[ dabicus @ 10.04.2007. 16:03 ] @
Dokument se sastoji od dva sheet-a u kojima se u prvom redu nalazi datum, a u prvoj koloni vreme (hh:mm). Datumi na jednom sheet-u su razliciti, dok vreme moze biti isto. U tabeli se unosi slovo kao oznaka da se dogadjaj desio tog dana u dato vreme. Dva sheet-a postoje zbog razlicitog tipa dogadjaja. Potrebno je napraviti novi (treci) sheet na kome ce se nalaziti oba dogadjaja (ako su se desila) sa oznakom kog dana i u koje vreme (da se "izvlace" podaci iz postojeca dva sheet-a). Probao sam da problem resim sa vlookup funkcijom, podataka koji sam trazio na dva sheet-a je bilo vreme, ali sam u zlo doba video da jedan dogadjaj moze da se desi u isto vreme razlicitog dana. Razmisljao sam i o hlookup funkciji pa da trazim po danim ali posto u koloni u kojoj se unosi vreme nemam sve sate i minute u danu (za razliku od dana gde imam sve dane od tog do tog datuma bez obzira da li se dogadjaj desio u tom danu ili nije), nego ono vreme kada se dogadjaj desio i opet nista nisam uspeo da postignem. Ono sto meni treba, jeste da mi funkcija poredi ne samo vrednost iz referentne kolone nego iz referentog reda, kada trazi podatak. Drugi nacin je da napravim jednu kolonu sa jedinstvenim podatkom vreme+dan, ali zbog razlicitog formata ni to nisam uspeo. Dakle, molim za pomoc, svako resenje koje radi prihvatam bez obzira da li ste do njega dosli slicnim razmisljanjem kao ja ili na neki vas nacin. Hvala unapred.Pozdrav Nikola[Malo izmenjen naslov teme]

[Ovu poruku je menjao Brz_na_tastaturi dana 10.04.2007. u 20:03 GMT+1]
[ Brz_na_tastaturi @ 10.04.2007. 19:01 ] @
Ako ti redovi i kolone nemaju ista zaglavlja (u tvom slučaju to su sati i datumi), a koliko sam ja razumeo kod redova nemaš u obe tabele iste sate onda sumnjam da ćeš to moći da rešiš bez vba koda.
Ako to podesiš povezivanje će biti jednostavno.
[ dabicus @ 11.04.2007. 08:45 ] @
Tacno u redovima su mi razliciti sati. Sa VBA ne stojim bas najbolje, kako da napisem taj kod? Ima li ovde na forumi neki primer?
[ Brz_na_tastaturi @ 11.04.2007. 23:22 ] @
U temi http://www.elitesecurity.org/t222802-Office-Rad-sa-makroima imaš osnovna uputstva za rad za rad u VBA editoru.
A koliko je izvodljivo alternativno (jednostavnije) rešenje, da u obe tabele uneseš iste podatke o vremenu tj da i u prvoj i u drugoj ubaciš redove koji nedostaju?
[ dabicus @ 12.04.2007. 08:19 ] @
Nazalost ne mogu da menjam te tabele.Mislio sam da mozda postoji funkcija slicna kao vlookup, ali kod koje moze da se zada da pretrazuje i po redovima i kolonama... U svakom slucaju hvala.
[ Jpeca @ 12.04.2007. 08:58 ] @
Možda je najlakše, kao što si i sam predložio, da napraviš jednu kolonu sa jedinstvenim podatkom vreme+dan. Postavi primere zbog čega se javlja problem pa da vidimo da li postoji neko rešenje.