[ PrtiBeeGee @ 05.04.2007. 12:56 ] @
Jel zna neko koliko se placa carina za uvoz tehnicke robe?Hteo bih da kupim nesto preko ebay-a pa me zanima kolika je carina? Jel zna neko neki nacin da se izbegne ili umanji carina? Hvala |
[ PrtiBeeGee @ 05.04.2007. 12:56 ] @
[ guru @ 20.04.2007. 14:43 ] @
Carina za tehnichku robu je oko 10+18% na vrednost+poshtarina. To uglavnom ispada oko 50% u realnosti...
[ mulaz @ 23.05.2007. 15:49 ] @
Dali neko mozda zna kolika bi bila carina na HP kalkulator (oko 150USD) iz usa->slovenija ? i kolika otprilike postarina? Znam da unutar EU nema carina, ali za USA ne znam.
ps: u usa kalkulator 150usd, u sloveniji 245eur (isti kalkulator) :S [ Prion @ 15.06.2007. 14:49 ] @
predpostavljam da ti trebaju oni HP-ovi graficki kalkulatori? Ukoliko nisi kupio ima moj prijatelj 2 komada 48gll i 49x nesto nisam siguran ali mogu da se jos raspitam.. pa ako ti treba mozemo da se dogovorimo..
Funkionishu oba lepo su ocuvana, imaju memorijsku karticu. ![]() za onaj drugi nemogu da se setim tacnog naziva... ukoliko je neko zainteresovan [email protected] ili +381642020810 [ djole_za @ 26.07.2008. 14:06 ] @
hocu da narucim ovaj sat iz japana http://www.tokyoflash.com/en/watches/tokyoflash/shinshoku/ kosta 91e,ali ne znam koliko bi mi ispala carina,odnosno da li bi mi se isplatilo..inace posiljke vrednije od 60e salju besplatno..
[ gooroo @ 12.08.2008. 14:31 ] @
Carina se naplacuje za svaku robu vredniju od 20 Evra. Ranije je bilo 100$, ali je Dinkic to promenio zbog Neckermann'a. Nakon toga, Neckermann je napustio Srbiju....domace gluposti
[ gedzet @ 01.11.2008. 08:26 ] @
evo ovde imas tokyoflash satove:
http://www.gizmonia.com/satovi/satovi.html [ mmmilan @ 19.01.2009. 11:07 ] @
Hteo bi da u Srbiji kupim monitor, pa da ga nosim u Banjaluku.
Zna li neko koliko ce mi naplatiti carinu i dali moze da se to prenese bez carinjenja. Kolika je carina na granici s Republikom Srpskom? Uopste ne znam kako to s carinama funkcionise. Ceka li se puno za to carinjenje, posto bi isao autobusom, pa ne bi bas da me autobus pun gnevnih putnika ceka 2 sata na granici dok se ja zezam s carinicima ![]() Vrednost monitora je oko 150-200 evra. [ Bojan032 @ 28.06.2010. 17:06 ] @
Postovani clanovi foruma.
Naleteo sam na ovu temu, i hteo bih da vam postavim jedno pitanje u vezi slanja robe, konkretno odece iz amerike u srbiju. Da li se placa carina (ako stvari iznose oko 10 $ i ako tih stvari ima po 15tak komada) Ako se placa carina kako se placa ,gde, kada i koliko iznosi na odecu? Koji je najjeftiniji nacin slanja iz USA u SRBIJU? Hvala i pozdrav [ Texas Instruments @ 22.07.2010. 00:14 ] @
Ima li neko iskustva sa carinom pri dolasku iz inostranstva. Zanima me, koliko se plaća ako bi recimo kupio laptop i još poneku sitnicu (telefon, fotoaparat, mp3 player) naravno za sopstvene potrebe, ne za neku preprodaju? Znam da mnogi koji su išli da rade preko leta u USA (oni programi work and travel), kupovali su tako nešto za sebe i bez problema prolazili na carini, tj. nisu ih zaustavljali, ali to je čista sreća. Pretpostavljam da svu robu treba prijaviti i da se u tom slučaju plaća određena svota, ali ne znam kolika? Čuo sam i razne priče, tipa, da tolerišu tako neke stvari (laptop + iPhone (pošto to najčešće i kupuju ljudi u USA)) ako te provale da nisi prijavio, ili da ti to konfiskuju i da sve dok ne platiš određenu svotu koja po nekim pričama iznosi 30% od vrednosti robe, a onda dobijaš robu nazad.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|