[ Astek @ 07.04.2007. 20:24 ] @
Evo još malo da gnjavim... 1. Iz koda pozivam SP kojom se kreira backup baze podataka.... otprilike ovako ALTER PROCEDURE [dbo].[SP_CREATE_BACKUP] @PATH nvarchar(255), @DBNAME nvarchar(255), @LOGNAME nvarchar(255) AS BACKUP DATABASE @DBNAME TO DISK= @LOGNAME kreira *.bak fajl i to radi Ok. 2. E sada hoću da obnovim te podatke.. bitan deo koda je otprilike ovako .............................................................................. Dim conn As New SqlClient.SqlConnection Try conn.ConnectionString = oOpcije.Connection_String_Master ' probao sam konekciju i na moju bazu i na master bazu ali ne ide conn.Open() Dim sqlCommand As New SqlClient.SqlCommand sqlCommand.CommandText = "RESTORE DATABASE MOJA_BAZA FROM DISK='" & sBackupPath & "'" sqlCommand.CommandType = CommandType.Text sqlCommand.Connection = conn sqlCommand.ExecuteNonQuery() sqlCommand.Dispose() sqlCommand = Nothing Catch e As Exception Dim sMSG1 = "Greška u frmRestore.Oporavi: " Dim oFrmMsg1 As New frmMsg(sMSG1 & e.Message, 1) WriteError(sMSG1 & e.Message) oFrmMsg1.Dispose() oFrmMsg1 = Nothing Finally conn.Close() conn = Nothing End Try ........................................................................................... I javlja grešku (u prilogu je) Primetio sam sledeće: 1. Ako funkciju za oporavak pozovem kao prvi poziv bazi podataka radi OK. 2. Ako , recimo, najpre se obratim bazi da izvršim npr proveru prava prijavljenog korisnika, onda ne radi. Koliko mi se čini sve konekcije prema bazi zatvaram. Zna li neko gde je problem? Da li ovo uopšte može da se reši na ovaj način? Hvala svima unapred. |