[ Guitar player @ 16.03.2007. 11:26 ] @
| Posjedujem Sony trinitron sa sirokim ekranom vec gotovo desetak godina i u zadnje vrijeme je poceo da se pojavljuje jedan sitan problem.
Kada ukljucim televizor traje dugo dok se slika pojavi,otprilike dvije do tri minute, ton se cuje ali nema slike i vec je tako par mjeseci cak sam primjetio da sa vremenom traje sve duze i duze dok se slika ne pojavi.
U pocetku je to bila nepuna minuta to i nije bilo tako strasno ali posle nekog vremena je doguralo i do tri minute.
Moram napomenuti da kad se slika jednom pojavi onda radi besprijekorno sve dok se ne ugasi i ponovo ne upali.
Da li mozda neko zna o cemu se ovdje radi i da li se uopste isplati popravljati.
Unaprijed se zahvaljujem! |
[ happydayhr @ 16.03.2007. 11:49 ] @
HE HE HE
I ja sam postavio isto pitanje prije nekoliko mjeseci.
Ukratko, ekran na izdisaju...Dok radi radi
[ Guitar player @ 16.03.2007. 13:32 ] @
Ali kad se vec jednom upali onda radi perfektno nema pomucenih boja ili nekih drugih nedostataka i moze da radi satima bez problema.
Meni izgleda ipak da je nesto drugo u pitanju a ne ekran.
Molim pomoc.
Pozdrav!
[ Kazo1 @ 16.03.2007. 14:03 ] @
Mozes malo podici G2, ali ipak ti je ekran u pitanju. Probaj ga regenerirati. Meni bi uglavnom poslje radili ok.
Pozdrav
[ Guitar player @ 16.03.2007. 14:39 ] @
Nisam bas na tako visokom tehnickom nivo sto se tice poznavanja tv uredjaja i popravke istih radim uglavnom sa audio opremom.
Sta podrazumjevas pod time regenerirati i kako to da izvedem.
Pozdrav!
[ Lalemajstormoler @ 16.03.2007. 19:02 ] @
Citat: Guitar player: Nisam bas na tako visokom tehnickom nivo sto se tice poznavanja tv uredjaja i popravke istih radim uglavnom sa audio opremom.
Sta podrazumjevas pod time regenerirati i kako to da izvedem.
Pozdrav! Lepo si postavio pitanje u kojem se vidi da nisi strucan,sto je i u redu.Regenerisanje ekrana se vrsi u servisu
svaki bolji servis ce ti to odraditi za 10-20tak eura.Moj ti je savet da Tv ipak odneses negde u servis pa neka serviseri ustanove u cemu je problem,ako bude potrebno na licu mesta ce ga i regenerisati.
Pozdrav.
Citat: Kazo1: Mozes malo podici G2, ali ipak ti je ekran u pitanju. Probaj ga regenerirati. Meni bi uglavnom poslje radili ok.
Pozdrav Verovatno nisi procitao ceo post,covek se ne razume bas puno u tu problematiku.
[ Guitar player @ 17.03.2007. 12:56 ] @
Ma ovdje gdje ja zivim nece ni da pregledaju bez €150 a toliko ne vredi ovaj TV.
A i to regenerisanje koliko ce to da pomogne i koliko dugo traje dok se problem ponovo ne pojavi.
Isplatili se sve to uraditi.
Unaprijed hvala i pozdravljam!
[ m-irma @ 17.03.2007. 20:35 ] @
ma pusti ti to regenerisanje,to je za kratko vrijeme i opet isto,
samo ti tu zamijeni ekran,i sve dugorocno rijeseno.
Svaka Sony shasija u prosjeku potrosi dva ekrana.
[ nessha @ 17.03.2007. 20:46 ] @
Ma moze ona da podnese i vise ekrana... ako ih nadjes !
[ mladen mladenov @ 17.03.2007. 20:55 ] @
A gde ti to zivis????da dodjem i ja tamo da otvorim servis,kad samo za pregled uzmu 150evra.
a sto se tice novog ili dobrog polovnog ekrana to ces da nadjes malo sutra....lepo ti njega odnesi u servis pa ce tamo da ti ga doteraju da radi fino jos neko vreme pa polako skupljaj parice za drugi..
[ Ubleha @ 17.03.2007. 21:24 ] @
koliko vidim covjek je u holandiji a tamo se pokvareni televizori bacaju i dolaze nama kao dobri polovnjaci
[ Guitar player @ 18.03.2007. 10:25 ] @
Sto posto si u pravu!
Jednostavno cu da kupim drugi televizor onaj sa tankim ekranom to je mozda najbolje rjesenje.
U svakom slucaju zahvaljujem se svima na ulozenom vremenu i trudu da mi pomognu.
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|