[ gagoo @ 25.03.2007. 14:18 ] @
Radim u ASP - u aplikaciju sa Access bazom. Kada isprobavam na svom kompjuteru sa ubacivanjem novih podataka u bazu javlja se sledeca greska:

Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Cannot update. Database or object is read-only.
/eCommerce/add4.asp, line 116

Napominjem da je sve u redu kada treba da se samo prikazu podaci, ali kada treba uneti nove nesto ne stima. Molim za pomoc.
[ srdjan ub @ 26.03.2007. 10:16 ] @
Mozda ti referenca "OLE Automation" nije čekirana.
Pozdrav
[ gagoo @ 26.03.2007. 16:39 ] @
Samo mi kazi gde se cekira OLE Automation, da bi mogao da proverim.
[ srdjan ub @ 26.03.2007. 23:38 ] @
U Accessu kliknes recimo na Alt+F11 , otvorice ti se prozor Microsoft Visual Basic-a, zatim ides na Tools-Reference...
Otvoriće ti se opcije referenci, mislim da ti je neka 5 po redu i OLE Automation. Pozdrav
[ gagoo @ 27.03.2007. 20:10 ] @
Proverio sam i cekirano je.
[ Getsbi @ 28.03.2007. 06:38 ] @
Ako se ne varam ovo je greška koju prijavljuje Visual studio (ASP.Net). Pogledaj koje atribute ima fajl .mdb koji želiš da ažuriraš. Moguće vrlo lako da je read-only kako u grešci javlja. Onda u Change Atrtributes dečekiraj Read-Only i ostavi čekirano Archive za taj .mdb.
[ gagoo @ 31.03.2007. 17:37 ] @
Ne radim u Visualu i ne koristim ASP.NET vec samo ASP. Napominjem da sam i pre radio ove stvari ali da ovake probleme nisam imao. Doduse nisam pre imao SP2 na komjuteru, pa sumnjam da nije u njemu neki problem. Postavi sam pitanje na vise foruma ali nisam uspeo do danas da resim problem.
[ supers_yu @ 05.04.2007. 03:28 ] @
Ako radis u lokalu a javlja ti tu gresu cini mi se da je to zbog toga sto ti nije podesen write permission u IIS serveru za folder u kome se nalazi baza ili za sam mdb fajl . Probaj da proveris iz IIS admin konzole da li je setovan write permision za I_USR account. Zvuci sasvim logicno da pristup bazi radi kada je u pitanju ispis iz baze a ne radi kada treba nesto upisati bazu i verovatan razlog za to je upravo ovo sto sam naveo .
[ gagoo @ 13.04.2007. 20:19 ] @
Upisao sam control userpasswords2 u Start, Run pa za I_USR account umesto na Guest postavio na Administrator grupu. Posle toga sam restartovao komp, pa probao ponovo i onda je sve proradilo. Hvala na savetu. Samo mi nije jasno sada zasto je I_USR account bio postavljen na Guest, a ne na Administrator grupu. Jer pretpostavljam da se pre sam postavio na Administrator jer pre nisam imao ovih problema. Skoro sam reinstalirao Windows, pa mozda to ima neke veze, nemam pojma.