[ miko.s @ 11.04.2007. 16:46 ] @
| nedavno sam kupio još jedan dvd-rw. radi se o nec ad7170,iako u neru piše optiarc ad-7170. u čemu je problem:diskovi koji snimim na njemu nisu čitljivi u nekim dvd-romovima. recimo u mom asusu. do sada, nije bilo diska (niti jedan!!!) kojega asus nije htio pročitati, ali sad te diskove koje nec snimi ne želi čitat. asus se muči, i lampica treperi, ali na kraju odustane. taj isti disk se uredno pročita i u novom i u starom nec snimaču (nec nd2510 i nec ad7170).
u čemu je caka? bi li novi firmware riješio problem? |
[ calexx @ 11.04.2007. 19:55 ] @
Uzmi jedan narezan DVD pa ga propusti kroz neki test čitanja (ja koristim kprobe2 i DVDInfopro a može i Nero CD-DVD Speed) i pogledaj koliko ima grešaka. Tako ćeš da vidiš koliko je kvalitetan disk (koji diskovi su inače u pitanju?) i koliko će da bude problema sa drugim uređajima.
[ miko.s @ 11.04.2007. 21:31 ] @
diskovi su traxdata, i nasnimio sam ih barem 200 komada do sada na staroj pržilici, dok na ovoj novoj snimim 1 disk i već ne radi.
upravo radim scandisk. došao je do 89% i tu je stao.surface scan je do tuda 100% zelen, ali sada mi pljucka crvene, iako je disk površinski neoštećen. sutra ću se zabavljat s njime.
btw, našao sam neki firmware koji dodaje podršku za nešto, ali nisam ga uspio instalirati (prijavi error sending firmware), vjerojatno jer mi je dvd pržilica eksterna (usb).
[ calexx @ 11.04.2007. 22:12 ] @
Nemoj da ga testiraš u asusu (ako tako radiš) već u nekom koji ga lepo pročita. Onda će da se vidi koliko je dobro narezan.
[ Dralac @ 11.04.2007. 22:31 ] @
Pa ja predpostavljam da te to zeza ili zbog NEC-a ili zbog Nera.
Mislim da je to jer ga Nero prepoznaje kao neki drugi model uredjaja. Moguce je da je u NEC-u neki "cudan" firmware.
Jos mi je nesto palo na pamet dok sam citao tvoj post. Naime, rekao si da ti je NEC externi, tj. u USB reck-u. Pokusaj da ga prebacis u racunar pa vidi kako se onda ponasa.
Postoji mogucnost da ti rack nije u redu...
[ calexx @ 11.04.2007. 23:09 ] @
Nije to prvo tj možda je problem u novoj firmi.
Citat:
NEC dvd burner AD-7170 produced by Optiarc, a new joint venture of NEC and Sony.
... i tako dalje.
[ miko.s @ 12.04.2007. 08:04 ] @
@calexx - testiranje diska nisam napravio u asusu jer ga on uopće ne prepoznaje, ali sam zato napravio u oba nec-a , i rezultati su vrlo slični (na novome crvenilo počinje na 89%, dok na starome na 88.9%).
@dralac- usb rack je ispravan, jer je do nedavno u njemu bio hdd, a još prije toga je oko 1 god u njemu bio dvd-rw. vjerujem da je drive u pitanju. probat ću još par puta poslat firmware u njega, ako se situacija ne popravi, marš na garanciju.
hvala na pomoći.
ps @calexx - hehe, možda to udruženje nec-a i sonyja nije ispalo kako treba pa su im driveovi falični.
[ calexx @ 12.04.2007. 20:55 ] @
Mislio sam da oba Neca dobro čitaju ali još gore ako i pored toga ima grešaka. Da li to što je narezano na njemu može uopšte da se na bilo kom uređaju pročita i prebaci nazad na hard? Ja sam imao jedan takav slučaj, odneo sam rezač nazad i odmah su mi dali drugi koji još uvek radi bez greške. Ako se ipak kopira, ne verujem da će garancija da pomogne.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.