[ motto cooltywator @ 20.03.2007. 13:37 ] @
Kako da uklonim npr 0 (nulu) da mi se nevidi ?

Imam 20 stranica ali mi je jedna landscape a ostale su portairt, kako njoj da promenim poziciju numeracije?Hvala unapred
[ Jpeca @ 20.03.2007. 14:59 ] @
Na žalost kad promeniš orijentaciju stranice menja se i pozicija footera u koj se upisuje broj stranice i tu ne možeš da utičeš. Postoje dva načina kako da prevaziđeš.
1/ Pošto je deo sa stranicom landscape orijentacija posebna sekcija možeš prikažeš footeru za tu sekciju i izbrišeš polje za numeraciju stranica u toj sekciji (pazi da ti bude isključeno Same as previous kako ne bi izbrisao numeraciju i u prethodnim i narednim sekcijmama!)
Sad ako je baš neophodna numeracija možeš da dodaš tekst boks na landscape stranice na poziciji gde treba da bude numeracija, primeniš ispis teksta pod uglom 90 stepeni i umetneš broj stranice iz Insert Field dijaloga.

2/ Kopiraj celu word stranicu u Landscape formatu kao sliku (Copy, pa Paste Special, izaberi Picture)na standardu stranicu, pa tu sliku rotiraj za 90 stepeni. Ja češće koristim ovaj način - Izgleda šašavo, ali glava ne boli. U tom slučaju sačuavaj u posebnom dokumentu original da bi mogao da ga edituješ.

Nisam razumeo, ovo sa ispisom 0 - ako hoćeš da ti ne bude numeracija na prvoj strani uključi different Page Layout opciju u dijalogu Page Setup, kartica Page Layout i izbriši numeraciju u Footeru za prvu stranicu. Više o ovome vidi http://www.elitesecurity.org/t219414-0#1302514
[ motto cooltywator @ 20.03.2007. 15:23 ] @
ovo sa 0 sam resio

HVALA !!!