[ PCS @ 08.04.2007. 09:03 ] @
Srecan Uskrs svim vernicima. Ja se danas najvise molim Bogu da mi laptop vaskrsne. Sinoc se po tastauri prosulo pivo, otprilike 0,1l. Odmah sam ga iskljucio iz struje, skinuo bateriju i okrenuo naopako da curi ka napolje. Posle sam cistio izmedju tastera koliko god sam mogao i susio ga stonom lampom. Celu noc je proveo okrenut naopako. Nazalost, nemam odgovarajuci alat da bi ga otvorio, a nisam siguran ni cime i kako da ga ocistim ako ga otvorim. Ono sto me interesuje su saveti sta dalje? Da li da ga ne diram do utorka pa rano ujutru u servis da ga otvore i pogledaju kakvo je stanje unutra? Ili da sacekam jos da se to dobro osusi pa eventualno veceras ili sutra da ga prikljucim na struju i pokusam da ga ukljucim? Takodje, zna li neko iz iskustva da li je u celoj prici bolje ili gore sto se prosulo pivo, a ne voda ili nesto drugo? Znam da neki laptopovi imaju neku vrstu zastite od prljavstine i proispanja tecnosti po tastaturi ali ovaj moj verovatno nema. Jednom mi je mobilni telefon upao u vodu. Tad sam naucio da se odmah skida baterija kad se tako nesto desi. Imao sam srece jer mi je poznanik serviser mobilnih telefona i on ga je otvorio i ocistio i radio je odlicno dok m ga nisu ukrali :( Javicu sta sam uradio. PS: mozda nije bitno ali u pitanju je HP nx6110 |