|
[ nikol@c @ 03.04.2007. 08:07 ] @
| Pozdrav,
imam jedan problem. Pokusavam da unesem neke podatke u bazu, text i sliku. Na jednom serveru to mi radi bez problema, dok na drugom serveru gdje je vjerovatno druga verzija MySQL-a ne radi. Kreirao sam je bazu i tabele i sve je to ok, ali nece da mi unese podatke iz forme za unos. Upit je sledeci:
$dodavanje = "INSERT INTO vijesti (clanak_id, datum, naslov, kljucne_reci, clanak, slika_binary, ime_fajla, velicina_fajla, tip_fajla) VALUES ('', now(), '$naslov', '$kljucne_reci', '$clanak', '$slika_binary', '$slika_ime', '$slika_velicina', '$slika_tip')";
Da li je moguce da je problem razlicita verzija baze. Jos jedna stvar, clanak_id se automatski inkrementira, datum se automatski dodaje, i na stranici za ispis ti podaci se prikazu, onaj dio podataka iz baze koji se unosi preko forme za unos se ne vidi u tabeli (nisu uneseni). |
[ nikol@c @ 03.04.2007. 08:13 ] @
I da, kada unesem podatke rucno, tada se vide na stranici za ispis.
[ Jbyn4e @ 03.04.2007. 08:23 ] @
Daj ceo kod koji unosi u bazu. Ovako - fali ti mysql_query posle ove linije koju si napisao.
[ nikol@c @ 03.04.2007. 08:26 ] @
Code:
MYSQL_CONNECT($host, $kor_ime, $lozinka) OR DIE("Nemoguce je spojiti se na bazu !!!");
@MYSQL_SELECT_db("$ime_baze") or die( "Nemoguce je spojiti se na bazu // Ime baze ???");
$clanak = nl2br ($clanak);
if ($upload_slike=="DA") {
$slika_binary = addslashes(fread(fopen($slika, "r"), filesize($slika)));
$dodavanje = "INSERT INTO vijesti (clanak_id, datum, naslov, kljucne_reci, clanak, slika_binary, ime_fajla, velicina_fajla, tip_fajla) VALUES ('', now(), '$naslov', '$kljucne_reci', '$clanak', '$slika_binary', '$slika_ime', '$slika_velicina', '$slika_tip')";
@mysql_query($dodavanje) or die("Dodavanje slike // GRESKA!");
} else {
$dodavanje = "INSERT INTO vijesti (clanak_id, datum, naslov, kljucne_reci, clanak) VALUES ('', now(), '$naslov', '$kljucne_reci', '$clanak')";
@mysql_query($dodavanje) or die("Dodavanje // GRESKA!");
}
evo...
[ Jbyn4e @ 03.04.2007. 08:51 ] @
Pogledaj gde ti je php log pa vidi sta javlja. I koju od ovih gresaka ti ispisuje, ili ne ispisuje nijednu (greska i greska slika).
I sta znaci kad rucno ubacis - kako to rucno ubacujes pa se onda vidi (i sta se vidi, i slika ili ne?) Kako ti je organizovana tabela u bazi, sta si se stisao, daj vise podataka...
Eh da, i izbaci te @ sto ti sprecavaju ispisivanje gresaka, pa vidi sta ispisuje....
[ nikol@c @ 03.04.2007. 08:58 ] @
Ovako,
nikakvu gresku on ne prikazuje, on skiptu za dodavanje obavi bez izvjestaja o gresci. Problem je sto podaci koji se unose preko forme nisu ubaceni u tabelu.
Kada sam rekao "rucno" mislio sam na to, da sam otisao u phpmyadmin nasao kolonu u tabeli cije sam celije htio da popunim, kliknuo na edit i u polje (recimo naslov) unio neki text. Poslije ovakvog unosa ja podatke vidim na stranici.
Jedna cudna stvar je ta sto na drugom serveru sve ovo radi bez problema.
Pozdrav!
[ Dejan Topalovic @ 03.04.2007. 10:14 ] @
To mi "smrdi" na register globals ...
Jesi probao da umjesto $clanak koristis $_POST['clanak'] ?
[ nikol@c @ 03.04.2007. 14:49 ] @
Nisam jos stigao da isprobam, ali na ovom serveru na kome radi register_globals je off.
Neke stvari su mi malo nejasne. Ako je register globals iskljucen onda moze da se pise samo $clanak, a ako je ukljucen onda pisem $_POST['clanak']. Ili je obratno. Izvinjavam se na vjerovatno glupom pocetnickom pitanju.
Pozdrav
[ nikol@c @ 04.04.2007. 08:18 ] @
Problem je bio u register_globals, sada je sve ok.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|