[ ivicam1 @ 21.03.2007. 09:35 ] @
Moze li mi neko objasniti kako da postavim pravila za upisivanje podataka u SQL bazu, tako da se neka od polja moraju popuniti kako bi se upis izvrsio |
[ ivicam1 @ 21.03.2007. 09:35 ] @
[ 1r0nM4n @ 21.03.2007. 10:18 ] @
Predpostavljam da koristiš <form>...</form> za unos podataka i POST (ili GET) metod za prenos istih.
Treba jednostavno da proveriš da li su podaci "tu". To možeš da uradiš sa kombinovanjem funkcija isset() i empty(). Naravno, bilo bi poželjno da i sam definišeš neka svoja pravila (šta sme da se unosi a šta ne). p0z [ taksistaZR @ 21.03.2007. 13:04 ] @
Mozes proveravati podatke i preko java scripta
primer: Code: function check() { var feed = document.sds.message.value; var nname = document.sds.name.value; if(feed == "" || nname == "") { alert("Ime i poruka moraju biti popunjeni! "); return false; } return true; } i kasnije u form tagu dodas: Code: <form method="post" action="" name="sds" onsubmit="return check()"> ili preko php: Code: if (isset($_POST['submit'])) { if(!empty($name) && !empty($message)) { // sta izvrsiti ako su polja popunjena } mozes npr i ovako: Code: if (!$_POST['username'] | !$_POST['pass'] ) { die('Sva polja sa zvezdicama se moraju popuniti!'); } Ima dosta nacina da odradis to. Ja sam pre za opciju sa java scriptom, ali stavi i php kod koji ce se izvrsiti ako je iskljucen java script u browseru... [ 1r0nM4n @ 21.03.2007. 20:17 ] @
Nemoj ni slučajno da stavljaš samo javascript proveru!! To može lako da se izmeni i nije pouzdano.
Ili samo PHP ili kombinacija PHP+JS. p0z [ zrnoo @ 21.03.2007. 23:20 ] @
odmah iza promenjivih koje prihvatas stavis proveru "da li je odredjeno polje popunjeno" npr ako zelis da proves polje username i adresa napises samo sledece:
Code: if (!$username || !$adresa) { echo 'Niste uneli sve podatke'.'Molimo pokusajte ponovo.'; exit; } mislim ovo ti sluzi da zaustavi upis u bazu -naci neupisuje nista dokle god su polja prazna! ovo ti se odnosi na PHP. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|