[ djmilenko @ 22.03.2007. 21:15 ] @
Sta je potrebno uraditi da winamp ucitava pjesme onako kako su imenovane u folderu,a ne da ucitava pjesmu kao www.elitesecurity.org npr.,track 01 i sl.?
Prepoznaje ih sa adresa sa kojih su skidane,onako kako su nekad ranije imenovane,a da nisu u tom momentu tako imenovane...
Cini mi se da neke starije verzije ucitavaju pjesme bez problema,onako kako su trenutno imenovane,a ove nove verzije ne?
[ acaradio @ 22.03.2007. 22:04 ] @
Kada se mp3 fajl unese u Winamp, on iscita njegov ID3 tag u kome se ponekad nalaze svakakvi nebulozni podaci umesto onih koji su nama potrebni. Postoji vise nacina da se ovi podaci uklone i izmene.
U samom Winampu, desnim klikom na pesmu u playlisti pojavljuje se i funkcija View File Info, gde se ID3 informacija moze ponistiti ili se unesu tacni podaci. Nakon toga Winamp ce pokazivati ono sto nam treba.
Ovo je malo nezgodnije kada se radi o velikom broju pesama. Tada se uzme neka alatka koja sluzi za editovanje ID3 tagova "na veliko". Ja koristim besplatni software koji se zove ID3-TagIT 3.
[ djmilenko @ 23.03.2007. 19:12 ] @
Nesto ne funkcionise!
Instalisem ga,medjutim ne mogu da ga aktiviram,skidao sam ga sa vise adresa...
[ acaradio @ 23.03.2007. 20:30 ] @
Skini ga sa oficijelnog sajta http://www.id3-tagit.de/english/index.htm
Za ovaj program ti je potreban i Microsoft .NET Framework 1.1, bez njega nece moci...ako ti nije instaliran na kompu, moraces da ga skines sa Microsoft-ovog sajta (ima link i na sajtu ID3-TagIt).
[ Shon3i @ 23.03.2007. 22:23 ] @
Postoji jos jedna opcija da se ovo sredi, u konfiguraciji input plugina recimo in_mp3.dll, tako sto definises prikazivanje tagova, ima cak i legenda sta treba upisati
[ djmilenko @ 24.03.2007. 09:23 ] @
Ovo sa ID3-TagIt nije nesto sto mi odgovara,meni treba nesto sto moze da regulise automatski na samom winampu.
Muziku pustam striktno sa Winampu.Jednom da to podesim ili instalisem i da on kasnije to sam automatski regulise,ako je to moguce?Pretpostavljam da jeste,posto na drugom racunaru imam winamp koji nema ove probleme...
Interesuje me ova druga varijanta,cime mogu da otvorim ovaj plug in?Cini mi se da je to mozda ta varijanta koja mi odgovara?
[ calexx @ 24.03.2007. 19:42 ] @
Druga varijanta radi to što hoćeš ali ćeš u suprotnim kombinacijama kada postoji tag a imena nisu dobra morati da vratiš na staro. Ja bih inače momentalno obrisao mp3 koji u tagu nema informacije o numeri već nešto drugo, ako je tu zabrljano, ko zna kako je odrađen.
[ djmilenko @ 26.03.2007. 08:20 ] @
Ovo meni trenutno izgleda kao nesto jako komplikovano,medjutim imam drugi winamp koji nema apsolutno nikakve probleme...
Tako da me sve ovo poprilicno zbunjuje.
[ draganmi @ 26.03.2007. 11:23 ] @
Citat:
djmilenko: Ovo meni trenutno izgleda kao nesto jako komplikovano,medjutim imam drugi winamp koji nema apsolutno nikakve probleme...
Tako da me sve ovo poprilicno zbunjuje.


Probaj sledeće:
Uđi u meni Options/Preferences. U tree meniju pronađi Titles i u Advanced Title Formatting izmeni ili uncheck-iraj opciju Use advanced title formatting when possible.

Mada nisam siguran da sam baš potpuno shvatio šta tačno hoćeš (egzaktan prevod onoga što si rekao "onako kako su imenovane u folderu" - je da se u Playlisti pojavljuje isključivo naziv mp3 fajla, a da se tagovi uopšte ne čitaju)?

[Ovu poruku je menjao draganmi dana 26.03.2007. u 12:34 GMT+1]
[ djmilenko @ 28.03.2007. 13:34 ] @
Ovo je nesto sto djelimicno rjesava problem.
Opet zna da na nekim pjesmama umjesto naziva pjesme bude npr. track 01.
I ovo moze da se koriguje na novom winampu.Medjutim na istom racunaru imam i stariju verziju winampa koji nema ovo podesavanje.
Interesuje me uz pomoc cega mogu da otvorim plug in,da pokusam i ovu varijantu?
A opet da li je moguce da mozda samo neka verzija winampa nema ovaj problem?
Na drugom racunaru sam imao winamp koji nije imao ovaj problem,neka starija verzija.Racunar trenutno u kvaru,tako da mi se zbog toga i pojavio ovaj problem.
A bas mi je potrebno da na winampu bude "Vukovo pravilo",tj.da cita onako kako je napisano!