[ xtraya @ 31.03.2007. 14:20 ] @
sa sajta http://www.euprava.gov.yu/

Aktuelnosti

Model interne mreže i na Linux platformi

U Republičkom zavodu za informatiku i Internet krajem septembra prošle godine realizovan je model računarske mreže na Microsoft platformi, a zatim je izvršena detaljna evaluacija i testirana funkcio-nalnost ovog sistema kako bi se odredio okvir, definisao stepen primene ovog sistema i metodologija njegove implementacije, kao i projektovanje nove Infrastrukture javnih ključeva (PKI), u radnom okruženju državnih organa Republike Srbije.
U januaru ove godine, u cilju uporedne analize i implementacije mreže na dve različite platfome, kako po tehničkim tako i po ekonomskim parametrima, u Zavodu je realizovan i model računarske mreže na Linux platformi.
[ Mister Big Time @ 17.04.2007. 03:03 ] @
Pih, al' su se pretrgli sa informacija,..

"realizovan i model računarske mreže na Linux platformi.".... just that, podigli sambu i vozi? :)
[ Ivan Dimkovic @ 17.04.2007. 03:21 ] @
Uz obavezne Windows particije - za slucaj ako zagusti :)
[ bojan_bozovic @ 17.04.2007. 03:38 ] @
Mr.Big Time, nisi valjda vise ocekivao?
[ xtraya @ 17.04.2007. 08:23 ] @
hehe, dimke, samba je keva...
[ Palma @ 17.04.2007. 13:34 ] @
^ I to kaže čovek koji ima problema sa browsingom u komplikovanoj mreži od dva računara...

[ Mitrović Srđan @ 17.04.2007. 13:42 ] @
A neko ga jos uzima za ozbiljno?
[ degojs @ 17.04.2007. 15:48 ] @
Citat:
VRider:
^ I to kaže čovek koji ima problema sa browsingom u komplikovanoj mreži od dva računara...

Pa kako ne bi imao problema kada jedan od ta 2 kompjutera BSOD-uje svakih 5 minuta, a drugi je Linux što ti dođe na isto kao onaj prvi :)
[ Body Bag @ 17.04.2007. 16:01 ] @
Citat:
Mister Big Time: Pih, al' su se pretrgli sa informacija,..

"realizovan i model računarske mreže na Linux platformi.".... just that, podigli sambu i vozi? :)

U Republickom Hidrometeroloskom Zavodu se koristi SUSE Linux,a isti distro pogoni i njihov klaster
Bila je pre nekog vremena(ima skoro godinu dana)i reportaza na RTS-u-prica covek a u pozadini SUSE linux KDE desktop :-)
Isto tako u upotrebi je i dosta namenskih aplikacija(da-za linux)
Naravno,to nije toliki obim strukture,ali je dobar primer da nesto moze fino i da funkcionise sa necim sto nije Windoza

[ Ivan Dimkovic @ 17.04.2007. 16:06 ] @
Jos kad bi svi u kuci ili kancelariji terali komp u cijoj se pozadini vrti neki cron proces koji ocitava meteo. podatke :-)))

Uzgred.. cini mi se da znam osobu koja im je namestila Linux tamo davno davno :-)
[ VRider @ 17.04.2007. 16:49 ] @
Toliko sam naplasio degojsa, da mu se prividjam i kad me nigde nema...
[ biotech @ 17.04.2007. 17:42 ] @
ma da, potrebna im je vista malo da zavrti prozore u 3d dok obradjuju podatke tamo
u hidro-meteoroloskom zavodu...ili mozda da obezbedi sigurnost tom klasteru tamo
he he, jes vala...

verovatno ako im se ukaze potreba da urade nesto ozbiljno u visiu imaju valjda neku masinu n windowsu....
[ degojs @ 17.04.2007. 18:09 ] @
Citat:
Palma:
Toliko sam naplasio degojsa, da mu se prividjam i kad me nigde nema...

Hehehe :)
[ Mitrović Srđan @ 17.04.2007. 21:56 ] @
Citat:

ma da, potrebna im je vista malo da zavrti prozore u 3d dok obradjuju podatke tamo
u hidro-meteoroloskom zavodu...ili mozda da obezbedi sigurnost tom klasteru tamo
he he, jes vala...

verovatno ako im se ukaze potreba da urade nesto ozbiljno u visiu imaju valjda neku masinu n windowsu....

Decko da li znas koliko ozb institucija se vrti na windozi?
Zivis u zabludi ako mislis da nije tako. Ukoliko ne znas da koristis OS
niko ti nije kriv. RTFM

Ja sam cuo da se linjux koristi i kod komunalaca. Kad god se iskenjaju obrisu
dupe snjim.
[ Palma @ 17.04.2007. 22:04 ] @
Citat:
VRider: Toliko sam naplasio degojsa, da mu se prividjam i kad me nigde nema...

He he, previše konzumira Advocacy...

Nego, 'di nam je traja, biće da opet troubleshoot-uje browsing...
[ biotech @ 17.04.2007. 22:15 ] @
Citat:
blood: Decko da li znas koliko ozb institucija se vrti na windozi?
Zivis u zabludi ako mislis da nije tako. Ukoliko ne znas da koristis OS
niko ti nije kriv. RTFM

Ja sam cuo da se linjux koristi i kod komunalaca. Kad god se iskenjaju obrisu
dupe snjim.

izvini, na koji OS mislis?