[ darence @ 11.04.2007. 14:14 ] @
El ima neka php funkcija koja vraca adresu stranice sa koje je neko kliknuo na moj link? |
[ darence @ 11.04.2007. 14:14 ] @
[ Nemanja Avramović @ 11.04.2007. 14:35 ] @
Code: $referer = getenv('HTTP_REFERER'); echo $referer; Naravno, ne šalju svi browseri referer (ovo zavisi od browsera) tako da - nije preporučljivo ovo koristiti za neke ozbiljne stvari. [ darence @ 11.04.2007. 17:13 ] @
Hvala. A sad samo jos i ovo : kako da povezem php skriptu sa html stranom tako da upisuje adresu u text fajl?
Sta kazete na ovo <?php $ref = $_SERVER['HTTP_REFERER']; ?> Izvinite, pocetnik sam [ Miroslav Ćurčić @ 11.04.2007. 17:28 ] @
Code: $ref = $_SERVER['HTTP_REFERER']; $fh= fopen('putanja/do/log/datoteke.log', 'a'); fwrite($fh, $ref."\n"); fclose($fh); [ afwt @ 11.04.2007. 18:28 ] @
Nemanja,
Ranije sa bio zagovornik funkcije getenv() dok nisam naleteo na klijenta koji fura neki PHP@IIS koji jednostavno nema tu funkciju... Morao sam da se cimam da pisem alternativu bezveze.... :-( [ darence @ 11.04.2007. 18:51 ] @
@mVeliki
hvala. ali sta ja da ubacim u html stranicu koja se ucitava posle klika da bi se izvrsila ova skripta. Da li moze da se skripta i log nalaze na drugom serveru, posto ovaj ne podrzava php? [ dakipro @ 11.04.2007. 19:35 ] @
Ccc. Postaviti pitanje na php forumu, a server nema php. Malo promašena tema?
Da bi skripta pročitala $_SERVER super-globalnu, logično, potreban je php server, i to podešen tako da kreira ovaj niz (što bi znao da si pročitao manual, što početnici i iskusni uglavnom i rade). Onda kad budeš video šta $_SERVER['HTTP_REFERER'] sadrži, znači da si nekako došao do te php stranice ('sleteo' na nju) i to klikom na neki link na drugoj stranici (opet, logično, da bi uopšte imao referer, jer ako direktno odeš na tu stranicu, ne postoji referer (interesantan deo)). Prostije: stranica koja hvata referer iz browsera NE može da bude u html-u, i na nju mora direktno da se dodje sa drugog (referer) sajta. Znam da tebi treba gotovo rešenje, a za tako nešto si omašio forum, ali možda nekom ovo i zatreba. Kreni nešto konkretno da radiš, pa kad naidješ na konkretan problem, a ti piši ovde. Ako nekom nešto nije jasno oko referera ili ima nešto da doda, slobodno neka postuje, rado ćemo objasniti, može ovo da bude kvalitetna tema ![]() [ Nemanja Avramović @ 11.04.2007. 22:41 ] @
@afwt: Pa ne znam, ja uvek koristim getenv, ali samo u slučaju referera (tako sam navikao
![]() [ afwt @ 01.05.2007. 07:45 ] @
Samo jos nisi naleteo na taj slucaj, nista strasno, a onda ce ti function_exist() za minut staviti osmeh na lice. :-)
Ovo je bilo u sklopu neke aplikacije koja se vrti na mnogo instalacija, sto intranet sto na webu, i iis i apache, windows serveri (sa retardiranim adminima), ma cuda sam video... :-( Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|