[ Mare34 @ 02.04.2007. 00:53 ] @
| Dakle, stvar stoji ovako: za neku tabelu imam skup atributa za neku tabelu.
Kako da povezem svaku instancu tabele sa nekim teksualnim ili bilo kakvim drugim fajlom, sobzirom da sql ima ogranicenje u nizu karaktera do 256?
Kako implementirati istu stvar n drugim platformama oracle, mysql, access... ? |
[ Miloš Baić @ 02.04.2007. 10:40 ] @
Citat:
Mare34:
Kako da povezem svaku instancu tabele sa nekim teksualnim ili bilo kakvim drugim fajlom, sobzirom da sql ima ogranicenje u nizu karaktera do 256?
Mislim da nisi bio najjasniji!?!
Ako ti treba atribut koji će sadržati text, spomenuću samo PostgreSQL, trenutno samo njega imam instaliranog, koji ima "text" varijablu i čini mi se, davno mi je to trebalo, "variable unlimited length"!?!
[ Mare34 @ 02.04.2007. 23:55 ] @
Evo ovako:
CREATE TABLE Songs(
KeyS CHAR(6) PRIMARY KEY,
Artist Char(20) NOT NULL,
Song Char(20) NOT NULL,
Duration INT NOL NULL CHECK(Duration>=0),
);
Sad imam niz .txt fajlova lyrics i .mp3 fajlova i hocu ovu tabelu da povezem sa odgovarajucim fajlovima.
[ damso @ 03.04.2007. 01:28 ] @
mozda ima IMPORT, EXPORT naredbe,kako to radi u PHPMyAdmin?
[ Miloš Baić @ 03.04.2007. 10:46 ] @
Ako imaš .txt fajlove u nekom folderu, probaj u bazu puniti samo link ka fajlu (D:\Naziv_programa\Tekstovi\Neka_Pesma.txt).
Potom iz programa pozivaš i učitavaš taj fajl u neku text kontrolu u zavisnosti od razvojnog alata.
[ savkic @ 03.04.2007. 15:04 ] @
> Ako imaš .txt fajlove u nekom folderu, probaj u bazu puniti samo link ka fajlu
> (D:\Naziv_programa\Tekstovi\Neka_Pesma.txt).
Ili još bolje samo relativnu putanju od nekog osnovnog dira. Na pitanje da li u bazi čuvati i fajlove kao neki blob ili samo putanju nije lako odgovoriti, sve zavisi od potreba i jedan i drugi pristup imaju prednosti i mana.
[ #Ninja# @ 03.04.2007. 15:19 ] @
Pogledaj attachment. Nisam isprobavao, možda i ne radi.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.