[ absBeg @ 19.03.2007. 07:19 ] @
Kako selektirati cijeli red teksta jednim klikom misa? U MS Wordu se pojavi kurzor cim izadjem sa teksta i onda se jednim klikom selektira cijeli red. Medjutim u OpenOfficeu to moram uraditi duzim (i dosadnim) nacinom tako da rucno predjem preko cijelog reda. Prebirao sam postavke vise puta, ali nisam nasao ovu opciju, a nesto ne vjerujem da nije ugradjena.
[ jorganwd @ 19.03.2007. 09:10 ] @
Sto si ti zahtjevan korisnik auuu,
reportuj bug odmah na openoffice.org , kladim se da ce biti ispravljeno/dodato u sljedecoj verziji :)
[ absBeg @ 19.03.2007. 16:55 ] @
to nije bug, nego jedino feature koji nedostaje
i sad mi reci da tebi nije pegla rucno selektirati svako moguce slovo?!
[ downer @ 19.03.2007. 17:00 ] @
Može duplim klikom - tik ispred prve reči željenog reda.

btw. više odgovora bi dobio da si postavio pitanje u Office podforum - ima nas koji koriste OOO i na Windowsu ;)
[ Backy @ 19.03.2007. 17:20 ] @
a tripple click?
[ Jbyn4e @ 19.03.2007. 21:52 ] @
Triple click koliko sam ja video oznacava recenicu (nebitno koliko redova se promice) ili cak pasus ceo, nisam sad siguran a mrzi me da probam :)
[ BBS @ 20.03.2007. 02:21 ] @
@downer

Tamo se nebi ovajdio
[ absBeg @ 20.03.2007. 15:52 ] @
Citat:
downer: Može duplim klikom - tik ispred prve reči željenog reda.

btw. više odgovora bi dobio da si postavio pitanje u Office podforum - ima nas koji koriste OOO i na Windowsu

hm, meni ovo ne radi pod linuxom . stalno mi selektira samo tu rijec. probao i na pocetku i u sredini reda. treci klik pak selektira cijelu recenicu, ali to sam otprije znao. radi li jos ikome pod linuxom ovo sto je spominjao downer? verzija je OOO 2.0.4.