[ suad.hi @ 20.03.2007. 11:03 ] @
Da li neko od uvaženih kolega ima informaciju kako se ulazi u servisni modus za pomenuti TV.Naime problem koji imam je sljedeći:"Prilikom zamjene katodne cijevi sa oznakom A51EAL153X15 FX(original)sa A51EAL30X03 dobio sam nepotpun otklon slike po horizontali.Pretpostavio sam da se radi o neusklađenosti otklonskog kalema zamjenske kat. cijevi i pobude (elektronskog dijela).Sa postavljanjem otklonskog kalema originalne kat.cijevi na A51EAL30X03 uspio sam djelimično proširiti otklon po horizontali.
Međutim u toku rada na lijevoj strani ekrana dolazi do blage deformacije slike i to tako što se javlja periodična praznina ( slična greška se javlja kad na kineskopu veće dijagonale ne radi istok-zapad korekcija).Prema tome da li sam u pravu da povećanjem pobudnog impulsa u HIS-u mogu eliminisati prethodnu grešku ili ipak moram potražiti ispravnu originalnu kat. cijev?Ujedno da bi se dobio odgovarajući kontrast slike isti mora biti na maximumu.Hvala vam za date odgovore. Suad
[ behar @ 20.03.2007. 15:43 ] @
pogledaj ovde http://fanzo.org/forum/viewtop...7b85a3224ad6d6542f0493fb6e88ed
[ habit @ 21.03.2007. 21:45 ] @
Evo da ne lutas a zahvalnost ide Fanzu.

L6.1 (AA) (E) (EAA) chassis

Servis mod: prespojiti tacke S1 i S2 i ukljuciti mrežni prekidac. Izlaz: na St.By tipku
Hotel mod ukljucenje: prebaciti na program 38 , pritisnuti ' – ' na prednjem panelu i u isto vreme
pritisnuti OSD na daljinskom.
Hotel mod iskljucenje: prebaciti na program 38 , pritisnuti 'menu' na tv-u i OSD na daljinskom držati
duže od 3 sekunde.
Daljinski upravljac RC8205

cubica