[ DelPjero @ 29.03.2007. 12:50 ] @
Kako da prost primer,Ime,Prezime i komentar uzet od klijenta povezem sa bazom podataka.Radim u Visual Web developeru. |
[ DelPjero @ 29.03.2007. 12:50 ] @
[ CallMeSaMaster @ 29.03.2007. 16:03 ] @
Imas 2 mogucnosti>
1) Stored procedure 2) Direktno da insert pises u code i da ga execute Ja licno preferiram Sp jer je je dosta pregledno.Jednostavnop predas parametre i uradis insertion u Db.Parametri su ti ustavri ime,preszime i ostalo. [ DelPjero @ 30.03.2007. 08:31 ] @
Ja sam krenuo na neke dopisne kurseve,ali su ljudu preskocili najbitnije teme i primere i bavilii se nekim glupostima.Ubaci TextoxIme,TextBoxPrezime,TextAreaKomentar i button.Kada kliknem 2 puta na button,upisujem u source modu da je forma validna.Kako konkretno da sa menadzment studijom povezem tu formu,tj.odgovore iz te forme.
[ DelPjero @ 30.03.2007. 21:40 ] @
Totalni sam pocetnik,gde da odem u stored proceduri i izvrsim povezivanje?
[ Shevchenko @ 31.03.2007. 03:41 ] @
Citat: DelPjero: Totalni sam pocetnik,gde da odem u stored proceduri i izvrsim povezivanje? S' obzirom na ovu tvoju recenicu, mou da zakljucim da ti odgovor o tome da koristis Store Procedure bas i ne pomaze puno :) Za to sto ti zelis da uradis postoje vise resenja, izbor jednog od njih iskljucivo zavisi od specificnog slucaja na kome zelis da ga primenis. Ja bi te savetovao da pogledas http://www.asp.net/learn/dataaccess/ tu ces naci sve sto ti je potrebno. Jedan od nacina bio bi Code: protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e) { SqlConnection conn = new SqlConnection(ConfigurationManager.ConnectionStrings["ConnectionString"].ConnectionString); conn.Open(); SqlCommand comm = new SqlCommand("Insert into komentari (ime,prezime,komentar) Values ('" + txtIme.Text + "','" + txtPrezime.Text + "','" + txtKomentar.Text + "')", conn); comm.ExecuteNonQuery(); conn.Close(); } Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|