[ suki4 @ 08.04.2007. 11:44 ] @
Ne znam je li ovo pravo mjesto za ovo pitanje, u produžnom kablu mi je trenutno ukljuceno 7 potrošača: kompjuter s pripadajućim mu dodacima, lampa, tv i logitech zvučnici koji povremeno pucketaju, vrlo neugodno i plašim se da to ne bude pogubno. Nemam mogućnost rasporediti potrošače na više utičnica. Zbog čega se javljaju ova pucketanja? Molim vas da mi preporučite neki kvalitetan produžni kabl...
[ Ned123 @ 08.04.2007. 16:45 ] @
Zvučnici "pucketaju" jer reaguju na smetnje u okolini (posebno releje i prekidače). Pretpostavljam da se radi o nekoj niskobudžetnoj verziji logitech-a (s-serija). Ako pucketanje nije jako, ne obraćaj puno pažnju na njega. Meni su noname zvučnici pucketanjem reagovali i na paljenje svjetla u sobi. Sad imam Altec i puca samo pri sopstvenom paljenju i gašenju.
[ suki4 @ 08.04.2007. 17:29 ] @
Da, S200, ali da li bi kvalitetan produžni eliminirao barem neka od njih... Sad ih je toliko da i ne mogu baš "ne obraćati pažnju"...
[ Ned123 @ 08.04.2007. 17:49 ] @
Jedino bi moglo pomoći odmicanje zvučnika od izvora smetnji (koje se uglavnom i ne prenose proz mrežu, već se primaju preko slabo "oklopljenog" pojačala - kroz vazduh).