[ Java Beograd @ 17.03.2007. 12:30 ] @
Umrežio sam poslovni laptop "Laptop" koji je na domenu "MojaFirma" sa kućnim računarom "Moj komp" koji je u radnoj grupi "Workgroup", jednim ukrštenim kablom. Podesio sam deljenje internet konekcje i još koješta, (dakle, mreža lepo radi) ali nikako da podesim Windows sharing. Kad na laptopu odem na My Network places / Entire Network / Microsoft Windows Network vide se dve ikonice: jedna za domen "MojaFirma" i druga za radnu grupu "Workgroup". Trebalo bi da dvolkikom na "Workgroup" vidim računare unuter nje, tj. vidim računar "Moj komp" i da priđem deljenim folderima. Međutim, nije dozvoljen pristup radnoj grupi "Workgroup". Pročitao sam sve šta piše u vezi ovoga u TOP temama, i uradio tako, ali nisam rešio problem. I ostale teme se uglavnim bave problematikom pristupa deljenim resursima računara, ali ja ovde ni ne mogu da dobijem ikonu računara. Važno: laptop mora da ostane na domenu "MojaFirma", tj. ne smem da ga ubacim u radnu grupu "Workgroup". Probao sam da kroz Start / run kucanjem IP adrese "Moj komp" dobijem deljene resurse, ali tada traži user name i password. Uneo sam jedno od administratorskih user name-ova ali nisam dobio pristup |