[ JankoNIS @ 06.04.2007. 00:10 ] @
Instalirao sam program "Smaato News" (legalno registrovana i placena verzija) koji bi trebalo da skida rss feedove sa internet stranica. Nisam uspeo da ga podesim da mi skida feed sa [es] foruma. Da li je neko radio sa ovim programom, mozda sam nesto pogresno podesio. Hvala.
[ nmilosev @ 06.04.2007. 18:06 ] @
Kazi nam kako si ti podesio prvo pa cemo naci gresku..
[ JankoNIS @ 07.04.2007. 00:17 ] @
U pravu si, to je trebalo odmah da napisem.

U podesavanjima za program, osim njegovih vec ubacenih rss feedova, postoji polje u koje se upisuje adresa web strane sa koje zelim da skinem feed. Pokusao sam sa [es] forumom i za glavni feed ubacio adresu: http://www.elitemadzone.org/rss.xml (u jednom pokusaju) i http://www.elitemadzone.org/ (u drugom pokusaju), jer ne znam da li je potrebno navoditi i ime fajla.
Posto to nije radilo, pokusao sam sa feedom za odredjeni podforum, npr: http://www.elitemadzone.org/forum/2/backend.xml.
Ni u jednom slucaju nisam dobio feed. Kada se program poveze preko GPRSa na internet, u poljima dobijam podatke koji se odnose na navodno downloadovanje nekih fajlova i ta polja imaju nazive: sm ne rss, SomaInfo. Na kraju procesa sinhronizacije na ekranu mi se pojavi moj thread sa ikonicom za rss feed (levo), ali pored naziva pise 0/0, i naravno, kada udjem u taj thread sve je prazno.
Napominjem da cak nije hteo da skida ni one feedove koji su u samom programu, tipa CNN, BBC News itd.
U opciji "Sync Settings" su stiklirane opcije "NO data limit" i "Sync data only".
Internet, tj. GPRS mi radi bez problema na Palmu, preko Blazera sve lepo funkcionise.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 07.04.2007. 08:51 ] @
Jesi probao da kontaktiraš njihovu tehničku? To je prvi najlogičniji korak, s obzirom na to da je program legalan :) Oni će sigurno znati nešto više.

Ono što bih ja probao jeste da na link za neki feed kliknem u browseru, da vidim ko će ga preuzeti i kako se ponaša.
[ nmilosev @ 07.04.2007. 11:47 ] @
U pravu je VOYAGER, kontaktiraj im podrsku ili probaj rss nekog drugog sajta? Takodje proveri da nema negde u programu da se namesti proko koje konekcije pristupa, moguce je da si tu pogresio...
[ JankoNIS @ 07.04.2007. 18:42 ] @
OK, hvala.