[ gtadado @ 21.03.2007. 18:58 ] @
Posto imam 2 interneta Kako cu isprogramirati da jednim klikom automatski diskonektuje sa interneta1 i konektuje na drugi internet2 i obratno Ko moze da mi pomogne pls |
[ gtadado @ 21.03.2007. 18:58 ] @
[ Mister_rap @ 21.03.2007. 22:26 ] @
Citat: gtadado: Posto imam 2 interneta Kako cu isprogramirati da jednim klikom automatski diskonektuje sa interneta1 i konektuje na drugi internet2 i obratno Ko moze da mi pomogne pls Imas dva interneta... ZANIMILJIVO [Ovu poruku je menjao Mister_rap dana 21.03.2007. u 23:36 GMT+1] [ Buffy @ 21.03.2007. 22:29 ] @
:)
Budi jasniji. Jel imas dva network interfejsa? [ gtadado @ 22.03.2007. 15:06 ] @
Imam kablovski internet
imam napravljene dvije konekcije za internet i za freezonu i sad bi zelio da jednim klikom mi se diskonektuje sa interneta i konektuje na freezonu i obratno evo na bihnet.ba naso sam njihov program za adsl e tako bi i ja htio ali mi netrebaju ovo dodatno sms chat itd.. http://www.bih.net.ba/komunikator_adsl.html ![]() NADAM SE DA SAM SAD BOLJE OBJASNIO STA ZELIM [ gtadado @ 24.03.2007. 20:39 ] @
Imal iko da pomogne oko ovoga
[ anthylon @ 18.10.2007. 18:13 ] @
Aha,
bih.net.ba nudi jednu pogodnost (ali to sada nude i drugi provajderi u BiH): freezona. To je, fakticki, LAN u okviru provajder mreze. Na serverima u freezoni dostupne su multiplayer igre; patchevi; demo programi i sl. Dobra stvar je da se koristenje freezone ne racuna u limit (bandwidth). Stoga korisnici, npr. gameri, biraju freezonu kad se igraju; odnosno standardno konektovanje kad trebaju van mreze provajdera. Vrlo je jednostavno prelazak sa jedne na drugu zonu. Kreiraj dvije konekcije (ako ne zelis njihov program - messenger). Sve je isto kod obje konekcije samo sto kod freezone u polje username dodajes @bihnet. To je to. Dakle, konekcija za freezonu se jedino razlikuje po nacinu na koji upisujes username, tj. dodas tvoj_user_name@bihnet. Sretno :-) [ chupcko @ 20.10.2007. 13:39 ] @
A kakve veze sve to ima sa c-om ?
[ anthylon @ 21.10.2007. 14:55 ] @
E sad ja ne shvatam!? Sta je c u tvom slucaju? Je li skracenica od konekcija; C kao programski jezik ili sta?
Fino sam pokusao pojasniti. Koliko sam shvatio, to te buni. Medjutim, ako bas zelis napraviti aplikaciju, eh onda je to nesto drugo. U izvornom postu nije precizirano na sta se odnosi "programirati". Medjutim, moguce je koristiti windows scripting (npr.) bez kôdiranja... Sve ovisi sta zelis ali uz post postavljen na takav nacin, he... Sretno, Anthylon [ chupcko @ 23.10.2007. 18:29 ] @
Ako mislis na mene, za mene je C na ovom podforumu "programski jezik C".
Tako da i pocetna tema i cela diskusija nemaju veze sa C-om :). [ anthylon @ 23.10.2007. 20:18 ] @
Upssssss...
Netko je promasio - i to ja :$ Da, "polupao sam loncice". Pomijesao sam stvari: mislio sam da je tvoj odgovor u stvari odgovor autora. Pa ni meni nije bilo jasno sta covjek zeli pitati uopce... Sry chupcko. Ako zvuci utjesno, onda sam ... "crven" :-D Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|