[ virtualx @ 11.07.2003. 00:05 ] @
| posto sa interneta skidam podatke prosjecnom brzinom oko 2KB/s zelio bi instalirati kakav menager za to.
zanima me koji je download menager najbolji i sa kojim je moguce najbrze downloadirati.
i gdje da skinem menager? |
[ Slobodan Milivojevic @ 11.07.2003. 00:22 ] @
Pa mozrs neku noviju verziju get right, ili download acelerator, ali ja mislim da je get right bolji, jeste da se placa, ali nije tesko naci crack.
U get right-u koristish opciju segmenting download, i to ume da pomogne.
[ random @ 11.07.2003. 02:20 ] @
wget. Mali, besplatan i ad-free.
[ Ovu poruku je menjao random dana 11.07.2003. u 02:20 GMT]
[ Vesic @ 11.07.2003. 02:20 ] @
Takodjer preporucam FlashGet.
Jednostavan za upotrebu, integrira se po potrebi u browser, lako se konfigurira, ima sve opcije nadohvat ruke (misa)... Jedino sto je komercijalan, ali to ionako nije problem s obzirom da je skoro cijelo vrijeme minimiziran u tasku (plus to ima i transparentni indikator koji pokazuje kak napreduje download).
Link: Amazesoft.
[ random @ 11.07.2003. 02:24 ] @
Navedite molim vas i to da li se program plaća i da li prikazuje reklame, pošto je to jako bitno.
[ Djomloun @ 11.07.2003. 14:09 ] @
A sto da komplikuje stvari lepo uzme Operu i ima sve u njoj.Opera ima reklame/baner ali se moze zaobici.
[ axez @ 11.07.2003. 19:04 ] @
Citat: random:
wget. Mali, besplatan i ad-free.
[ Ovu poruku je menjao random dana 11.07.2003. u 02:20 GMT]
Boze randome, gde si ti video prosecnog windows korisnika da otvara konzolu da bi ukucao nesto.....:)
[ caiser @ 11.07.2003. 21:32 ] @
Hvala bogu, ljudi nisu bili lenji pa su napravili i GUI za wget. :)
[ mikis @ 12.07.2003. 00:33 ] @
Nešto se ne sećam da wget može da skida jedan fajl u više threadova istovremeno? A kako ono beše da mu kažem da mi poskida sve datoteke ili samo neke po izboru sa određene web strane koja mi je otvorena u browseru?
Opera nije loše, ali nije ni približno najbolje rešenje, Transfer deo nije najbolje odrađen. Npr, pre neki dan sam skidao novi PHP od 5-6MB. Negde na 95% veza se potpuno zaglupela, ručno sam je prekinuo a Opera je skontala da je transfer završen, i nikakvim trikovima nisam uspeo da je nateram da skine preostalih 100-tinak KB fajla :(
[ tOwk @ 12.07.2003. 01:28 ] @
Citat: mikis:
Nešto se ne sećam da wget može da skida jedan fajl u više threadova istovremeno?
A koliko ja znam, jedan wget proces troši manje resursa od jedne niti u tim programima, pa ne znam zašto ne bi pokrenuo nekoliko wget-a i tako preuzimao. Mada, opet, ne znam što ti znači da preuzimaš jedan fajl iz više delova odjednom.
Citat: A kako ono beše da mu kažem da mi poskida sve datoteke ili samo neke po izboru sa određene web strane koja mi je otvorena u browseru?
wget --help (potraži opcije i, m, r, p, G, X, A, i još gomila drugih koje ti dozvoljavaju da sve to fino izabereš).
A ako ne znaš kako da preneseš adresu neke veb strane koja ti je otvorena u čitaču, onda... ;-)
[ mikis @ 12.07.2003. 14:04 ] @
Citat: tOwk:
A koliko ja znam, jedan wget proces troši manje resursa od jedne niti u tim programima, pa ne znam zašto ne bi pokrenuo nekoliko wget-a i tako preuzimao.
Jel znaš kako radi FlashGet? Kad izabereš fajl za download, on ga automatski podeli u 3 ili 5 ili koliko već izabereš delova, i skida ih sve istovremeno. Na, taj način, bar teorijski, postiže veću brzinu. A čovek je baš za to pitao. Hoćeš reći da ja treba sad da računam koliko je velika datoteka, pa koliko je veliki i gde počinje koji segment, pa da svaki put nabadam po komandnoj liniji koja je odgovarajuća opcija... Kad mogu samo da kliknem na link?
Nemoj me pogrešno shvatiti, wget je fantastičan alat i koristim ga sa velikim zadovoljstvom, ali samo za ono što najbolje radi. wget je odlična dopuna, ali ne i zamena za dobar download menadžer.
Citat: A ako ne znaš kako da preneseš adresu neke veb strane koja ti je otvorena u čitaču, onda... ;-)
;) Pričam o tome da kada otvorim neku stranu recimo sa Opera skinovima ili gomilom zipovanih fontova, dovoljno je da kliknem na "Download All With Flashget" i iz menija izaberem koje vrste datoteka da mi skine i sa kojih sajtova.
[ byTer @ 12.07.2003. 17:11 ] @
DAP ima opciju u onom toolbaru da skida sve linkove sa jedne stranice (leech)sto moze da posluzi kada skidas fontove, slike, slike 
[ tOwk @ 12.07.2003. 17:39 ] @
Jel znaš kako radi FlashGet? Kad izabereš fajl za download, on ga automatski podeli u 3 ili 5 ili koliko već izabereš delova, i skida ih sve istovremeno. Na, taj način, bar teorijski, postiže veću brzinu. A čovek je baš za to pitao.
Ne znam ko je i gde baš za to pitao (ja to nisam video, i dalje ne vidim u ovoj temi), ali koliko ja poznajem HTTP/FTP i TCP/IP protokole, to je obična besmislica ;-)
Citat: ...dovoljno je da kliknem...
Ok, znam da je nekome lakše da sve i svja klikta, ali ima onih i kojima nije — nateraj me da pomerim ruke sa tastature ;-)
U svakom slučaju, wget je napravljen da upravo podržava to što si ti naveo — preuzimanje određenih vrsta fajlova sa neke stranice, i na to sam i učinio primedbu .
[ mikis @ 13.07.2003. 05:01 ] @
Citat: tOwk:
Ne znam ko je i gde baš za to pitao (ja to nisam video, i dalje ne vidim u ovoj temi), ali koliko ja poznajem HTTP/FTP i TCP/IP protokole, to je obična besmislica ;-)
Mož' da bude, al ne mora da znači :) Pošto imaš i opciju da automatski pronađe mirrore i skida fajl istovremeno sa više servera -- korisno ako su serveri zagušeni.
Citat: Ok, znam da je nekome lakše da sve i svja klikta, ali ima onih i kojima nije — nateraj me da pomerim ruke sa tastature ;-)
Stvar navike i ekonomičnosti... Meni je lakše da u jednom ili 3 klika izaberem šta hoću da skinem, nego da nabadam po komandnoj liniji. Opet, za skidanje celih sajtova ili prenos fajlova na udaljeni server, lakše mi je ga koristim wget nego da nabam po opcijama glupavog WebZip-a :)
[ Vesic @ 16.07.2003. 01:31 ] @
Slucajno sam naletio na jedan free DM i probao sam ga iz znatizelje za par downloada; odradio je sve uredno i povremeno je postizao fascinantne brzine (ISDN na 1 kanalu - 8,55 kB/s i to drzi cirka 10-ak sekundi u komadu pa se malo spusti)... Neke stvari su mi bile ipak malo nelogicne, tipa dodjela bandwidth-a u nekim trenutcima...
BTW, ima i integriran FTP client (koji nisam imao prilike isprobati), pregledan History i hrpu zgodnih sitnica.
Inace i dalje mislim da je FlashGet najjaci, ali evo odlucio sam spomenuti i LeechGet zbog lijepog sucelja i prije svega zato sto je besplatan.
[ tOwk @ 16.07.2003. 02:38 ] @
Mož' da bude, al ne mora da znači :) Pošto imaš i opciju da automatski pronađe mirrore i skida fajl istovremeno sa više servera -- korisno ako su serveri zagušeni.
Eh, da mi je da nađem ja taj server koji ću da zagušim sa mojih 3,5 k/s ;-)
Citat: Stvar navike i ekonomičnosti... Meni je lakše da u jednom ili 3 klika izaberem šta hoću da skinem, nego da nabadam po komandnoj liniji.
Uh, ja kada treba još da uračunam i pronalaženje i pravljenje odgovarajućeg direktorijuma u koji ću da smestim to što preuzimam, to bi izašlo dosta više od 3 klika :-) Mada, kako i sam kažeš — stvar navike.
[ ferror @ 29.07.2003. 23:56 ] @
DAP ima ugradjen spy program i ad-aware!!!!!!Pročitajte i koristite Spysweeper(webroot.com)!!!!Štaviše:U user agreementu i piše(oko 4000 reči-šta mislite zašto?!),da slobodno mogu koristiti vaše podatke tj. prodati trećem licu!!!Ja sam dosad to koristio,dok nisam instalirao Spz Sweeper.Sada koristim Jet Flash.Uostalom,najbolje programz stranice ovo zadnje preporučuju...
[ Gugliša @ 25.01.2004. 18:58 ] @
Pokusavam sa posla da skinem neki poveci fajl ali mi stalno puca veza. Odlucio dam da instaliram DAP, koji imam kod kuce i koji radi fantasticno, ali administrator mi je stavio zabranu instaliranja programa. Nakon toga pokusao sam sa instaliram FlashGet i uspeo sam, ali on nece da zapocne ni jedan download. Sta da radim ?
[ kUdtiHaEX @ 25.01.2004. 21:25 ] @
GetRight ne moze da dobije epitet najboljeg. DAP takodje ne moze, jer ako se neko seca imao je malo problema kao sto su unistavanje skinutog fajla... FlashGet je zaista najbolji od svih njih i mislim da ne moramo mnogo da pricamo o tome.
WGET je po mom misljenju nekako ispred svih njih - zauzima najmanje resurasa i poseduje isto toliko opcija kao i neki drugi DL manager. Ako nekoga mrzi da ulazai u konzolu i da kuca :) tu je GUI :>
[ mitar1982 @ 25.01.2004. 21:50 ] @
Sta je sa gozillom to niko nije spomenuo, ranije je bio popularan DM.
[ ZoNi @ 26.01.2004. 14:50 ] @
- Download Express (free, 250kB)
- Star Downloader 1.42 (poslednja free verzija - odlican!)
- LeechGet (jedan od najmocnijih!)
- NetTransport (free klon FlashGet-a)
mada, mislim da je *najbolji* ReGet Deluxe, ali meni bilo koji od besplatnih u potpunosti zavrsava posao! (a, realno, to vazi i za bar 90% drugih surfera)
[ Iceshield @ 27.01.2004. 09:24 ] @
Da Mikis je apsolutno tacno odgovorio na pitanje, Flashget je softver koji je
u Shareware verziji Crack je lako pronaci a uz to on se odlicno snalazi sa FTP downloadom moze stimulativno da downloaduje vise podataka sa interneta, podrzava nastavljanje download-a i sto je najbitnije Srpski jezik u latinicnoj verziji.
Sve preporuke za Flashget.
[ kUdtiHaEX @ 27.01.2004. 10:04 ] @
Citat: ZoNi:
- Download Express (free, 250kB)
- Star Downloader 1.42 (poslednja free verzija - odlican!)
- LeechGet (jedan od najmocnijih!)
- NetTransport (free klon FlashGet-a)
mada, mislim da je *najbolji* ReGet Deluxe, ali meni bilo koji od besplatnih u potpunosti zavrsava posao! (a, realno, to vazi i za bar 90% drugih surfera)
Cao Zoni :> Pogresno mesto za sirenje takvih ideja ;>> Elem, flashget koristi najvise ljudi i jeste najbolji...
[ ZoNi @ 27.01.2004. 15:09 ] @
Citat: kUdtiHaEX:
Cao Zoni :> Pogresno mesto za sirenje takvih ideja ;>> Elem, flashget koristi najvise ljudi i jeste najbolji...
zdravo, kutijo!
pa, nije pogresno mesto: covek je trazio savet za d/l manager, a ja mu dajem konstruktivne predloge!
inace, i ja sam koristio FlashGet, ali nisam primetio NISTA kod njega sto bi mu obezbedilo tu laskavu titulu najboljeg! (meni licno i za moje prohteve, Star Downloader je mnogo bolji! :) )
uzgred: da li iz Elem, flashget koristi najvise ljudi i jeste najbolji moze da se izvede i sledeci zakljucak: Elem, IE koristi najvise ljudi i jeste najbolji? mada, ti ionako znas da ja volim i one programe koje ne koriste mnogi ljudi :)
[ dpop @ 27.01.2004. 15:21 ] @
Kad sam na Win-u za mene je neprikosnoven fget i na ISDN 1 BRI je cca 7.5. To bi trebao da bude i neki teoretski max. jer tu ima jos i kontrolnog saobracaja a ne samo cistih podataka. 
[ Corey @ 09.02.2004. 08:16 ] @
Moj glas ide DAP-u mada cu da probam i FlashGet a nije mi jasno kako neko moze da gaze da je GetRight najbolji dm kada je dosta losiji od ostalih.Dovoljno je samo da uporedite njega sa DAPom i videcete njegovu najvecu manu,a sto se tice FlashGeta ne komentarisem dok ga ne probam.
[ Buum @ 09.02.2004. 09:17 ] @
Po mom mišljenju apsolutno najbolji download manager je ReGet Deluxe!
ReGet su napravili ruski programeri, a slobodno mogu da kažem da je FlashGet samo njegova loša kopija! Dovoljno je da uporedite zvanične Web sajtove ova dva proizvoda pa da vam bude jasno šta je original, a šta plagijat. FlashGet možda jeste popularniji, ali to ne znači i da je kvalitetniji. Ista priča kao za AVP i ostale antivirusne programe ("problematično" rusko poreklo programa).
Evo nekih karakteristika najnovije verzije:
- Unmatched: No-quiz installation: Select your connection type and ReGet Deluxe will automatically tune the download settings to use your Internet connection to its fullest extent.
- No-wiz installation: ReGet Deluxe can automatically detect and use your browser's proxy server settings.
_ One-click downloading: ReGet Deluxe works as the default download tool for all the popular browsers, such as Microsoft Internet Explorer 4.0 and higher, Netscape Communicator 4.0 and higher, Opera 4.0 and higher, NetCaptor 6.1, NeoPlanet 5.2, MSN Explorer 6.0.
- Unmatched: Now with Microsoft Internet Explorer 6 and Netscape Navigator 6 support.
- Original: Quick download of multiple files linked from the same page with the original "Download All by ReGet Deluxe" browser context menu command*.
- Unmatched: Complete control: We've even made the toolbar in ReGet Deluxe fully customizable. Configure it to suit your needs!
Core Features
- ReGet Deluxe supports file download (retrieval) from both file transfer (FTP) and web (HTTP) servers.
- Reliable downloads: ReGet Deluxe will make unlimited attempts to download the file until the download is completed.
- No time is wasted: ReGet Deluxe resumes broken downloads from where they left off from both HTTP and FTP servers. It saves you time as you don't have to download again what you already have on your hard-drive!
- Unmatched: ReGet Deluxe can download from secure servers (HTTPS) with the special add-on available from the download page.
- Unmatched: ReGet Deluxe can download from online file storages (like MySpace.com, iDrive.com, etc).
- Local network support: ReGet Deluxe supports all popular proxy servers so you can use it in a corporate network.
- Unmatched: ReGet Deluxe supports not only basic proxy authentication, but also NT challenge/response (NTLM).
Fastest Downloads, Best Download Experience
- Unmatched: 3-5 times speed improvement: with ReGet Deluxe feature to split the files being downloaded in sections and download all the sections at the same time. That is from 300% to 500% improvement!
- Original: Easy browsing while downloading: ReGet Deluxe can detect browser activity and automatically lower its traffic usage if the browser transfers data*, giving you the ability to browse the Internet without interrupting your downloads.
- Original: Built-in MSIE Spy - the program for monitoring browser activity. Watch the real URLs of all the files downloaded by the browser, otherwise invisible to the user, such as graphics, scripts, banners, buttons including CSS and Javascript files, etc.*.
- Heaven for modem users: ReGet Deluxe has built-in dial-up integration. You don't have to run a lot of programs to download just one file. ReGet Deluxe can dial up to your ISP, download files and hang up when the download is finished.
- No slowdown: if one particular download slows down, ReGet Deluxe can reconnect to a server, giving a jump start to your download.
Advanced Features
- Unmatched: Advanced browser integration system allows ReGet Deluxe to intercept and process all types of links, including forms and redirection scripts.
- Unmatched: ReGet Deluxe provides extensive logging of every download attempt and every program action, whether it was successful or failed.
- Original: With the Site Manager you can set the downloading properties (such as login and password, maximum allowed connections, etc.) for any server you will be downloading from.
- Unmatched: Built-in Advanced Scheduler lets you schedule such events as: start and pause downloads, start and close program, dial and hang up. You can set any ReGet Deluxe event to happen at any time you want, regularly or depending on another event.
- Built-in FTP Explorer that allows to display the structure of a remote FTP server in a user-friendly format, so a user can choose what files or directories he wants to download.
- Unmatched: Total recall: Advanced History will give you information about all the files you have ever downloaded. You'll never forget when, what and from where you have downloaded a file and where it is stored.
- Search pane - now you don't need a separate program to find files for downloading.
- Automatical Antivirus checking makes your downloads secure from viruses and trojans.
- Unmatched: You can now edit the properties for a number of selected downloads in one go.
- Unmatched: Use macros to automatically create folders named according to the extensions of downloaded files, date of downloading or name of the destination server.
- UnmatchedLink extracting feature - you can extract all the URLs from the large text, just dropping it to the floating window
- A step forward in the interface technology - like Microsoft Windows family, ReGet Deluxe now comes with schemes, allowing further personalization. Since this new technology does not employ "skins", it does not significantly affect size of the program, nor its performance.
- Use Categories feature to define download properties depending on the type of downloaded file (music, video, games, software etc.)
- Use Internet Explorer toolbar to get access to ReGet Deluxe features without opening the program main window.
* For Microsoft Internet Explorer and browsers based on it only.
[ Corey @ 09.02.2004. 09:30 ] @
Odmah sam primetio manu.Ima integraciju sa najgorim browserom koji postoji.IE!!!Posto ja koristim Operu nadam se da ima ngde da skine neki plug in za nju.
[ VRKY @ 02.03.2004. 20:25 ] @
Download Express-za mene je naj,imao sam GETRIGHT ali nisam toliko bio s njim zadovoljan ko sad s Download Express-om.
[ GoranYu @ 26.03.2004. 23:18 ] @
Nasao sam neki disk jos pre godinu i po dana na kojem je bio i DAP (crackovan). Nisam ga jos promenio, sve savrseno radi. Download uglavnom preko 5 KB/s, podrzava sve sto mi treba.
GetRight sam probao i nije mi se svideo.
Znaci, jos jedan glas za DAP
[ slovas @ 20.05.2004. 10:42 ] @
DAP i to od verzije 7.0 jer podrzava gomilu novih opcija kao sto je i preview. Mozda ima i boljih, ali za mene je i ovo previse
[ Nabukodonosor @ 21.05.2004. 11:42 ] @
Pa svako prica da je najbolje ono sto ON trenutno koristi. Ja sam licno za sebe uradio test i gde sam testirao nekoliko napopularnijih download managera u isto vreme sa istim fajlovima. FlashGet se pokazao UBEDLJIVO najbrzi, a DAP najsporiji. Video sam i kod komsije da je uzasno spor.
[ VRKY @ 26.05.2004. 16:19 ] @
Ja čvrsto tvrdim da je naj Download Express.
On je na Hr jeziku,jednostavan je za uporabu.... i jednostavno je naj za mene
[ stil @ 12.09.2004. 12:48 ] @
Probao DAP,Flash Get.Najviše mi odgovara ReGet Deluxe 4.0.Integriše se u Mozillu,Ie.
Sa ReGet Deluxe 3.1 sam svojevremeno skinuo SP4 128 MB za 2000-ku bez problema.
POzdrav.
[ StORM48 @ 10.10.2004. 00:53 ] @
Po mom iskustvu - FlashGet. Mada, njegove prednosti se vide tek sa super-brzim linkovima, gde svi ostali programi posustaju u odnosu na njega. Pošto koristim satelitski download, i probao sam sve SAT provajdere dostupne kod nas, kao i neke koji to nisu (T3 i još neki SAT van naše zemlje), jedini koji uspe da izađe na kraj sa velikim fajlovima, bez dodavanje epiteta "corrupted", je upravo FlashGet. Brzina je prilično u njegovu korist, s obzirom na proizvoljno deljenje fajla na posebne pakete.
Još neki od pomenutih mogu da budu korisni (što se mene tiče), ali je FlashGet za brzi download jednostavno jedini logičan izbor.
Pozdrav
[ random @ 10.10.2004. 13:55 ] @
[ pizdun @ 10.10.2004. 15:07 ] @
Ako se mene pita, ja koristim Internet download manager i veoma sam zadovoljan njime, a najviše mi se sviđa opcija da skida zakrpe s windows updatea u .exe fileovima, koji se mogu instalirati bezbroj puta bez skidanja s interneta ;)
[ neo01 @ 12.10.2004. 13:48 ] @
GetRight... Uvek ODLICAN bio i ostao... Probao sam i FlashGet i ne
vidim sta on ima, a da GetRight nema??
On Sun, 10 Oct 2004 01:30:31 CEST, "PEPA" wrote:
Citat:
FlashGet jeste zakon!!! To zna svako ko je bar malo experimentisao sa njim i slicnim programima.
[ JovanT @ 16.10.2004. 11:18 ] @
Ma FlashGet je zakon. Inače ja sam autor prevoda verzije 1.50 na latinici. Poslao sam im i ćiriličnu verziju nego ne ubaciše je. Ako nekome treba ćirilična verzija neka mi se javi na PP pa ću mu je poslati.
[ Thumbsucker @ 20.10.2004. 10:20 ] @
meni je dobar chrysanth download manager, nema nikakvih reklama i nekad je bio besplatan, ali sada nije(crack se moze naci bilo gdje).
Link:
http://www.chrysanth.com/Products/CSDownloadManager.htm
[ old @ 27.01.2005. 23:24 ] @
Još jedan glas za operu.
Kroz ptt žicu može da mi prođe 5 kb/s, opera uvek toliko i skida. Davno je bilo kada sam koristio dap i sl, i ništa nije moglo da pređe barijeru ukupnog protoka.
Znam za ISP u usa koji deli software za kompresovani protok pojedinih fajlova kao što su html. To je jedino* za šta znam da ubrzava protok.
A za "resume supported" su 2 mogućnosti: ili nastavlja, ili moraš iz početka. Nema tu brže ili sporije.
E, sad, ako sam neobavešten i staromodan, neka mi neko preporuči download manager koji će mi skinuti fajl brže od opere - otvoren sam da probam.
Koliko ubrzanje da očekujem (u procentima)?
[ broker @ 28.01.2005. 10:19 ] @
Probah ovaj FreshDownload sto ste preporucili i deluje mi ok. Najvaznije mi je da ume da se integrise u Mozillu, sto mi je bio problem sa drugim slicnim programima.
Sto se brzine downloada tice, nikad nza to nisam obracao paznju, ionaku su tu razlike minorne a obicno i ogranicim brzinu da bi mi ostalo prostora da mogu da radim nesto drugo dok se download vrsi u pozadini.
Nikada ne bih prednost dao brzem downloaderu, neko komfornijem, preglednijem i laksim za upotrebu.
[ ironman @ 28.01.2005. 21:02 ] @
Probao sam FlashGet , i pored gomile spyware-a i adwer-a koje MS AntiSpywer pronalazi , mozda bi ga i zadrzao ( prvenstveno zbog srpskog prevoda) kad ne bi stalno izbacivao nekakve reklame u IE ( da li postoji neko resenje za to )
Free Download Manager se stalno nesto bug-uje , kada ga instaliram radi , a vec sledeceg dana ne ( ne prikazuje download u toku , vec me posle nekoliko sati iznenadi)
PS. dajte neki predlog
[ starisloven @ 29.01.2005. 00:56 ] @
Imas link da mi posaljes email, pa mi se javi da ti posaljem rjesenje za
najnoviji Flashget.
[ Trajkovic @ 29.01.2005. 05:19 ] @
Intenet download manager je najbrzi, ali zato vuce vezu extra, ne mozes da
otvoris nista dok on skida sa interneta.
--
Pozdrav,
Trajkovic!
[ Au197/79 @ 29.01.2005. 14:48 ] @
Šta mislite o Free Download Manager-u.
Besplatan je, liči na FlashGet i svuda ga hvale. Ja sam ga tek danas instalirao, pa ga nisam upoznao bliže.
http://www.freedownloadmanager.org/fdminst.exe
[ Buum @ 29.01.2005. 15:25 ] @
Najtoplije preporučujem ReGet Deluxe 4.1 jer se odlikuje izuzetnom pouzdanošću, mnoštvom opcija i neprevaziđenom konfornošću u radu. Pored toga, izuzetno dobro se integriše u praktično sve poznatije Web browsere - recimo sa Firefoxom odlično šljaka uz Flash Got ekstenziju. Ima i mogućnost prilagođavanja brzine downloada u zavisnosti od toga koliko aktivno koristite Web browser...
Uopšte mi nije jasno zbog čega mnogi ljudi koriste smeće poput FlashGet-a kad je:
1. samo loša kopija ReGet-a
2. prepun spyware-a i kojekavih gluposti
3. izvikan u zapadnjačkim časopisima na uštrb ReGet-a [isti slučaj diskriminacije kao i sa Kaspersky-im koji se skoro nikad ni ne pojavljuje u komparativnim testovima AV softvera]
[ ironman @ 29.01.2005. 16:19 ] @
Citat: Buum: Najtoplije preporučujem ReGet Deluxe 4.1 jer se odlikuje izuzetnom pouzdanošću, mnoštvom opcija i neprevaziđenom konfornošću u radu. Pored toga, izuzetno dobro se integriše u praktično sve poznatije Web browsere - recimo sa Firefoxom odlično šljaka uz Flash Got ekstenziju. Ima i mogućnost prilagođavanja brzine downloada u zavisnosti od toga koliko aktivno koristite Web browser...
Da li moze da se koristi i neregistrovan i koja verzija ( Deluxe , Pro ili Junior)
BTW. Da li je greska imati instalirano vise Download Manager-a istovremeno( bespotrebno trosenje resursa)?
[ Ivan Starčević @ 29.01.2005. 17:00 ] @
Citat: 2. prepun spyware-a i kojekavih gluposti
Prvo, treba da razlikuješ SpyWare od AdWare. FlashGet ima AdAware i kada ga kupiš od nestane ;)
Drugo, moraš da paziš šta i kojim tonom kazuješ na forumu, pošto snosiš odgovornost onoga što si rekao, a ovo što si sad lupio je strašno.
Poenta: FlashGet nema nikakvih napasti već samo mehanizam za dovod slika na banner dok je program u trial modu.
[ Buum @ 31.01.2005. 12:29 ] @
Citat: ironman: Da li moze da se koristi i neregistrovan i koja verzija ( Deluxe , Pro ili Junior)
BTW. Da li je greska imati instalirano vise Download Manager-a istovremeno( bespotrebno trosenje resursa)?
Mislim da sve tri verzije imaju trial period od 21 dana, a nakon toga je neophodna registracija. Pogledaj na sajtu www.reget.com. Moj favorit je Deluxe verzija.
Citat: Ivan Starčević: Prvo, treba da razlikuješ SpyWare od AdWare. FlashGet ima AdAware i kada ga kupiš od nestane ;)
Drugo, moraš da paziš šta i kojim tonom kazuješ na forumu, pošto snosiš odgovornost onoga što si rekao, a ovo što si sad lupio je strašno.
Poenta: FlashGet nema nikakvih napasti već samo mehanizam za dovod slika na banner dok je program u trial modu.
Ok, u pravu si – pogrešno sam se izrazio. FlashGet ima ugrađen baner za AdWare, a ne za SpyWare. Međutim, problem je što programi za detekciju tih napasti i nakon registracije FlashGet-a ukazuju na postojeći AdWare baner. To bi otprilike moglo da znači da je taj nesrećni baner sa reklamom samo prikriven (ne prikazuje se), ali reklamice i dalje piče u pozadini, a to bespotrebno vuče bandwith...
[ Ivan Starčević @ 01.02.2005. 14:50 ] @
Delimicno si u pravu, ali kada kupis retail software mozes obicno da ubacis kljuc pri instalaciji ;)
[ Taka Takata @ 25.09.2005. 07:26 ] @
Ja odavno koristim GetRight pa necu menjati ono sto je vec isprobano...
Medjutim, ovde me zanima nesto drugo o cemu niko nije progovorio...
Osim FlashGeta koji jos od navedenih download managera ima opciju "download all" (GETRIGHT TO NEMA) t.j. skidanje vise fajlova odjednom - jednim klikom, od nekog web site-a gde su postavljeni vise download linkovi?
[ slack5 @ 19.10.2005. 14:11 ] @
Ja koristim Reget Deluxe 4.1a u kombinaciji sa Firefox 1.07 uz FlashGot ekstenziju.
FlashGot ekstenzija ima opciju "FlashGot All" koja, iz Firefoxa, sve linkove sa sajta prosledi Reget-u. U Reget-u "čekiraš" koje fajlove želiš da skineš.
Inače FlashGot (verzija 0.5.9.91 koju ja trenutno koristim) podržava sledeće download managere:
Reget, Aria, cURL, Download Accelerator Plus (DAP), Download Master, Download 4 X, FlashGet, Free Download Manager, FreshDownload, GetRight, GNOME Gwget, HiDownload, iGetter, InstantGet, Internet Download Accelerator, KDE Kget, LeechGet, Mass Downloader, Net Transport, Net Ants, Speed Download 2 i 3, Star Downloader, Thunder, TrueDownloader, WellGet.
[ since1986BC @ 25.07.2006. 16:06 ] @
nije mi jos uvel jasno koji je najbolji? :)
Ali mene zanima da li se na i jednom moze namestiti da omoguci download u nastavcima
kod sajtova poput megaupload.com i drugih slicnog karaktera
[ Alexxandar @ 28.07.2006. 16:17 ] @
FlashGet je definitivno najbolji izbor... Pregrsht opcija u malom pakovanju... Plus ako npr skidash sa nekih kineskih sajtova ili uopshte ako host promeni ip u toku downloada Flashget nastavlja download bez prekida...
Samo jedna od njegovih prednosti...
[ webMAESTRO 402092 @ 20.09.2006. 21:20 ] @
Koji od ovih programa ima mogućnost da se kod svih korisnika prikažu isti fajlovi koji se downloaduju??? Trenutno koristim Free Download Manager (i veoma je dobar) ali svaki korisnik vidi samo ono što je on stavio za download a ne vidi od ostalog korisnika. Da li postoji neka opcija u FDM-u da se ovo podesi?? Ja sam sve pretražio ali ne nađoh nighde. Dakle, koji od navedenih programa ima tu mogućnost da i drugi korisnik vidi ono što sam ja stavio za download, pa da i on downloaduje to kada je on prijavljen na sistem. To mi je potrebno prilikom skidanja većih fajlova, da kada drugi korisnik koristi kompjuter, usput skida ono što sam ja krenuo da downloadujem.
[ Shadowed @ 20.09.2006. 23:33 ] @
FlashGet cuva bazu u svom direktorijumu tako da moze da nastavi gotovo svako ko ima pravo da ga pokrene pod uslovom da ima pravo pristupa tamo gde je download-ovani fajl.
[ Goran Mijailovic @ 21.09.2006. 11:49 ] @
Ova tema postoji vec tri godine i kad je malo bolje pogledam ne vidim svrhu njenog postojanja u ovom obliku. Ovakva kakva je pre spada u ankete.
Argumenti tipa ovaj ili onaj program je zakon, ili taj i taj rulez ne prilice kvalitetu ovog foruma. Zbog toga ide lock dok se ne vidi sta cemo sa ovom temom, da li da se cisti od ovakvih postova ili da bude anketa ili da se ostave samo oni postovi koji argumentovano nesto tvrde...
edit:
Sada je ociscena od beskorisnih postova i otkljucana.
[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 31.10.2006. u 19:18 GMT+1]
[ dmostarac @ 11.06.2007. 23:48 ] @
Nisam najbolje razumeo pa ako moze neko da mi pojasni.
Interesuje me kako bih mogao da snimim sa neta npr. cele albume mp3 pesama koje su smestene u jedan folder.Sa kojim bi to programom moglo da se uradi.
Da ne moram svaku pesmu posebno da download-ujem nego da taj program nadje sve pesme i sam ih skine
[ Nemanja Avramović @ 12.06.2007. 12:51 ] @
Ja koristim Free Download Manager (besplatni klon FlashGet-a) i ekstenziju FlashGot za Firefox. U Firefoxu pritisnem ctrl+f3 (flashgot all) i u FDMu uključim filter samo za mp3 fajlove sa te stranice i tako skida sve 
[ icobh @ 12.06.2007. 17:08 ] @
I ja koristim FDM. Odličan u svakom pogledu! Jest da malo zna da zabušava sa interfejsom ali ne i sa downloadom, to je bitno. Još jedan fazon je dobar, a to je da se može prijavljivati na servere kao Internet Explorer, pa download-i sa npr. SourceForge-a, idu direktno...
[ ironman @ 16.09.2007. 09:20 ] @
Da li postoji DL Manager
kod kojeg se u Scheduleru može podesiti i brzina skidanja
Znači preko dana da skida ograničenom brzinom , a recimo posle ponoći da se prebaci na full
automatski
[ anon115774 @ 20.09.2007. 08:19 ] @
Zna li neko koji download manager ima mogucnost web pristupa?
Jedino sto sam do sada nasao je getright ali sa njim imam problem da kada dodajem fajl ne dobijam mogucnost da unesem username/password za http ili ftp.
[ buban @ 27.09.2007. 20:29 ] @
FlashGet, je sasvim ok.Čupa torente, preveden je na naše jezike, a od skoro je i besplatan!!!
Probao sam iz skoro sve, a pošto koristim bežični širokopojasni internet, on mi najbolje leži!!!
[ calexx @ 27.09.2007. 21:27 ] @
Ali je zato na black listama nekih trekera što znači da nije baš sve sređeno.
[ severijan @ 28.09.2007. 13:12 ] @
ja trenutno koristim free download manager.kao sto mu ime kaze,potpuno je besplatan i ima prakticno svu funkcionalnost flashgeta.tako da ga ja toplo preporucujem.
[ slaks @ 28.09.2007. 22:40 ] @
Citat: severijan: ja trenutno koristim free download manager.kao sto mu ime kaze,potpuno je besplatan i ima prakticno svu funkcionalnost flashgeta.tako da ga ja toplo preporucujem.
Ovo kažeš kao da Flashget nije besplatan???
[ easyyu @ 29.09.2007. 00:07 ] @
Citat: slaks: Ovo kažeš kao da Flashget nije besplatan???
Pa i nije na neki nacin..
[ slaks @ 29.09.2007. 00:57 ] @
Citat: easyyu: Pa i nije na neki nacin..
Ne znam na koji to način misli ????
[ easyyu @ 29.09.2007. 01:21 ] @
Citat: slaks: Ne znam na koji to način misli ????
Pa vidi..mozes ga koristiti i neregistrovanog..ali tada imas baner gore sa reklamama.
Stvarno ne znam sta se mena i dobija tacno kada kupis verziju..ali znam da crack ukida taj baner!
[ calexx @ 29.09.2007. 09:59 ] @
Vidi se da odavno ne pratiš Flashget. To je ukinuto i sada je potpuno free.
[ slaks @ 29.09.2007. 11:35 ] @
Citat: easyyu: Pa vidi..mozes ga koristiti i neregistrovanog..ali tada imas baner gore sa reklamama.
Stvarno ne znam sta se mena i dobija tacno kada kupis verziju..ali znam da crack ukida taj baner!
Pa lepo ti čovek kaže, ti odavvvvvvvno nisi u toku čoveče!!!!!!
Više nema registracije niti ima banera, FlashGet je odavno besplatan u pravom smislu te reči 
[ džedaj @ 29.09.2007. 14:17 ] @
Ja koristim Orbit u poslednje vreme, clean & simple look sa svim bitnim opcijama.
[ easyyu @ 29.09.2007. 22:29 ] @
Citat: calexx: Vidi se da odavno ne pratiš Flashget. To je ukinuto i sada je potpuno free.
Moguce je..uglavnom svaki put kada skinem flashget u njemu je crack..i stavim ga ne gledajuci sta menja!
[ slaks @ 29.09.2007. 23:47 ] @
Citat: easyyu: Moguce je..uglavnom svaki put kada skinem flashget u njemu je crack..i stavim ga ne gledajuci sta menja!
Pa nije moguće nego je realnost!
Gde li ti to skidaš?? Trebalo bi druže da počneš da skidaš sa zvanične internet strane
Link: http://www.amazesoft.com/index_en.htm
[ calexx @ 29.09.2007. 23:56 ] @
[ easyyu @ 30.09.2007. 00:10 ] @
Ja koristim 1.72 verziju i pre toga sam koristio 1.5 ili tako nesto...nisam duze vreme ga update-ovao..vec sam ga pre skidao sa emule-om!
Inace hvala ti na linku..stvarno nikad ne bih nasao njihov sajt :)
[ Shadowed @ 30.09.2007. 01:40 ] @
Preporucujem 1.73 ili koja je vec poslednja classic verzija, bez torrent-a i ed2k kao i bez nekih "feature-a" koji ometaju vise nego sto koriste (neki boost koji se ukljuci na 90% fajla i naprevi po 20-30 konekcija i ubije sav ostali saobracaj a ne moze da se iskljuci npr).
[ ptak 13. @ 30.09.2007. 09:57 ] @
Ja licno koristim internet download menager samo zato sto mi svi ostali skidaju sa brzinom od 56kb/s a on sa 62 kb/s ili me laze ili je stvarno nisam ga testirao.Inace jedino sto mi se kod njega ne svidja je to sto ne moze da skida falove tako da kada zavrsi jedan sam predje na drugi dok mislim da kod flash geta je to po deufaltu.Ako neko sna da li flash get skida fajlove nap.jedan po jedan tako da u listi skine jedan i onmah predje na sledeci neka mi javi na privatnu poruku.
Pozdrav od Nikole ! ! !
[ calexx @ 30.09.2007. 12:56 ] @
Nisam siguran šta si pitao, da li misliš da Flashget skida jedan po jedan ili ne skida? U svakom slučaju on skida kako mu se odredi, ako podesiš da skida najviše jedan fajl istovremeno, onda će baš tako da radi ali ja pustim maksimum pa mi skida 8 fajlova u po 10 delova.
Na flashget sajtu se nudi i 1.73 kao poslednja klasik verzija, ima aware opciju ali može da se ne izabere i koliko vidim posle nema banera.
[ ptak 13. @ 30.09.2007. 13:05 ] @
Treba mi pomoc oko toga da ga podesim da kada u listi za downloadovanje ima naprimer 6 fajlova.Tada da ga pustim da skida prvi od tih 6 i kada zavrsi prvi da se sam prebaci na drugi i tako do kraja.Ako je to moguce hajde pomozite mi malo,eto cisto da ne otvaram novu temu nego da se nadovezem na ovu nadam se da se ne ljutite.
Pozdrav od Nikole ! ! !
Imam i najnoviju verziju cini mi se da je 194 ali mogu naci i stare tako da me samo zanima jel moze i kako.
[ Shadowed @ 30.09.2007. 14:53 ] @
calexx, neki konkretan razlog za 8x10?
ptak. 13, tools > options, Conection, Max. simultaneous jobs stavi na 1, OK.
Selektuj fajlove koje hoces skidati i klikni na Start.
[ .LoG @ 30.09.2007. 15:54 ] @
Još jedna preporuka za Orbit.
Do nedavno sam koristio FlashGet, ali kad sam probao Orbit, prešao sam na njega.
Pored osnovnog ima i mogućnost skidanja "streaming" audio i video materijala.
[ calexx @ 30.09.2007. 18:57 ] @
Nikakav konkretan razlog, prvi put sam koristio Flashget pre 8-9 godina kada smo probavali satelitski link i bilo mi je intaraesantno kako to brzo ide. Onda mi je verovatno malo pomogao kod tada slabih konekcija i tako je ostalo.
[ _goThic_ @ 31.01.2008. 20:15 ] @
do skora sam koristio FDM... sad Orbit... savrsen je. mali, jednostavan i ima sve sto treba, bez nepotrebnih prenatrpanih stvari...
[ Danilo Cvjeticanin @ 31.01.2008. 20:57 ] @
Orbit Downloader je savrsenstvo, mislim da ga nikada necu promeniti!!!
[ slaks @ 31.01.2008. 20:57 ] @
I ja sam sa FlashGet-a prešao na Orbit stvarno su ga uradili kako treba.
[ damjandaso @ 20.10.2008. 20:11 ] @
prezadovoljan sam FDM-om... ne znam nekako naviko na njega :)
ima raznih mogucnosti od skidanja videa do konvertovanja ...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|