[ O4SiS @ 31.03.2007. 00:35 ] @
Još davno sam napisao jedan program u C-u (PC kasa) za DOS, pa me sad zanima li je bolno prekonvertirati ga da radi na Linux OS-u?
[ ljubak @ 31.03.2007. 13:40 ] @
Ne bi trebalo da bude, sem ako nisi koristio neke biblioteke funkcija karakteristične samo za DOS.
[ Buffy @ 31.03.2007. 22:49 ] @
Ako si koristio te neke nestandardne funkcije, na kraju program mozes natjerati da radi pomocu emulatora. Meni se cini da je dobar DosBox.
Pozdrav!
[ ljubak @ 01.04.2007. 21:39 ] @
Potpuno zaboravih na DosBox. Ako ti je cilj da samo koristiš dotičnu aplikaciju na Linuxu možeš koristiti DosBox emulator. Jedini je problem što aplikacije rade dosta sporije nego pod MS-DOSom, ali i to zaavisi koji procesor imaš. Terao sam neke MS-DOS igre (UFO) na Celronu 1.2MHz i to je bilo sporo ali je išlo. Dobra strana DosBoxa je to što skoro sve što je pravljeno za MS-DOS radi. Uostalom to je i bio cilj da se napravi univerzalni emulator za MS-DOS aplikacije, na žalost cena je morala da se plati brzinom pa dotični zahteva veliku procesorsku snagu.

Ako ti je cilj da vežbaš Linux programiranje ili ti je potrebno da ti aplikacija radi što brže ili probaš DosBox pa ti se ne svidi, onda knjigu u jednu ruku, tastaturu u drugu ... i dalje znaš i sam.