[ NFL_AJKULA @ 22.03.2007. 11:51 ] @
Imam najobicniju Sony Sony Video Camera Recorder Hi8 CCD-TR728Ekoja koristi Hi8 kasete i od dodataka imam sve ovo kao sto je na slici.

Pitanja:
1) Kako mogu da je povezem na komp.? Da li mogu da napravim kabl da sa jedne strane ide u kameru a sa druge da je s-vhs da ga utaknem u komp.
2) Posto trebam nesto da snimam u subotu i da to sve zavrsim za ponedeljak kako mogu da obradim taj snimljeni materijal.
Znam za Adobe Premiere ali to mi je previse jer necu nista sredjivati-samo mi treba da prebacim u divx (kakav god da je snimljeni material). Moze li mi nesto pomoci Pinnacle Studio 9 kojeg vec imam instaliranog ?

Cekam vase savete i odgovore - hvala na svakoj pomoci.
[ Ivand @ 22.03.2007. 15:15 ] @
Nisam siguran za tebe i tvoju kameru, moj Sony Hi8 ima firewire ( Sony to zove I-link ) i prebacuje se na komp kao i bilo koja druga miniDV.
[ Backy @ 22.03.2007. 16:08 ] @
@Ivand
to onda nije Hi8 nego Digital8, koji igrom slučaja koristi iste kasete kao Hi8 ali na njih snima digitalni zapis (kao što se snima na miniDV) :)
[ NFL_AJKULA @ 23.03.2007. 00:14 ] @
Znaci, male su mi sanse da to mogu da uradim.
Ajde oko ima jos neko neki predlog ili je imao takvu ili slicnu kameru pa je ipak uspevao da prebaci u komp. pa dalje pravio dvd ili divx neka se javi i pomogne,
Hvala svima
[ buljko @ 23.03.2007. 00:23 ] @
To mozes uraditi sa ViVo ili TV karticom. One na sebi imaju analogni video ulaz na koji mozes prikljuciti Video Out sa tvoje kamere. Audio izlaz, naravno, ide u Line In zvucne kartice na kompu! Sto se tice obrade, Power Director, WinDVD creator ali i Pinnacle studio ce biti sasvim dovoljni za ono sto nameravas da uradis.
[ P1ksi @ 23.03.2007. 20:08 ] @
Kao sto je buljko rekao, ViVo ili TV kartica. Radio sam prebacivanje sa najobicnijom TV karticom (kamera bila povezana na VCR, pa antenskim do kompa), a sada radim preko ViVo ATI kartice, Video povezan u ViVo, a audio u muzicku (najobicniju integrisanu). Od softvera sam koristio u pocetku (zbog NoName TV kartice) Virtual Dub za capture direktno u DivX (ili Xvid), a u poslednje vreme sam se prolenjio pa koristim neki Power director (valjda se tako zove, bese neki power producer i jos par softvera) koji sam dobio uz graficku karticu. Preko njega kroz wizard kao krajnji rezultat dobijem narezani DVD disk.
[ NFL_AJKULA @ 03.04.2007. 20:25 ] @
Samo da se zahvalim svima , posebno Buljku i P1ksiju ...... zavrsen posao i odlicno je ispalo.
Pozzz za celo drustvo.
[ AxEl_F @ 22.11.2008. 12:17 ] @
Zdravo svima.

Nadovezujem se na temu jer imam isti problem: Istu kameru i TV karticu pixelview pro 2 (izvinite ako se ne pise tako). Do pre 2 godine je sve radilo kako treba. Onda mi je pao sistem pa sam instalirao sve ponovo. E od te instalacije vise ne mogu da ''ogrebem'' snimak kako treba na racunar. Mislim da je problem u kodecima jer ako je snimak na kameri statican sve je u redu sa ''ogrebanim'' snimkom. Ako se kojim slucajem kamera pomera ''ogreban'' snimak je ocajan. Na svim objektima se vide nekakve horizontalne crte kao da racunar ne stigne da izrenderuje sve kako treba.

Da li neko ima nekakav savet?

Racunar na kojem je TV kartica je:

ploca - Abit NF-7
procesor - Barton 2500+
memorija - Kingston 1gb
hdd - 160 gb WD 7200 rpm
TV kartica - pixelview pro 2.

Unapred se zahvaljujem.


Dejan