[ anakin14 @ 27.03.2007. 22:06 ] @
levo klik mi neki put radi kao dupli klik??? sta da radim (nije bas prijatna greska) ??? hvala |
[ anakin14 @ 27.03.2007. 22:06 ] @
[ StORM48 @ 27.03.2007. 22:32 ] @
Gotovo je sigurno da je problem u mikroprekidaču.
Otvori miša, lociraj mikroprekidač i dva mala zareza koji ga drže zatvorenim (zarezi se nalaze duž obe šire stranice mikroprekidača). Malim šrafcigerom (0.5-1) otvori prekidač, pažljivo obrati pažnju kakav je položaj bakarnog limčića (kako bi kasnije mogao da ga vratiš na mesto), a zatim ga lagano ukloni, tako da po svaku cenu izbegneš preveliko krivljenje povijenog dela limčića (da bi i kasnije bio upotrebljiv). Na limčiću, kao i na postolju lociraj dve "punkt" tačke, kojima mikroprekidač ostvaruje spoj. Ove tačke detaljno ostruži finom vodenom šmirglom (ali bez vode), a onda dodatno obriši tankom krpicom (trljanje od 10 sekundi u dva suprotna smera je dovoljno). Malim šrafcigerom očisti i ležište na postolju, koji se oslanja limčić, pošto limčić tu održava kontakt. Sve vrati u prvobitno stanje, lagano kao i kod skidanja. Mali plastični "pipak" koji viri van kućišta mikroprekidača, a koji si ranije sačuvao od gubljenja, pincetom spusti u ležište i onda ceo prekidač (sa ostatkom miša) postavi na poklopac mikroprekidača, jer će u suprotnom biti nemoguće da celu stvar spakuješ. Ovo gotovo 100% pali, pošto problem sa duplim klikom najčešće potiče od nedovoljno dobrog kontakta među polovima, a usled zaprljanosti. Narodski rečeno, prekidač šmercuje ![]() Pozdrav i srećno! [ anakin14 @ 31.03.2007. 17:08 ] @
nisam hteo da sam diram da ne bih nesto pokvario, pa sam zamenio misa da probam i ovaj drugi koji radi dobro na drugom racunaru meni pravi isti problem sa duplim klikom.Da napomenem da to radi i mis na grafickoj tabli koja mi je instalirala tako da je gotovo sigurno problem u softveru. imam jos jedan problem posle recimo nekog vremena rada na kompjuteru promene mi se sve komande na misu i tastaturi, recimo kada se posle promene tih komandi prevuce ikonica da se pomeri ona se iskopir itd... da li neko mozda zna u cemu je problem.Ovo se desava posle svakog formatiranja diska i instaliranja novog sistema!!!
[ StORM48 @ 31.03.2007. 22:32 ] @
Biće da je problem očigledno mnogo komplikovaniji, nego što je izgledalo na prvu loptu. Pošto kažeš da reinstalacija sistema ne pomaže... jesi li eventualno probao varijantu USB miš/tastatura? Moguće je da je PS/2 kontroler "trokirao" i onemogućava normalan rad. Mada, još nisam video slučaj sličan Tvom.
Pozdrav [ anakin14 @ 03.04.2007. 00:04 ] @
zamenio sam na usb i isti je problem.evo jos nekih primera.Tastatura kada se to desi ne reaguje osim sto backspace izbacuje neki simbol a misu su obrnute kontrole,itd.Ma mora da je neki virus ali ne znam kakp ga bas uvek posle 5,6 reinstalla dobijem ponovo.
[ minickg @ 08.06.2010. 21:45 ] @
Resio sam isti problem sa Malwarebytes' Anti-Malware (sjajan program).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|