[ berekin @ 05.07.2003. 13:39 ] @
Imam problem sa rezolucijom i polozajem teksta u tekstualnom rezimu rada.Naime do sada sam uspio promjeniti rezoluciju jedino preko LILO-a tako sto mu prilikom kofigurisanja zadam rezoluciju i kad se sistem podigne ta se rezolucija zadrzi.Sve to izgleda ok kod 640x480 i ja se ne bi s tim za*ebavao da nije nastao problem kad sam eksperimenta radi htio promijeniti rezoluciju u 800x600.Meni je sasvim odgovarala varijanta da se to uradi kroz LILO,pa sam tako i uradio.Medjutim u 800x600 prvi red teksta se vidi samo polovicno tj vidi se donja polovina slova,a izmedju donjeg reda i kraja ima jos dva reda praznog prostora.Pokusao sam sa fbset da pomjerim display nanize (fbset 800X600-75 -move down) medjutim izbacio mi je poruku u stilu da donja margina ne moze imatu negativnu vrijednost.Ja reko u redu ima neke logike.Eksperimenta radi uradim fbset 800x600-75 -move up.Komandu je kao prihvatio ali se apsolutno nista nije desilo.Nikakva promjena.Pokusao sam jos par stvari sa fbset-om (npr da promjenim rezoluciju) u nista se nije desilo.Jel imao slicna iskustva? |