[ Bojan Marinkovic @ 04.04.2007. 16:20 ] @
| U Internet exploreru kada pozovem include funkciju unutar neke tabele odbija mi nekih 10 px od vrha kao da postoji padding, dok u Firefox sve normalno radi, probao sam i require ali i tad odbija. Probao sam ispocetka novu tabelu bez ikakvih paddinga stilova itd. sam tr td ... i include i sve isto. ZAsto? |
[ Nemanja Avramović @ 04.04.2007. 16:54 ] @
Zato što je IE krš.
Šalu na stranu, php ti u oba slučaja generiše isti (HTML) kod, zar ne? Tako da ovo pitanje teško da ima nešto sa PHPom.
[ Zmaj @ 04.04.2007. 22:18 ] @
ovo ti je najverovatnije problem sa css-om, postavi padding:0 margin:0 na body, nista ne pretpostavljaj kad je css u pitanju, nego sve odradi do kraja jer su pocetne vrednosti razlicite za ff i ie
[ Bojan Marinkovic @ 05.04.2007. 09:41 ] @
Probao sam i sa css-om i nista. Probao sam i samo dve tabele bez css bez stilova i bilo cega i opet isto. Ne znam da li se ovo jos nekom dogadjalo ali velika glupost i jos veci problem
[ dakipro @ 05.04.2007. 10:07 ] @
Onda otvori source, pa vidi sta ima unutar tog padinga. Mozda ti se provukao neki <br />, ili neki div. ne skodi da obrises sve tagove pre <?php dela gde inkludujes drugi fajl. Znaci prethodni tag zalepi sa <?php (ili kako vec inkludujes). To je generalno explorerov nacin cudnog prikaza. Ono sto rece kolega, krs.
[ TriLLi @ 05.04.2007. 10:17 ] @
Vjerovatno ti je HTML code koji generišeš veoma prljav, FireFox ima svoje neke algoritme na osnovu kojih popravi code, pa tako ako ti je nesto nepotrebno tu on ukloni, dok IE možed a pusti veoma prvljav kod pa tako nemoj se nadati da će i on popraviti...
Right click + view source
[ Zmaj @ 06.04.2007. 17:37 ] @
pa daj source te strane
[ Bojan Marinkovic @ 06.04.2007. 19:47 ] @
Znaci probao sam u kristalno cistom kodu, dve tabele bez css-a. A nasao sam u explorerovom source neki znak koji on stavlja ispred toga sto inkludujem. Kada ga sklonim rucno radi dobro, a ne znam kako bih mogao da nateram explorer da ne ubacuje taj znak (`)
[ Miroslav Ćurčić @ 06.04.2007. 20:17 ] @
Pretraži ovaj forum za reč BOM.
[ Milan M. Radovic @ 06.04.2007. 21:16 ] @
Pazi, IE nema veze sa tim. Sa samim includom jer PHP generise kod,ali pazi Da ta strana sto includujes (kako volim ove izraze) nema slucajno dodatni Head tag ili nesto tome slicno ili nesto u njemu sto kvari dozivjaj.... CSS na primer kao sto ti je rekao covek.
P.S. Otarasi se inace IE, uzmi FireFox
[ Bojan Marinkovic @ 07.04.2007. 16:39 ] @
Probao sam i BOM i nije to. Kao sto sam rekao probao sam cist kod bez css-a, samo dve tabele bez atributa samo teksti opet je to uradio. Vidim sta je problem u Html-u koji se prikazuje (neki suvisni znak koji se ukloni i sve radi), ali taj html se generise na serveru iz mog php fajla, a explorer ga prikazuje drugacije od firefoxa. A inace Milane odavno sam se resio explorera, ali je problem sto ga vecina koristi, pa ne ide da radim sajt samo za firefox.
[ glavince @ 07.04.2007. 19:54 ] @
Citat: Bojan Marinkovic Vidim sta je problem u Html-u koji se prikazuje (neki suvisni znak koji se ukloni i sve radi)
U stvari to je BOM http://en.wikipedia.org/wiki/Byte_Order_Mark, pogledaj koji je encoding samog php fajla. To se najcesce desava kada u notepad ili neki slicni MS text editor promenis encoding sa ANSI u UTF.
U koji editor ti je pisan php kod?
[ Bojan Marinkovic @ 08.04.2007. 16:10 ] @
Notepad++ Probao sam da resim to sa BOM ali nista on i dalje radi isto, a taj znak ubacuje pre tog includa ne kao bom na pocetku fajla
[ w3bl0rd @ 09.04.2007. 12:32 ] @
encoding stavi na utf-8 without bom ako radiš u notepad++ a inače to uopće nije php pitanje... browser i php baš i nemaju ništa zajedničkog...
to jednostavno mora biti byte order mark ne znam što bi drugo moglo biti...
[ Nemanja Avramović @ 09.04.2007. 17:37 ] @
A da ti okačiš ta dva fajla ovde?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|