[ yonjo @ 30.03.2007. 16:51 ] @
| Koliko šteti, (koristi) česta instalacija operativnih sistema.
Početnik sam i već sam obavio 4-5 instalacija, brisanja i formatiranja particija.
Uskoro želim da instaliram XP+Vistu. Želim i dalje da radim na XP-u a 32-bitnu Vistu bih malo isprobavao, tj. trenirao za 64-bitnu  |
[ marko.tesic @ 30.03.2007. 22:49 ] @
Steti samo ako imas druga posla inace moze samo da ti pomogne u smislu da ces savladati naprednije funkcije i moci da samostalno podesis neke parametre OS.
Sto se hardvera tice tu se uvek postavlja pitanje HDD-a. U danasnje vreme oni su mnogo pouzdaniji i bez problema mozes da se igras sa istim. Najpre nauci da pravis particije (mozes koristiti neki od programa npr. Partition Manager) ili kroz windows computer management - disk management.
Uvek uradi backup svojih podataka ili na CD-DVD ili na neku drugu particiju-disk.
[ petersonic @ 03.04.2007. 01:14 ] @
Instaliraj, reinstaliraj, formatiraj koliko hoces neces imati nikakvih problema.
Samo kad formatiras nemoj da radis low level format HDD jer tako mozes da ostetis, a inace se preporucuje jedino u ekstremnim slucajevima low level format HDD i to najvise tri puta.
[ user999 @ 28.07.2008. 18:20 ] @
česta reinstalacija OS se preporuča zbog toga što se tako najkorjenitije pročisti hard disk od raznoraznih nepotrebnih programa koji usporavaju kompjuter i jednim dijelom ostaju na kompu i poslije njihove deinstalacije
[ shut_down @ 28.07.2008. 19:27 ] @
Ja opalim format u proseku na svakih 3-4 meseca
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.