[ isa @ 20.03.2007. 22:20 ] @
| Posle nekih 10.000 snimaka na Canonu A 75 po ukljucivanju aparata na displeju se pojavljuje plavicasto-ljubicasta boja sa deformisanom slikom, razlivenom. U tom trenutku napravljen snimak identican je takvom na displeju. Posle par sekundi sve se stabilizuje. O cemu se radi i sta predlazete? |
[ Backy @ 21.03.2007. 15:21 ] @
po ponašanju bih rekao da senzoru sa tolikim stažom treba neko vreme da se zagreje... jel može neka deformisana slika kao primer?
[ isa @ 21.03.2007. 19:45 ] @
Au, pa trenutno nemam takvu fotografiju, a bojim se da je ne bi znao poslati na ovaj forum. Eventualno na mejl.
[ bmiillan @ 30.03.2007. 20:22 ] @
imam isti taj aparat i isti problem. mada se meni javljaju i bele linije koje trepere preko crnog ekrana. problem moze da potraje i do par minuta a nekada i pri samom prebacivanju iz moda u mod nestane i nema veze da li je aparat duze ili krace ukljucen. ako je problem do senzora da li ga zameniti (finansijska isplatvljivost?) ili kupiti drugi aparat. imaju li senzori vek trajanja posto je moj aparat star tri godine i za to vreme je slikano (samo) oko 1200 slika sto ne smatram za neku veliku kolicinu.
[ Pajic28 @ 30.03.2007. 23:29 ] @
Ne znam da li ima veze, ali ako je u blizini fotoaparata neki magnet, zvucnik
mozda je to rezultovalo da se razliju boje na nacin kako opisujes. Znam da
kod TV aparata zna biti taj efekat.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.