[ nenad2007 @ 03.04.2007. 20:36 ] @
Imam laptop Amilo L6825 i imam problem sa napajanjem. Ulaz u laptopu gubi kontakt (vise ne radi nego sto radi). U servisu su mi rekli da moram da zamenim celu maticnu plocu, ali ga nisu otvarali jer je jos pod garancijom, kupljen je u metrou u Bugarskoj, pa mi je problem da ga nosim tamo. Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? Da li zaista mora da se menja maticna ili moze nesto drugo da se uradi i koliko bi to odprilike kostalo?
[ buljko @ 03.04.2007. 20:55 ] @
Najverovatnije ne mora (ako je problem sa konektorom za napajanje a sve ukazuje na to). Kvar je banalan ali je posao da se to odradi ogroman! Laptop se mora, bukvalno, rastaviti do najsitnijih detalja!
[ djadju @ 05.04.2007. 14:46 ] @
MA KAKVI MJENJAT
Jest velik posao rastavit laptop. A imao sam slican problem.
Cjena kod nas u bosni takvog popravka tj. lemljenja po ploci je 50KM i to da prodjes jeftino.
Znam jednu radnju u Banja Luci. Sigurno ima i kod vas takvih. A ako nenadjes javi se poslacu ti broj tel i adresu a ovaj ce ti to sigurno popravit. Kod mene sem toga je i mjenjao izgorelo kolo.

Sretno.

[Ovu poruku je menjao djadju dana 05.04.2007. u 16:06 GMT+1]
[ JOJO847 @ 06.04.2007. 10:58 ] @
Slažem se u potpunosti sa prethodnim odgovorima. Sve to zavisi i ovisi od servisa i spretnosti te znanja njihovih servisera, nažalost. Po svoj logici izmjena matične ploče bi trebala ići tek onda ako je jaaaaako (čitaj: nepopravljivo, nepovratno) uništena.Vrlo rijetko! Kod ovakvih problema stvar se obično svodi na to da više vremena oduzme sastavljanje i rastavljanje laptopa nego samo otklanjanje kvara (npr: napunuti lemovi odispod, čas posla sa lemilicom)