[ srbinNS @ 16.03.2007. 09:14 ] @
Pozdrav svima,

Nabavio sam vistu, biznis verziju (legalnu), i kupio sam pre neki dan novi racunar sledece sadrzine:
proc: intel p4 3.0 ghz emt64t
ploca: msi 945gzm3-L micro atx
memorija: apacer ddr2 667 1 gb
vga: pcie radeon 550 256 mb/128 bit
hdd: wd 160 gb sataII

Problem se javlja kada pokrenem instalaciju viste. Kada bootujem racunar sa cd-a, jedno 15tak sekundi nesto kao cita, prodje onaj pocetni logo i taman kad treba da pocne instalacija pojavi se plavi ekran sa sledecom greskom:

"stop:c000021a {Fatal system error}
Time initial session process or system process terminated unexpectedly with a status
The system has been shut down"

Problem nije u lose snimljenom cd-u, jer instalacija na drugom racunaru krece(radi) normalno. Zanima me da li je problem u nekompatibilnosti nekih mojih komponenti, ili mozda u tom 64bitnom procesoru? Je l imao neko slicna iskustva? Da li bi radilo, ako bih nabavio 64bitnu verziju viste?
I jos nesto mi nikako nije jasno, na tom novom racunaru sam instalirao win xp 32 bit, i sve radi ok. Ali kada ocu da pokrenem everest (bilo koju verziju, od najstarije do najnovije) zablokira se racunar i resetuje se sam (i to kod dela kada inicijalizuje pci slotove), zasto to? CPU-z radi normalno. A zbog nedostatka vremena nisam uspeo da probam jos neke benchmark programe.

Hvala,
pozdrav
[ zonic @ 16.03.2007. 22:02 ] @
probaj vistu ultimat (legalnu) ona ima sve sto je potrebno za instalaciju .
[ Filly @ 17.03.2007. 01:06 ] @
Svaki instalcioni DVD sa vistom sadrzi sve verzije viste od BASIC do ULTIMATE (provereno - ukoliko ne upises serijski broj ponudice ti da biras koju verziju da instaliras). Serijski broj je taj koji odredjuje koja verzija ce da se instalira. U tvom slucaju problem bi mogao biti hardverske prirode, jer koliko sam shvatio ti ni ne stignes do upisivanja serijskog broja. Kreni standardno, od testiranja memorije, pa na dalje...
[ srbinNS @ 18.03.2007. 00:25 ] @
Dobro si razumeo, ne stignem uopste do dela sa serijskim brojem, tj. instalacija uopste ne krene. Ispise onaj crni ekran na startu gde pise "Loading windows files" i posle toga se resetuje comp, ne udje u instalaciju uopste. Sve komponente sam proverio i sve rade ispravno. Nemam ideju sta bi mogao biti problem ....

[ pepam @ 18.03.2007. 01:30 ] @
Da ti nije mozda overklokovan procesor. Nekad vista nece da se instalira sa overklokovanim procesorom.
[ srbinNS @ 18.03.2007. 10:33 ] @
Nije oc, radni takt mu je 3 ghz