[ mdarko84 @ 20.03.2007. 11:54 ] @
Imam veliki problem prilikom instalacije Joomle. Uploadovao sam instalaciju Joomle na server (Verat) i pokrenuo instalaciju ali mi se vec na prvom koraku javlja problem prilikom unosa hostname-a, username-a... Uneo sam sledece podatke:

Hostname: mydb.imedomena.co.yu
Username: imedomena
Password: sifra koju mi je Verat poslao
Database Name: imedomena

ali mi javlja gresku "The password and username provided are incorrect". Podaci su sigurno ispravni jer bazi mogu da pristupim preko programa HeidiSQL. Resenje sam trazio i na Joomla forumima ali nisam uspeo da ga pronadjem.

Unapred hvala.
[ SBD @ 20.03.2007. 13:53 ] @
Da li si siguran da je hostname mydb.imedomena.co.yu? Probaj da stavis localhost.

[ mdarko84 @ 20.03.2007. 21:47 ] @
Pokusao sam ali nije uspelo, i dalje javlja istu gresku...
[ neddim @ 05.04.2007. 11:40 ] @
Moras unijeti kako ti je gore navedeno: localhost, a ako to ne radi
pokusaj sa IP adresom web providera.
[ demo96 @ 05.04.2007. 21:41 ] @
Ukoliko misliš da su podaci koje unosiš potpuno ispravni, pokušaj da u svom localhostu instaliraš Joomlu, a zatim eksportuj bazu i preko MySQL Fronta ili sličnog DB menadžera prebaciš sadržaj baze na server. Lokalni config.php fajl prebaci na Veratov server sa izmenjenim apsolutnim putanjama i nazivom domena.
[ SBD @ 08.04.2007. 21:23 ] @
Predlazem ti da kontaktiras hosting firmu i da trazis da ti posalju podatke o nalogu.
[ Rafael Pupovac @ 09.04.2007. 20:36 ] @
Nedavno sam instalirao Joomlu na Veratu sa istim setom podataka kao gore (mydb.domen.co.yu, a ne localhost) i sve je proslo kako treba.

Medjutim, na jednom drugom hostingu sam imao takav problem, a problem je bio do konfiguracije PHP5 kod provajdera.

Preporuka: kontaktirati Verat jer neces moci ni uz pomoc bilo kojeg drugog programa da pristupis bazi.

Pozdrav