[ Mister_K @ 01.04.2007. 11:57 ] @
Procitao sam sve teme iz arhive koje sam nasao ali nigdje nisam vidio da je neko imao slican problem!! Radi se o sledecem: Instalirao sam windows XP SP2 u racunaru i sve je radilo normalno nekoliko dana. Odjedanput bez ikakva razloga pri paljenju racunar nije htio da podigne windowsa do kraja. Pojavi se welcome koje dugo stoji a nakon toga se pojavi samo slika detskopa bez ikona i startnog menija. Iz tako podignudog widndowsa se ne moze nista pokrenuti (moze se pokrenuti jedino Task Manager sa CTRL-ALT-DEL). U "safe modu" windows se podize normalno i iz njega nevidim nikakav problem!! Odmah sam pomislio da su djeca nesto zeznula u windowsu i ponovo ga reinstaliram (formatiram disk i instaliram novi win XP SP2). I ponovo sve je radilo ok dva dana, nakon toga ponovo se javlja isti problem. I prvi i drugi put u windowsu su bili instalirani samo najosnovniji programi (office 2003, winamp i powerDVD). Svi driveri su bili uredno instalirani bez ikakvih upitnika u device menager-u. Sve je radilo ok i komp. je ugasen normalnim putem! I drugi put reinstaliram windows i ponovo po treci put se pojavljuje isti problem opet nakon tri dana normalnog rada. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem, ovo me pocinje da nervira.... Nisam neki strucnjak oko racunara ali znam ponesto, do sada sam uvijek sam sebi dogradjivao dijelove i instalirao windowse kada je to potrebno i nisam imao nikakvih problema!! Racunar je stari: pentium III, 256MB RAM-a, ne znam koja je maticna ploca ali je na njoj integrisana graficka kartica. Racunar je prije normalno radio sa tom integrisanom grafickom i 2HDD-a od 20GB i 80GB te dva DVD RW-a i instaliranim WIndowsom XP SP2. Sa njim nije bilo nikakvih problema! Sada je njegov vlasnik (moj rodjak) kupio novi racunar i iz njega izvadio HDD od 80GB i jedan DVD RW, a ja sam taj racunar trebao da osposobim djeci da se na njim mogu uciti... Ja sam mu dogradio jedan CD-rom cisto da popunim supljinu koja je ostala kad je izvadjen DVD-RW, dogradio graficku karticu ATI RAGE 128 pro od 32MB (nju sam imao pa da ne kupujem drugu moze i ona da posluzi, u drugom racunaru je radila i nije pravila probleme), formatirao sam taj preostali HDD od 20GB i na njega instalirao windows XP SP2 (na tom HDD-u je i prije bio instaliran windows koji je normalno radio). Nakon ovih dogradnji i nekoliko dana normalnog rada poceli su se javljati ovi problemi... Ima li pomoci ,djeca placu hoce racunar a on se stalno kvari sa simptomoma koje sam opisao... |