treba da pocne instalacija pojavi se plavi ekran sa sledecom greskom: "stop:c000021a {Fatal system error} Time initial session process or system process terminated unexpectedly with a status The system has been shut down" Problem nije u lose snimljenom cd-u, jer instalacija na drugom racunaru krece(radi) normalno. Zanima me da li je problem u nekompatibilnosti nekih mojih komponenti, ili mozda u tom 64bitnom procesoru? Je l imao neko slicna iskustva? Da li bi radilo, ako bih nabavio 64bitnu verziju viste? I jos nesto mi nikako nije jasno, na tom novom racunaru sam instalirao win xp 32 bit, i sve radi ok. Ali kada ocu da pokrenem everest (bilo koju verziju, od najstarije do najnovije) zablokira se racunar i resetuje se sam (i to kod dela kada inicijalizuje pci slotove), zasto to? CPU-z radi normalno. A zbog nedostatka vremena nisam uspeo da probam jos neke benchmark programe. Hvala, pozdrav |