[ de_c0der @ 29.03.2007. 09:09 ] @
Dal je netko to pravio?
Dal ima netko upute za to kako napraviti i dal se moze iskoristit neki stari mobilni pa ga povezat na komp na lpt il serijski i onda tako preko njega citat/pisat u karticu?

pozdrav
[ JECHAM @ 29.03.2007. 21:02 ] @
Ja napravio poodavno.
Shema i nesto od programa na http://www.id2.cz
[ de_c0der @ 29.03.2007. 21:24 ] @
zanimljivo, dal bi mi mogao prodat taj citac?
i dal on moze ocitat standardne GSM SIM kartice koje se nalaze u mobilnim, i dal moze izcitat cijeli sadrzaj kartice?
i dal imas kakve literature o IMSI, KI i KC keyevima, kako su kriptirani, gdje se na kartici nalaze i sl.

pozdrav
[ JECHAM @ 29.03.2007. 21:41 ] @
Pokusaj sa programom Sim Scan. Tamo gde ga nadjes bi trebalo da imas i uputstvo za njega.On sluzi valjda za kloniranje SIM kartica ali mislim da je za njega druga shema . Ja sam koristio Cardinal i on izvuce sa kartice i sta sam trebao i sta nisam.A sto se tice uredjaja ,on ti je jeftin za samogradnju par eura ako imas podnozje za karticu iz nekog starog mobilnog
[ JECHAM @ 29.03.2007. 21:44 ] @
A u medjuvremenu pogledaj i
http://simemu.com/
[ de_c0der @ 30.03.2007. 14:49 ] @
SIM kartica je mikrokontroler?
aj mi molim te malo pojasni o njoj i koji je to mikrokontroler i sl. daj neki link i to

poz
[ johnny_hush @ 30.03.2007. 22:14 ] @
Mene zanima ako bi mogao da post-ujes semu zauredjaj za citanje-pisanje sim-card tj. kloniranje.
molim te ako bi mogao ti da je upload-ujes jer ne razumem ceski.
unapred hvala
[ JECHAM @ 31.03.2007. 14:29 ] @
Probajte
http://www.geocities.com/sinelyu/gsm/emulacija.htm
[ de_c0der @ 31.03.2007. 17:03 ] @
Stvari su super objasnjene na gornjem linku samo sto ne pise kako napravit programator i citac za GSM kartice
[ ELFI @ 31.03.2007. 18:37 ] @
Evo ja odgovorno tvrdim da je MULTIPROG idealan za tvoje potrebe
ali takodje bi posluzio i SMART MOUSE ali cudo je da ne moze da se
nadje na netu i to postade biznis veliki.Pozdrav...
[ johnny_hush @ 31.03.2007. 19:40 ] @
Meni ovaj gore link ne radi?? ne znam u cemu je problem...

@ELFI u cemu je razlika imedju tih programa?
[ de_c0der @ 31.03.2007. 19:45 ] @
bem ti programe, prvo valjda treba uredjaj sa kojim ces citat sim kartice
[ buljko @ 31.03.2007. 20:37 ] @
>>>
[ johnny_hush @ 31.03.2007. 22:46 ] @
Mozes malo da mi pojasnis ovu semu?
A zanima me i ako neko moze da mi objasni kako funkcionise sama sim kartica?
poz!
[ ELFI @ 31.03.2007. 23:26 ] @
E kako radi kartica je vec druga nauka,ne nadaj se da ces skoro
procitati sve sto pise na njoj a i sta ce ti.
A ova sema ni ja ne bi mogao komplikovanije da je nacrtam rukom
i ima li neke razlike izmedju ove i max2 osim u prekidacu..
[ johnny_hush @ 31.03.2007. 23:37 ] @
Pa ako si radio nesto vec i provereno znas da ce raditi stavi shemu (po mogucstvu i pcb ako si radio) i naziv programa.
Bitno mi je da sa tim uredjajem mogu da kloniram kartice i da npr. 'stavim dve (dva br.) na jednu sim.
unapred hvala na bilo kakvoj pomoci
poz!
[ buljko @ 31.03.2007. 23:46 ] @
Ukratko, SIM kartica je sklop PIC, Atmel i sl. procesora i EEPROM memorije. Upravljana programskim kodom u memoriji procesora, vrsi upisivanje i iscitavanje podataka u externi EEPROM.
Sto se tice programatora, nisam ga ja projektovao, takav je kakav je, a preklopniku je osnovna namena preklapanje 3.58/6.00MHz (Phoenix/Mouse) moda sto je potrebno za read/write Sim kartice. Ako taj tvoj MAX2 ima oba moda i preklapanje radi na drugi nacin onda je OK za ove namene!
Evo i PCB.
[ koca92 @ 25.04.2007. 18:32 ] @
da li neko zan gde mogu da nabavim sim card reader/writer?
I preko kog programa da klniram karticu?
saljite na mail [email protected]
unapred hvala
[ buljko @ 25.04.2007. 22:09 ] @
Nikola, nisi dobro procitao post! Covek pita gde da NABAVI (verovatno misli da KUPI) SIM Card R/W a to i nije tema bavljenja ovog foruma. Takve poruke moraju, po pravilu, na PP ili mail! SW takodje zavisi od izabranog programatora.
[ johnny_hush @ 25.04.2007. 22:48 ] @
@buljko upravu si skroz nisam shvatio sadrzaj... greska ispravljena
poz!
[ Aleksandar Đokić @ 25.04.2007. 23:34 ] @
bese nekad tema "Klonira sam GSM kartice, uhapsen sam...!" pa ti vidi
[ johnny_hush @ 26.04.2007. 01:09 ] @
Niko nikoga ne tera da to radi... npr. mene zanima u edukativne svrhe, a onaj ko hoce drugome da naudi normalno da mu sledi zatvor...
[ koca92 @ 27.04.2007. 18:32 ] @
meni to ne treba u neke kriminalne svrhe nego imam 2 telefona i 1 karticu i zato bih da je kloniram.
[ ELFI @ 27.04.2007. 21:56 ] @
Sigurno ti nece jedan broj raditi na dva telefona
a kloniranje je zabranjeno znaci kriminal.
[ trodon @ 30.04.2007. 01:11 ] @
Kloniranje i nije neki prekrshaj kada pogledash na stvari ovako: da bi klonirao neku karticu, morash je i fizichki imati kod sebe da bi mogao da ischitash iz nje potrebne podatke za kloniranje. Kada to uradish, ubacish blanko sim karticu (npr. silvercard, nadjesh je za 10-tak eura u nekoj prodavnici satelitske opreme), i po uputstvu sa sinel-ovog sajta isprogramirash brojeve. Na silver-cartici mozesh koliko se secam da stavish i do 9 brojeva. Naravno, ne treba ti toliko mesta. Povoljnosti koje dobijesh su sledece: Imash 2 broja, a jedan telefon, i glupo ti je da nosish 2 telefona, vec je bolje da budu 2 u 1. Pored toga mozesh da radish resize memorije rezervisane za poruke, imenik itd (nekada sam to radio na mojoj nokiji 8310, sa sinel-ovim sim r/w-om).
E sada, ako zelish da pravish tudji broj telefona, mozesh se slobodno pozdraviti sa tim jer je to gotovo nemoguce. Naime, za kloniranje su ti potrebne 2 stvari: IMSI i KI broj, koje ukucavash kada ubacujesh novi broj na silverci. Oba se ischitavaju iz kartice za koju sam ti rekao da je morash fizichki posedovati. IMSI za tudj broj telefona i moze da se izrachuna, chak je i jednostavno, ali do KI-a nema shanse da dodjesh jer je zashtita mreze jako dobro odradjena. Telekom koristi comp128 algoritam kodiranja, koji je sjajno implementiran da se ne bi deshavale ove stvari koje bi svi mi zeleli. Pored KI-a imash i RAND i SRES brojeve, koji su valjda drugachiji svaki put kada se registrujesh u mrezi (zaboravih skoro sve, davno beshe kada sam se zezao sa time).
Drugo, i ne dobijash neke prednosti kada klonirash karticu, jer ti u jednom momentu moze biti aktivna samo jedna (bar koliko sam ja upucen, znam da je meni samo jedna mogla da radi u datom trenutku). Isto tako, ako imash 2 telefona sa istim brojevima, aktivan je onaj koji je poslednji registrovan u mrezi, ne mogu ti oba zvoniti odjednom.
Ja sam to radio chisto experimentalno, bilo mi je zanimljivo, ali mi i nije bio neki trip shto se tiche korishcenja. Jedino mi je dobro doshlo kada sam izgubio original karticu kada sam se napio, pa sam sutradan, umesto da odem do telekoma da vadim novi broj, samo ubacio klon i nastavio da koristim isti broj.
Eto toliko od mene. Samo josh da napomenem da bi trebalo da imash brdo stvari na netu (od shema do programa), ja sam to nekada imao, ali vishe ih na zalost nemam.
Pozdrav.
[ franky1 @ 26.05.2007. 22:05 ] @
Potreban mi je programator za programiranje satelitskih smart kartica koji nosi također
naziv vp20.
Zanima me da li šema i PCB ovog vp20 programatora ovdje odgovara-odnosno da li
se radi o istom programatoru?
Dobro bi mi došao neki link sa opisom ovog programatora ili upustvo za samogradnju.
zahvaljujem
[ buljko @ 26.05.2007. 22:16 ] @
To je taj. Kakvo ti sad uputstvo treba? Ako skupis delove, javi da ti posaljem uputstvo za koriscenje-programiranje mada, preporucio bih ti, kao i svima, nabavku CAS3 interfejsa. Nije vise toliko skup a radi sve i svasta!
[ Wolf357 @ 17.06.2008. 23:38 ] @
Izleda da vishe nikog ne interesuje ova tema, pa da je malo ozivimo. Kakav je ovo mode switch? Ima li neku oznaku na osnovu koje bi mogao da ga potrazim u
prodavnici elektonskih komponenti?? Gde naci amphenol konektor i moze li da se upotrebi obican sim card holder iz nekog moba umesto amphenol smart card connector-a? Mozesh li da postavish izled pcb-a u protel fajlu?