[ bisenic @ 11.04.2007. 12:13 ] @
Problem je sledeci:

Imam routherboard 112
Kada pokrenem Hyper terminal, pojavi mi se login, a ne mogu da otkucam nista.

Podesavanja su sledeca:

bps 115200, data bits 8, parity none, stop bits 1, flow control je probano sve tri varijante
[ sdurut @ 11.04.2007. 15:23 ] @
Kakav ti je kabal?
Treba da imas null modem kabal sa pespojenim CTS-RTS i DTR-DSR parom na konektoru ruterboarda. Treba to isto prespojiti na strani PC-ja ako koristiš hardware flow kontorl. Stafi FLOW control NONE. I na strani PC-a je moras da prespajas nista. Naravno RX,TX i GND treba da su pravilno povezani.
[ Dusan Marjanovic @ 11.04.2007. 21:37 ] @
Možda glupo pitanje ali ipak...echo on/off? :)
I da, koji je razlog što mu ne pristupiš preko etherneta?
[ Milos Sreckovic @ 11.02.2009. 21:05 ] @
kupio sam novi Miktotik RB 411
jel mogu da mu nekako pristupim preko etherneta i kako?
znaci nije nista podesavano.
posto sam se nasao u nezavidnoj situaciji i nemam "null" kabal (ili kako ga vec zovu)

prilicno mi je hitno...
[ st_goran @ 11.02.2009. 21:43 ] @
Mozes,

Pomocu Winbox-a, imas ga na Mikrotik-ovom sajtu, startujes Winbox pa onda u produzetku Connect To: imas taster sa tri tackice, kliknes misem na to i otvorice ti se prozor sa ispisanom MAC adresom tvog RB-a, IP adresom - koja je obicno kod novih 0.0.0.0 i Indentity - MikroTik. To selektujes i u Login upises -Admin i odes na taster Conect. To bi bilo najbrze pod uslovom da imas pristup net-u pa da skines Winbox. Nadam se da sam pomogao malo.

Poz.
[ Milos Sreckovic @ 11.02.2009. 22:16 ] @
sve sam uradio, samo kad kliknen konekt, on mi kaze
bad router adress

znaci kad kliknem ...
on izbaci moj mikrotik sa 0.0.0.0 i njegovom MAC adresom(ista pise na ploci)
kada to radim, ugasim internet konekciju(wireless) i ostane mi samo lan koja je direktno prikacena na mikrotik
cak sam i windowsow firewall iskljucio
[ Milos Sreckovic @ 11.02.2009. 22:47 ] @
koja glupost
morao sam da idem prvo na save pa onda na connect

mozda nekom pomogne...