[ strujnik_adi @ 16.03.2007. 17:36 ] @
da li neko ima ili zna php skriptu da moze sredjivati i ubaciti stanje o vremenu, kao npr. slicicu oblaka i stavti jos temperaturu. Bio bih vrlo zahvalan |
[ strujnik_adi @ 16.03.2007. 17:36 ] @
[ HiTech Profile @ 17.03.2007. 00:28 ] @
Pogledaj www.wunderground.com i www.weather.com
[ alokiN_GL @ 17.03.2007. 08:13 ] @
Covek nije trazio prognozu vremena vec skruptu gde ce on regulisati prognozu, a i ovo sto si mu dao bilo bi mu korisno.
[ strujnik_adi @ 17.03.2007. 08:44 ] @
Odrzavam web stranicu jednog manjeg grada, pa mi je bitno da ja mogu provjeriti stanje na termometru i to upisati.
[ Jezdimir LonĨar @ 17.03.2007. 16:25 ] @
Evo ti skripte koju sam sad za tebe napravio.
Znaci imas file upisi.php gdje upisujes trenutnu temperaturu i prikazi.php gdje je prikazujes. Samo chmoduj fajl vrijeme.txt (777) ;) Posle gdje hoces da prikazes temp. samo stavi: Code: <?php include("prikaz.php"); ?> i to je to. Pozdrav, Jezdimir. ------------------------------------------- Osobine: - uvijek provjerava da li postoji vrijeme.txt i da li se u njega moze pisati - u unosu temp. dozvoljava samo brojeve (provjera preko preg_match) - unos temperature u jednom fajlu - dozvoljava samo 2 karaktera pri prikazu temperature - pri ispisu provjerava da li je fajl prazan - ako jeste, vraca fatalnu gresku. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|