[ Frenkisa @ 16.03.2007. 10:36 ] @

Kako resiti problem sa USB portom?
Bilo koji uredjaj da prikljucim na USB, racunar izbaci sledecu poruku:

"USB Device Not Recognized. One of the USB devices attached
to this computer has malfunctioned, and Windows doesn't recognize it."
[ buljko @ 16.03.2007. 18:28 ] @
Desava li se to i na Onboard portovima ili samo na Front panel?
[ JOJO847 @ 17.03.2007. 10:33 ] @
Takodjer nam reci koja je maticna ploca?
Usput, probaj u device manageru reinstalirati USB root hub.
[ Sadun @ 17.03.2007. 15:21 ] @
Koje si USB uredjaje probao? Ja sam vidjao takav problem sa nekim uredjajima koji se povezuju preko USB kabla (stampaci) i problem je bio do kabla. Nasli odgovarajuci kabl i resili problem. Drugo, kad ubodes npr. USB flash on ti ga sigurno ne vidi u My Computer ali ako imas Total Commander otvori njega i vidi da li ga on prepoznaje? Vidjao sam i takve slucajeve, cudno ali desava se! Probaj ovo sto ti je rekao JOJO i mozda jos nesto, potrazi malo i na netu jer znam da ima mnogo objasnjenja na tu temu. Mada u vecini slucajeva najbolje resenje je reinstalacija Win-a. Nadam se da neces morati ali budi spreman i na to.
[ Frenkisa @ 20.03.2007. 11:11 ] @
Problem resen, Sadun bio si pravu. Problem je pravio USB kabal, inace problem je bio na vise masina i to novim, neke su kupljene sa instaliranim OS a neke bez (Asus pundit masine su u pitanju), USB port je ispravno radio i na ploci i na front panelu sve do pokusaja instalacije HP 1018 stampaca koji je dovodio do navedene greske, i kablovi su takodje novi mada na oko mnogo losiji od starog sa kojim sve funkcionise.

Nije mi jasno bas ovo sa kablom al' ljudi hvala u svakom slucaju.
[ buljko @ 20.03.2007. 18:26 ] @
Citat:
Frenkisa:USB port je ispravno radio i na ploci i na front panelu sve do pokusaja instalacije HP 1018 stampaca...

Citat:
Frenkisa:Bilo koji uredjaj da prikljucim na USB, racunar izbaci ...

Nije li ovo malo kontradiktorno? Jedan uredjaj (HP 1018) nije isto sto i "bilo koji...". Tebi ne radi stampac i odmah konstatujes " nista mi ne radi na USB portovima"??? Da si stvarno prikljucio bilo sta drugo (USB flash, fotoaparat, GSM datakabl i sl.) verovatno bi nesto i ukapirao!

PS. Nisi li iz ovoga mogao zakljuciti nesto...
Citat:
... inace problem je bio na vise masina i to novim...

a problem sa kablom je objasnjen vec desetak puta!
[ JOJO847 @ 21.03.2007. 12:07 ] @
...narocito sa HP10xx serijom (bilo vec par tema i pitanja za isti zasto ne radi sa "tim i tim kablom")

zzzzzzz!