[ gagoo @ 25.03.2007. 14:11 ] @
| Radim u ASP - u aplikaciju sa Access bazom. Kada isprobavam na svom kompjuteru sa ubacivanjem novih podataka u bazu javlja se sledeca greska:
Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Cannot update. Database or object is read-only.
/eCommerce/add4.asp, line 116
Napominjem da je sve u redu kada treba da se samo prikazu podaci, ali kada treba uneti nove nesto ne stima. Molim za pomoc. |
[ Wacdee @ 25.03.2007. 20:24 ] @
Verovatno si bazu kopirao direktno na CD kada si vrsio prenos. Pogledaj da li je atribut baze Read-only cekiran. Ako jeste decekiraj.
[ gagoo @ 26.03.2007. 16:36 ] @
Nije cekirano Read-only. Nesto drugo se desava, ali ne znam sta.
[ orao_pao @ 29.03.2007. 11:24 ] @
Imao sam slican problem... ja sam na kraju na samom fajlo (bazi) podesio dozvole - sve je dozvoljeno :)
Pokusaj, mozada proradi.
[ gotivac @ 12.04.2007. 23:37 ] @
Ako nisi do sada rešio problem, probaj sledeće:
1. Šeruj folder u kome se nalazi baza
2. U podešavanjima za dati sajt u IIS properties, stavi Application Protection na Low (IIS proces).
Ovo pod 2. važi ako si uhakovao IIS i instalirao ga na XP Home.
[ gagoo @ 13.04.2007. 20:22 ] @
Upisao sam control userpasswords2 u Start, Run pa za I_USR account umesto na Guest postavio na Administrator grupu. Posle toga sam restartovao komp, pa probao ponovo i onda je sve proradilo. Samo mi nije jasno sada zasto je I_USR account bio postavljen na Guest, a ne na Administrator grupu. Jer pretpostavljam da se pre sam postavio na Administrator jer pre nisam imao ovih problema. Skoro sam reinstalirao Windows, pa mozda to ima neke veze, nemam pojma.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.