[ manix @ 21.03.2007. 00:33 ] @
E ovako... Imam bazu koja ima 10 polja u tabeli. Pomocu petlje ubacujem i prikazem svih 10 polja u jednoj tabeli(u php-u) i ta ista tabela se umnozi onoliko puta koliko imam zapisa. 50 zapisa - 50 tabela.

Kako da u svaku od tih tabel, tj. u jednu koja se umnozava petljom, ubacim link za brisanje ili editovanje unosa koji je u toj tabeli???
Ako me niste razumeli pojasnicu.
[ gristic @ 21.03.2007. 07:14 ] @
Ako sam te dobro razumeo, onda kad otvoris petlju za umnozavanje tabela
moras da uneses novi <FORM> tag, definises link za brisanje, editovanje,
onda uneses tabelu i pre nego zatvoris petlju zatvoris form tag. Tako ces u
prikazu svake tabele imati i te linkove.

Ako zelis samo na jednoj tabeli od tih 50, onda bi trebalo da form tag
stavis unutar IF uslova.
[ dakipro @ 21.03.2007. 07:21 ] @
Citat:
manix: Pomocu petlje ubacujem i prikazem svih 10 polja u jednoj tabeli(u php-u) i ta ista tabela se umnozi onoliko puta koliko imam zapisa. 50 zapisa - 50 tabela.

Nadam se da je ovo lapsus, jer je beskorisno za svaki unos praviti novu tabelu. Treba u jednoj tabeli praviti vise recorda (redova). Tabele moraju da imaju jedinstven ID po kome ces da "hvatas" tj. prepoznajes koj red hoces da menjas/brises, i u upitima koristis "WHERE" uslov.
[ manix @ 21.03.2007. 13:07 ] @
Citat:
gristic: Ako sam te dobro razumeo, onda kad otvoris petlju za umnozavanje tabela
moras da uneses novi <FORM> tag, definises link za brisanje, editovanje,
onda uneses tabelu i pre nego zatvoris petlju zatvoris form tag. Tako ces u
prikazu svake tabele imati i te linkove.

Ako zelis samo na jednoj tabeli od tih 50, onda bi trebalo da form tag
stavis unutar IF uslova.

OK, shvatam princip, tako sam i mislio ali nemam pojma to da uradim. Ako moze neki primer

Citat:
 Nadam se da je ovo lapsus, jer je beskorisno za svaki unos praviti novu tabelu. Treba u jednoj tabeli praviti vise recorda (redova). Tabele moraju da imaju jedinstven ID po kome ces da "hvatas" tj. prepoznajes koj red hoces da menjas/brises, i u upitima koristis "WHERE" uslov.

Nije u pitanju unos vec prikaz podataka iz baze. Tipa ovog foruma - vise istih tabela sa razlicitim porukama .

U zagradi pise tabelu u php-u ,recimo index.php, ne u bazi.

[Ovu poruku je menjao manix dana 21.03.2007. u 18:43 GMT+1]
[ BobanP @ 14.04.2007. 16:26 ] @
El mislis HTML tabela ili tabela u mysql bazi? Ajd reci pa da se pomogne...