[ gagacg @ 04.07.2003. 11:16 ] @
Imam Samsung 52X jos od kad sam kupio kompjuter. On radi dosta solidno ali mi ponekad zasmeta sto nece da procita nista sem dobro očuvanih diskova. Šesto se dešava da neće da pročita div-x filmove iznajmljene i videoteci. Ili ako je na cd-u vidiljiva manja ogrebotina tu nema spasa. Naravno on meni obavlja funkciju i skoro sve cd-ove koje imam cita perfektno (negdje oko 20). Mišljenja sam da je u pitanju laser. juče sam ga baš otvarao ali nisam umio da dođem skroz do lasera pa sam ga opet vratio. Mislim koje je najbezbjednmije rjesenje ciscenja te laserske glave? Jos nesto kada igram dugo neku igricu koja zahtjeva cd (mjesec dana) stalnim ubačanjem i izbačanjem cd-a normalno dolazi do sitnijih oštećenja na cd-u dok ona ne postanu tolika da se cd ne može pročitati. Kada ubacim takav cd, on krene da ga vrti i kad (po meni) dostigne najvecu brzinu čuje se naglo usporenje ili kocenje diska, ono krrr krrr pa onda se taj proces ponavlja u nedogled. HUh!!! Izvinite ako sam vas umorio sa ovim opsirnim prikazivanjem ali sta je tu je. Hvala na strpljenju!
[ impaque @ 04.07.2003. 19:08 ] @
Najbolje bi bilo da probaš prvo sa onim specijalnim CD-ovima za čišćenje sočiva koji imaju četkice na sebi. Samo ubaciš i pustiš i sve odradi samo. Philips, na primer, proizvodi takve CD-ove.

Onda, ako to ne upali, moraćeš da daš nekom da lepo očisti sočivo ručno, alkoholom i vatom, recimo. A dok ti je CD tako otvoren, mogao bi da podmažeš zupčanike koji pomeraju sočivo. To je bio problem sa mojim starim CD plejerom. Postoji specijalna mast za podmazivanje tih zupčanika, raspitaj se po servisima koji servisiraju audio uređaje.
[ gagacg @ 04.07.2003. 19:25 ] @
Znaci, ti misliš da je to slabije čitanje uzrokovano zaprljanjem sočiva. Ako može da se očisti sa alkoholom i vatom, nema problema to ću očistiti sam: Ali ne razumijem koji zupčanici jer čini mi se da nisam vidio ama baš nijedan podmazani zubčanik. Bila je tu neka traka koja pomjera glavu prema centru cd-a i prema spoljašnjoh ivici a ona je radila Nekom principu kao zupčasti kaiš.!
[ eddy_yu @ 05.07.2003. 02:51 ] @
Takodje ti predlazem ciscenje pomocu specijalnog CD-a koji mozes kupiti u bolje snabdevenim prodavnicama hardvera (alkohol i vatu preskoci ) ako i dalje budes imao probleme mislim da je to samo do kvliteta samog Samsunga 52X .
[ Djomloun @ 05.07.2003. 17:37 ] @
Jos jedan glas za CD Laser Lens Cleaner. Meni isto zna da pobudali CD tj. nece da cita ni jedan disk,nakon ciscenja radi super skoro kao nov.
[ Voodoo @ 07.07.2003. 19:53 ] @
ja ne bih savetovao korishcenje tih diskova za chishcenje, jer kada ih ubacim u moj cdrom, samo dignu prashinu i naprave josh gore stanje...

preporuchujem ti da promenish cdrom... sada ih ima za manje od 20 evra, pa nema logike maltretirati se sa probirljivim sra*ima...
[ IHThUS @ 08.07.2003. 02:55 ] @
Ma batali taj Samsung CD Rom i kupi neki nov LG CD-RW!
[ iz0t0p @ 08.07.2003. 03:14 ] @
ma lepo otvorish cd rom i ochistish alkoholom nishta nece da mu fali samo da sachekas oko sat vremena da se oshushi

a ako kupujesh cd rom nadji nekog ''starog'' teac-a 40x ili kupish cd burner naravno teaca i naravno da ne bude preko 24x posto su ovi novi s*****

a ovaj disk sa chetkicama samo dize prashinu i ne ochisti nishta pa posle par dana morash ponovo da ga chistish, tako da ti to ne bih preporuchio
[ gagacg @ 28.07.2003. 22:27 ] @
Pa tako sam i uradio! Otvorio sam ga, uzeo alkohol i vatu i o;istio koliko sam mogao. Sad radi super!