[ neddim @ 19.03.2007. 12:15 ] @
| Pozdrav ljudi.
Elem, interesuje me da li neko ima live site koji radi na WAMP serveru, koliko je siguran, koliko fleksibilan i efektivan !
Dakle, da li se preporucuje vodjene sajtova na WAMP serveru ili neka druga solucija.
Napominjem da mi imam jedino mogucnost za Windows okruzenje.
Hvala |
[ dakipro @ 19.03.2007. 12:34 ] @
Pazi, prvo wamp uopste nije server, vec paket iskonfigurisanog servera sa ne znam vec kojim modulima. U sustini, paket sadrzi stabilne verzije apache i php-a (i/ili sta vec), tako da sve zavisi od konfiguracionih parametara samog apacha i samog php-a koji dolaze sa wamp-om. Sto ce reci: siguran je samo onoliko koliko ga podesis. Iskreno, ne bi postavljao neki gotov paket kao live server, vec rucno instalirao i podesio server i php, procitao ili se raspitao sta je dobra praksa oko podesavanja. Nije to neka nauka ;)
[ sheik @ 20.03.2007. 08:35 ] @
Wamp server ti je programski paket koji sluzi da bi na svom personalnom kompjuteru mogao da testiras PHP koji kao skript jezik zahteva server. WAMP(Windows Apache MySQL PHP) nije pravljen za live odrzavanje sajtova, vec kao automatizovan softver koji "glumi" server na tvom racunaru.
Pozdrav
Vanja
[ Nemanja Avramović @ 20.03.2007. 11:26 ] @
Pa ne glumi on server, on sadrži apache koji jeste server. Uz malo rekonfigurisanja verovatno može lepo da se namesti da bez problema opslužuje live sajt, mada je bolje da ručno instaliraš/podesiš php/apache/mysql ako znaš...
[ nezki @ 22.03.2007. 21:53 ] @
Citat:
Nemanja Avramović: Pa ne glumi on server, on sadrži apache koji jeste server. Uz malo rekonfigurisanja verovatno može lepo da se namesti da bez problema opslužuje live sajt, mada je bolje da ručno instaliraš/podesiš php/apache/mysql ako znaš...
Ne,ne sinko taj avion nece poleteti :)
Wamp sadrzi apache koji jeste server ali nije potrebno malo rekonfigurisanja vec MNOGO. Ja sam probao da podesim wamp da radi u lan mrezi pa mi je za to trebalo puno vremena, a onda sam probao da ga podesim za online testiranje ali sam odustao jer polovina aplikacija nije mogla da radi kada se postavi.
Tako da ti je moj predlog da kao sto Avram kaze sve rucno instaliras posto nije tesko. ako ti zapne samo potrazi od nekog konfig fajlove i sve si resio.
edit: Nemanja: Dupli quote...
[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 23.03.2007. u 13:53 GMT+1]
[ Nemanja Avramović @ 22.03.2007. 23:08 ] @
Ne koristim puno WAMP, ali koristim EasyPHP na Windowsu i da bi radio u LANu bilo je potrebno da u httpd.conf izmenim:
LISTEN 127.0.0.1:80
u:
LISTEN *:80
To je sve od podešavanja da bi radio u LANu.
[ erno @ 28.03.2007. 22:16 ] @
fino receno. moj prijedlog isto - instaliras manualno sve brate mili, nije neki bedak. ah, da mozda je bolje koristiti linux umjesto windowsa - moj prijedlog takodje :-)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.