[ wex-alpha @ 16.03.2007. 21:03 ] @
Nisam se prije bavio sa wirelessom, ali sad mi je u poslu iskrsla situacija da moram nesto uraditi sa wirelessom, pa imam par nedoumica. Sve se odvija na jednom spratu. Umjesto da opisem kakav je raspored prostorija, imam semu dijela koji treba da odradim. Imam 2 pitanja. 1. Da li sam to ispravno osmislio 2. Koji uredjaj da stavim kao AP koji je oznacen na mapi, a da to sve radi kako treba. 3. Da li je to izvodljiivo? Najdalji ured na slici, a gdje treba da se nalazi laptop je oko 30 metara, cak i manje. Slika se nalazi na www.taaws.com Legenda sa slike: - Crveno su zidovi veoma debeli (Austrougarska gradnja, oko 40-60cm cigle) - Plave tacke su Laptopi koji trebaju da imau WLAN pristup - Plava kutija je AP za koji sam predvidio da bude lociran. - Zuto je kabal koji vec vodi do postojeceg switch-a gdje se nalazi internet i druga mreza. A ta druga mreza je klasicni kablovski LAN. Dakle pravim nekakav hibrid. Sorry za lokaciju slike, htjeo sam je staviti na neki besplatan picture hoster, ali kad mi treba jedan da radi, nema ga... u svakom slucaju. :) |