[ Pigoza @ 23.03.2007. 15:10 ] @
Govorim o stipaljkama odnosno uticnice sa oprugama,koje se nalaze na zvucnim kutijama kao terminali.
Znam da je to najlosije resenje za terminal, ali me zanima do koje snage kutije to moze da se tolerise?
Isuvise je komplikovano da stavljam bananice zenske ugradne,misleci na one prave audiofilske ne jack-zenski koji mnogi nesaju sa zenskim bananicama(uticnicama),iz razloga sto je pozadi kuyije iverica debljine 5-8mm,ne znam tacno pa ne znam dali bi imalo dovoljno navoja na bananici da je pricvrstim za kutiju ili moram da isecem deo zadnje kutije-zadnje strane i ubacim parce metala sa ugradjenim bananicama-zenskim?
Kutije su niske klase Uher 25/40W 8 oma,jedino bi mogao kad bih prikljucio bananice da terminale sa stipaljkama iskoristim eventualno ako treba za BI-AMP?
Vas savet?
[ Miloske86 @ 23.03.2007. 19:30 ] @
Stavi slobnodno terminale,znam ljide koji su ih stavljali na razglasne kutije i radi ok.
[ Pigoza @ 23.03.2007. 19:45 ] @
Nadam se da si me razumeo na sta mislim,ja to vec imam na kutijama,nego sam smatrao ako su toliko lose za zvuk ili tako nesto da prave probleme,da ih zamenim zenskim uticnicama dzekom 6mm,ili banana utiznicom 4mm.
To su one sto stavljaju na svim muzickim stubovima srednje a i vece snage crvena i crna stipaljkica sa oprugom-plasticna i ima rupicu ispod za zicu, a idu u paru za jedan kanal, a ima i 4-polne i 8 polne,nadam se da znas o kojima pricam terminalima,ako mogu tako da ih nazovem jer ih audiofili ne podnose jer su skart od kvaliteta?
[ Euronymous @ 23.03.2007. 21:45 ] @
Imam isto te terminale ali na pojacalu, rucni rad (1x200w za woofer) sto se snage tice bez problema mogu da izdrze i vecu. a sad za kvalitet zvuka, jbg :)